Foto & Video Hi-fi Hemmabio Högtalare Hörlurar TV
L&B:s Julkalender: Lucka 06Delta

Årets bästa julklappar 2018

I år ska det vara hårda paket – och de ska gå på ström.

Skrivet av / 2018-12-06 - 09:01
Årets bästa julklappar 2018

24 hårda klappar

1: Systemkamera: Canon EOS M50

Perfekt för nybörjaren

Canon-kameran är så enkel att alla får snygga bilder.

Den lilla systemkameran ger skarpa bilder och glasklar 4K-video. Den är också så enkel att sköta att du kan pensionerna den gamla spegelreflexen. Canon-kvalitet rakt igenom, och det syns på bilderna. En perfekt julklapp till den entusiastiska fotografen.

7 000 kr
canon.se

2: Skivspelare: Yamaha Vinyl 500

Trådlös grammofon

Det bästa av två världar.

Med både Bluetooth, wifi och AirPlay inbyggt är detta skivspelaren för moderna hem. Du behöver bara ett par trådlösa högtalare så kan du spela från Spotify eller vinyl och strömma musiken till alla rum i huset. Om du har flera högtalare hopkopplade trådlöst. En julklapp som överraskar alla.

7 000 kr
yamaha.com/se

3: Mobilskal: Mujjo Leather Wallet

Lyx för mobilen

Skäm bort mottagaren med mjukt skinn.

De tunna mobilskalen från holländska Mujjo har länge tillhört våra favoriter. Mjukt skinn och plats för körkort och betalkort gör Mujjo-skalen både sköna och praktiska. Finns till de flesta mobiler och i olika färger. Billig lyx för mobilen, alltså.

41 euro
mujjo.com

4: Mobiltelefon: Punkt MP 02

Call me

Världens näst enklaste mobiltelefon.

Den här lilla telefonen håller sociala media på avstånd. Med MP02 kan du bara ringa, skicka meddelanden och dela 4G-nätverket med laptopen för att koppla upp dig trådlöst till världen. Telefonen kan också påminna dig om möten, väcka dig och har upp till 12 dygns batteritid. Enkelt och bra.

3 500 kr
punkt.ch

5: Social fotoram: Denver Frameo PFF-1010

Dela bilderna direkt med dina närmaste

Alla bilder måste inte delas med hela världen. Då är en social fotoram mitt i prick

Denver Frameo är en digital fotoram med IPS-skärm där du styr vilka bilder och vilken text som visas genom att skicka bilder till ramen från mobilen med Frameo-appen. Perfekt för dig som vill ha bilder från dina nära och kära utan att behöva logga in på sociala medier.

1 200 kr
denver-electronics.com

6: LED-lampa/Bluetooth-högtalare: Kooduu Synergy

Den här lampan är både en högtalare och en drinkhållare

En högtalare som lyser eller en lampa med ljud? Hur som helst håller den drickan kall.

Kooduu Synergy är inte som någon annan Bluetooth-högtalare. Eller lampa. Eller vinkylare. Ett kul kinderägg med både bärrem och uppladdningsbart batteri som räcker till uppemot 5 timmars speltid eller 12 timmars belysning. Längst upp kan du ha både isbitar och en flaska bubbel med eller utan alkohol. Om den låter bra? Ingen aning, vem bryr sig? Finns i tre olika storlekar.

1 000 kr
kooduu.com

7: Brusreducerande hörlurar: Sony WH-1000XM3

Den bästa brusreduceringen

Flytta på dig, Bose. Sony WH-1000XM3 är världens bästa brusreducerande hörlurar.

Komforten är utmärkt och brusreduceringen är tyst som graven, med en frekvenslinjäritet som vi inte har hört maken till. Ljudet är ännu bättre än tidigare, med bättre dynamik och baskontroll. Lägg till extremt snabb laddning (5 timmar på 10 minuter) så är Sony WH-1000XM3 den bästa brusreducerande hörluren just nu.

4 000 kr
sony.se

8: Actionkamera: GoPro Hero7 Black

Bättre stabilisering från actionkungen

GoPro Hero7 Black har bättre bildstabilisering.

GoPro Hero6 Black var en bra kamera när den kom förra året, med 4K-upplösning i 60fps. Men i den upplösningen fick du ingen elektronisk bildstabilisering. Det får du nu, och en enormt förbättrad sådan. Precis som föregångaren är Hero7 Black vattentät ner till 10 meter utan extra hus. Priset är dessutom lägre vid lanseringen: 4 700 kr mot föregångarens 5 800 kr.

