Foto & Video Hi-fi Hemmabio Högtalare Hörlurar TV

: Naim Mu-so 2

Den bästa bordshögtalaren

Det är onaturligt att det kan komma så mycket ljud ur något så litet.

Publicerad 2019-11-07 - 09:10
Naim Mu-so 2
Lasse Svendsen

Fast det är klart, så himla liten är den inte. Den nya versionen av Naim Mu-so har växt lite sedan sist, och är rejält förbättrad. Den är så bra att vi inte har hittat någon bordshögtalare som kommer i närheten av Mu-so 2.

Det är en stereohögtalare, även om den inte ser så ut. Under den böjda grillen sitter det nya högtalarelement. På insidan har den fått bättre förstärkare. Och naturligtvis är den trådlös. Bluetooth och Wi-Fi finns inbyggt. Detsamma gäller Chromecast och Apple AirPlay 2, så att man kan strömma vad som helst från vad som helst.

Mu-so 2 kan styras med en app. Ensam eller i ett nätverk av högtalare, alltså multiroom med högtalare i flera rum, och den har inbyggd internetradio och är förberedd för Roon.

TV:n kan kopplas in via HDMI-ingången, om man vill använda den som en soundbar, och det finns ljudingångar för analoga och digitala ljudkällor.

Naim-högtalaren är kort och gott en liten stereoanläggning, i ett relativt kompakt paket. Perfekt för alla som vill ha bästa möjliga ljud på minst möjliga plats.

Den utbytbara grillen i grått tyg finns även i terrakotta, olivgrönt och blått, och det nya gallret har mycket mer perforeringar och släpper igenom mer luft så att diskanten låter fräschare än i föregångaren.

Det går att koppla in en subwoofer också.

Naim-högtalaren har inga problem att fylla ett stort vardagsrum med ljud. De många högtalarelementen och stora baselement levererar ett förbluffande ljudtryck och sensationellt fet bas.

På samma gång låter musiken oansträngd och klar, med fylligt ljud och bra fokus. Har man Mu-so 2 till TV:n är röster klockrena och trots storleken ger den effektiva och övertygande filmupplevelser med film.

Ljudkvaliteten har fått ett hörbart lyft och passar till ännu mer än tidigare. Den sätter återigen standarden för välljud och kvalitet i den här klassen och kan ersätta den gamla stereon i många vardagsrum. Mu-so 2 kan användas var som helst, av alla, och går att koppla ihop med flera enheter i andra rum. Det är inte många soundbar-högtalare som kan hänga med – och tycker man att priset är högt så ska man veta att det blir ännu dyrare om man vill att det ska låta bättre än så här. LS

Samsung TQ98Q80C: Kingsize TV!

Prisvärd MiniLED-TV

Samsung möter LG i OLED-duell

Rulla till toppen