TESTER GUIDER FILM & TV HÖGTALARE TV HÖRLURAR HI-FI FOTO SMART HEM HEMMABIO DATOR MOBIL GAMING

Vi utser Nura NuraTrue Pro

Bluetooth med CD-kvalitet

Nura är ett av de mesta innovativa märkena inom hörlurar. Med NuraTrue har de överträffat sig själva.

forfatter
Publicerad 2022-11-01 - 12:00

Nura har lyckats göra sig ett namn på ganska kort tid. Det beror på att de inte gör som alla andra utan går sin egen väg.

Först kom hörlurarna NuraPhone, ett par over-ear-hörlurar med en öronpropp i mitten av varje kåpa. Hybrid-öronproppar/lurar, med andra ord. Propparna skapar hela ljudbilden och kåporna skickar dånande bas genom skallen!

Men den största innovationen med NuraPhone var att de var först på marknaden med att skräddarsy ljudbilden efter användarens öron.

Sedan kom NuraLoop och sedan de helt trådlösa NuraTrue, som hade behållit propparna och hoppat över kåporna. Med samma smarta användaranpassade ljud.

NuraTrue Pro – förlustfritt Bluetooth-ljud

Den nya Pro-versionen är marknadens första öronproppar med förlustfritt Bluetooth-ljud! Det är något helt nytt, för även om både LDAC och aptX HD ger förbättrat Bluetooth-ljud och ståtar med både 24 bitar och upp till 96 kHz, så är det faktiskt inte äkta lossless. Det trixas med data och psykoakustiska modeller. Men med aptX Lossless är bitströmmen som packas upp i andra änden en kopia av signalen som skickades in från början.

Dessutom har Pro-versionen förlängt batteritiden från 6 timmar till 8 i själva propparna och från 18 timmar till 24 i fodralet. Multipoint finns också.

Innovation rakt igenom

NuraTrue Pro är innovation rakt igenom, på ett synnerligen lyckat sätt. Här ligger tekniken i framkant, men är inpackad i ett användarvänligt gränssnitt – och utfört på ett sådant sätt att det inte skalar bort den känslomässiga aspekten av musikåtergivningen. Snarare tvärtom. När ljudet är kalibrerat till användarens öron får alla instrument fullt fokus, plus att propparna har en enorm bas. Kul!

Att Nura-propparna dessutom är de första med förlustfritt ljud över Bluetooth gör dem inte mindre spännande. Förbättringen är subtil, men ändå viktig och gör att man kommer ännu närmare musiken.

Det enda felet med NuraTrue Pro är storleken. Det här är stora grejor. Som tur är sitter de bra.

Lämna en kommentar

forfatter

Geir Gråbein Nordby

(f. 1978): Journalist. Gråbein har aldrig haft något annat heltidsjobb än på Ljud & Bild. Å andra sidan har han varit här nästan halva sitt liv, ända sedan 2001 när han skickade en jobbansökan till fel adress (han ville egentligen till en inspelningsstudio med samma namn). Gråbeins expertis är främst inom hifi, hörlurar och hemmabio, men det händer att han glimtar till med andra kvaliteter också.
Följ Ljud & Bild