4 700 kr
response-nordic.com

9: 4K UHD Blu-ray samling: The Dark Knight Trilogy

Batman när han är som vassast

– Let’s put a smile on that face! Blu-ray-filmer är en säker vinnare under julgranen.

Christopher Nolans Batman-trilogi med Christian Bale i huvudrollen anses vara den bästa filmatiseringen av Nattens furste. De är en visuell njutning också, med flera scener i storslaget IMAX-format. Nu kan du se Batman Begins, The Dark Knight och The Dark Knight Rises i remastrad 4K-version och HDR-kvalitet med rikare kontrast och färgspektrum. En perfekt present till film- och hemmabiofantasten!

800 kr
cdon.se

10: 82” LCD-TV: Samsung UE82NU8005

Helgalen jätteskärm

Den här TV:n får knappast plats under granen – men drömma kan man ju.

Om vi ska tänka oss det ultimata ”hårda paketet” i jul så måste det bli den här storskärmen från Samsung. Med en 182 cm bred bild har den en bildyta på nästan två kvadratmeter och dessutom är bildkvaliteten riktigt läcker. Det här är en storskärm vi verkligen kan rekommendera till sport, film och annat julmys. Obs! Om 82 tum är för stort eller dyrt så finns den i mindre och billigare varianter också

33 000 kr
samsung.se

11: 55” 4K LCD-TV: Sony KD-55XF9005

Läcker allround-TV

Den här toppspecade Sony-skärmen har allt du behöver för att njuta av film, sport och spel.

En ny TV är en julklapp som hela familjen kan njuta av. Sonys XF9005-modell är ett utmärkt val som visar allt TV-innehåll på ett exemplariskt sätt. Sony-skärmen ger utmärkt svart nivå och kontrast tack vare direkt LED-bakgrundsbelysning. Den är också bland de bästa när det gäller rörelser. En påfallande bra allround-TV som finns i storlekar från 49 till 75 tum.

12 000 kr
sony.se

12: 4K Blu-ray spelare: Panasonic DP-UB820

Filmfreakens favorit

Perfekt klapp till någon som är filmfrälst och vill ha maximal kvalitet!

Om du har investerat i en splitter ny 4K HDR-TV så måste du helt enkelt ha en 4K Blu-ray-spelare. Strömningstjänster som Netflix, HBO och Amazon blir allt bättre, men det finns ett par filmer som du helt enkelt bara måste ha i samlingen. Panasonics fullmatade DP-UB820 är en utmärkt spelare som stöder alla de viktigaste videoformaten, inklusive de senaste 4K Blu-ray-filmerna med HDR10+ och Dolby Vision.

5 500 kr
panasonic.se

13: BT-högtalare: JBL Flip 4

Bastung partyhögtalare

En kompakt högtalare för resan med ett större ljud än man kunde tro.

Flip 4 har ett smidigt format med uttänkt form, tål stötar och att råka ramla i snön, samt har fiffiga funktioner. För att vara så pass liten har den förvånande volymresurser och basåtergivning. Däremot är den mindre lämplig för att ligga i soffan och lyssna på Mozart.

1 400 kr
jbl.se

14: Reseladdning: Allocacoc Powercube Extended USB

Smidigare laddning

Den smidigaste grendosan för att ladda fler saker samtidigt på resan.

Slut på uttag när alla ska ladda sina apparater samtidigt? Powercube ger dig 4 el-uttag samt 2 USB-uttag med 2,1A strömstyrka. På utlandsresan räcker det att ha med sig en strömadapter. Och det smarta är att nätadaptrarna inte sitter i vägen för varandra tack vare kubformen.

250 kr
isolda.se

15: BT-tracker: Tile Pro

Hitta försvunna prylar

Slut på desperat letande efter försvunna nycklar när man ska iväg.

Trött på att svära över saker som inte ligger där du trodde? Med en Tile på nycklarna, i plånboken eller på väskan så kan de inte försvinna. Det är bara att starta appen och spela upp en gäll signal. Den håller dessutom koll på var de senast sågs om du tappat något ute. Nu med utbytbart batteri.

370 kr
thetileapp.com

16: BT-högtalare: IKEA Eneby 20

Mysljud till budgetpris

En flexibel och hemtrevlig högtalare som låter betydligt bättre än prislappen antyder.

Vill man ha en rimligt stor högtalare till sovrummet är det svårt att hitta något mer prisvärt än Ikeas Eneby. Den kan till och med utrustas med batteri. Ljudet är förvånansvärt putsat och trevligt. Det är inte tillräckligt för festen, men till vardags är det absolut tillräckligt för de flesta.

