TESTER GUIDER FILM & TV HÖGTALARE TV HÖRLURAR HI-FI FOTO SMART HEM HEMMABIO DATOR MOBIL GAMING
L&B:s Julkalender 2022

Vi utser Sennheiser Momentum True Wireless 3

Rent guld i öronen

Sennheiser Momentum True Wireless 3 är fantastiska på alla sätt och vis.

forfatter
Publicerad 2022-11-01 - 12:00

Till Momentum True Wireless 3 ingår örontoppar i fyra olika storlekar och för första gången har propparna anpassningsringar med vingar som sticks in under ytterrörets antihelix-båge. Det gjorde susen för mig, med en mellanstor topp och ringen med störst vinge.

Brusreducering

Brusreduceringen i MTW3 gör sitt jobb i basregistret, samtidigt som den faktiskt släpper igenom mer högfrekventa ljud, till exempel knattrandet från ett datortangentbord. Ute i det fria tar den bort störande ljud från byggnadsarbeten och förbipasserande bilar, samtidigt som fågelkvitter hörs riktigt bra. Det här är absolut inte den dummaste formen av brusreducering

Momentum True Wireless 3 är mest prisvärda

De helt trådlösa öronpropparna Sennheiser Momentum True Wireless 3 är sagolika. De har gått ner 10 procent i pris mot föregångarna och är fortfarande samma fantastiska par. Förbättrade på en del sätt, med trådlös laddning och aptX Adaptive-kodeken. Men det som verkligen är pricken över i är anpassningsmöjligheterna för passformen. Nya fästringar inuti örat gör att de sitter bättre än någonsin, nu kan man tryggt ha dem på sig på en joggingrunda.

EQ:n är fortfarande samma billiga: bara bas, mellanregister och diskant går att justera. Men det gör ingenting när ljudet är så bra från början. Flerpunktsanslutning saknas också, men det är en petitess.

I den här journalistens öron är B&W PI7 fortfarande bättre, fast då är de också mer än 50 procent dyrare. Om du undrar vilka som är de bästa trådlösa öronpropparna för under 3 000 kronor så är True Wireless 3 min klara rekommendation.

Annons
forfatter

Geir Gråbein Nordby

(f. 1978): Journalist. Gråbein har aldrig haft något annat heltidsjobb än på Ljud & Bild. Å andra sidan har han varit här nästan halva sitt liv, ända sedan 2001 när han skickade en jobbansökan till fel adress (han ville egentligen till en inspelningsstudio med samma namn). Gråbeins expertis är främst inom hifi, hörlurar och hemmabio, men det händer att han glimtar till med andra kvaliteter också.

Lämna en kommentar

Följ Ljud & Bild