500 kr
ikea.se

17: Hörlurar: Jabra Elite Active 65T

Låter bättre än Apple

Det mycket väl vara så att Apple säljer bäst, men Jabra låter bättre.

Jabra Active Elite 65T tål svett och är helt trådlösa. Använd dem på gymmet, på löprundan eller till vardags på tåget och bussen. De låter bra, funkar bra med samtal och har en batteritid på 5 timmar. Håller de på att tappa orken så får du 1,5 timmar extra med bara en kvarts laddning.

2 000 kr
jabra.se

18: Smart-högtalare: Google Home

Hey Google!

Få personlig assistent och högtalare i ett med Google Home.

Googles intelligenta högtalare har äntligen kommit till Norden och är beredd att ta upp kampen mot Amazon Alexa. Få händerna fria med Google Assistant, ställ frågor och be den göra saker – den är ditt eget personliga Google. Potentialen är stor och funktionerna utvecklas och utökas kontinuerligt.

1 200 kr
store.google.com

19: Soundbar-högtalare: Sonos Beam

Alexa, tänd ljuset!

Sonos Beam är annorlunda och mer än bara en välljudande soundbar.

Beam nöjer sig inte med att förbättra och ersätta det platta ljudet från TV:n, den är också en personlig assistent tack vare Amazon Alexa. Fråga hennes roliga frågor eller be henne att sätta på och stänga av dina smarta enheter. Mikrofonerna är alltid på och redo att lyda din minsta vink.

4 700 kr
sonos.se

20: GPS: TomTom Go Essential

GPS anno 2018

Smart GPS med livslång kart-uppdatering.

TomTom Go Essential finns med 5 och 6 tum och har inbyggt wifi, vilket gör det enkelt att överföra kartor och uppdateringar. Den pratar naturligtvis direkt med din mobiltelefon och kan röststyras med Siri eller Google Assistant. Kartuppdateringar och trafikinformation är gratis under hela enhetens livslängd.

2 700 kr
tomtom.com

21: Trådlös högtalare: Ultimate Ears Boom 3

Bra musik överallt – i poolen också

Ölburken UE Boom har blivit en klassiker, och nu är den ännu bättre.

UE Boom har länge varit en av våra favoriter bland trådlösa Bluetooth-högtalare, och i sin tredje generation är den ännu bättre. Ljudet är lika bra som förut, men nu kan den vatten- och dammtäta högtalaren flyta också. Och batteriet som ger 15 timmars musik kan nu laddas trådlöst.

1 500 kr
ultimateears.com

22: Trådlösa hörlurar: Argon Soul

Inte bara för soulmusik

Läckert trådlöst ljud i öronen under pendlingen – och resten av dagen.

Designen är snygg och påminner om dyra märkesvaror. Och ljudet är lika snyggt. Med 18 timmars trådlös speltid och fin komfort är Argon Soul en present som kommer att användas varje dag. Och de trådlösa over-ear-lurarna är så billiga att julklappsbudgeten räcker månaden ut.

1 000 kr
hifiklubben.se

23: Mus: G Pro Wireless Mouse

Handverktyg till husets gamer

Logitechs professionella spelmus går bra att använda hemma också.

Hela 50 professionella datorspelare deltog i utvecklingen av Logitechs bästa trådlösa spelmus, G Pro Wireless Mouse, som visar att trådlösa möss kan vara lika snabba som trådbundna. Om en sådan här ligger under granen ska du inte räkna med att se så mycket av paketets mottagaren under resten av julhelgen.

1 600 kr
logitechg.com

24: Datortillbehör: HyperX FURY S Pro Gaming Mouse Pad Speed Edition XL

Löpband för e-sportare

Med XL-versionen av HyperX musmatta finns det alltid gott om plats.

HyperX FURY S Pro Gaming Mouse Pad Speed Edition XL har inte bara längst beteckning – den här musmattan är enorm! XL-versionen täcker faktiskt hela skrivbordet. Det ser inte bara coolt ut, det finns en poäng med galenskapen eftersom datorn håller fast mattan, plus att musen aldrig kan trilla över kanten.

349 kr
hyperxgaming.com

Vill du läsa hela artikeln?

Med LB+ Total får du tillgång till ALLT innehåll på Ljud & Bild och LB Home

Redan prenumerant? Logga inn.

Vill du ha tillgång till enbart Ljud & Bild eller LB Home?

Klicka här för att beställa Ljud & Bild

Klicka här för att beställa LB Home

Guide

10 tips bra och billiga presenter till Fars dag

Har du inte kommit på något bra att ge till far på söndag? Ingen fara, vi har tio suveräna tips!
Läs mer
Ljud & Bild
Rulla till toppen