Foto & Video Hi-fi Hemmabio Högtalare Hörlurar TV

: Bowers & Wilkins Formation Duo

Himlen är trådlös

Vi har blivit imponerade av trådlösa högtalare förut, men B&W Formation Duo är det första högtalarparet som tar oss med till himlen.

Publicerad 2019-11-07 - 09:09
Bowers & Wilkins Formation Duo
Geir Gråbein Nordby

Så småningom har även highend-tillverkare insett att de tävlar mot små Bluetooth- och wifi-högtalare om utrymmet i vardagsrummet och att något måste göras. För det är inte nödvändigtvis köpkraft som kunderna saknar, många av dem är villiga att betala för bra produkter så länge de uppfyller kraven på enkel skötsel och inredning.

Devialet ​​har spännande högtalare, från relativt billiga och upp till över 50 000 kronor per par. KEF har mycket bra trådlösa högtalare i form av LS50 Wireless och Dynaudio Xeo 20 har också fina hifi-egenskaper. De två senare är dock inte helt i Sonos-klass när det gäller användarvänlighet.

Äntligen kommer B&W

För Bowers & Wilkins del var de tidigt ute med sin trådlösa Zeppelin-högtalare, men när det gäller hifi av högsta kvalitet har de inte haft något egentligt trådlöst alternativ. Förrän nu. Och vilka högtalare de har kommit med!

Formation heter den trådlösa serien, som har tydliga gener från såväl 800 D3-serien som den nyare 700-serien. Men den tillför även något helt nytt, både när det gäller design och innanmäte.

Runda former

Kabinetten på stereoparet Formation Duo, som vi testar här, är mycket mer avrundade än i tidigare serier. Här finns inte en enda rak kant! Förutom att se läckert och modernt ut så förhindrar det diffraktion som uppstår när ljudvågorna sprids hit och dit när de når kanterna på kabinettet. Plus att stående ljudvågor på insidan minimeras. Läs: ljudet blir renare, får mer attack och stereoperspektiv med bättre fokus.

Slutsats

Bowers & Wilkins Formation Duo är lika användarvänliga som något från Sonos och ljudet är bättre än något vi har hört från liknande högtalare. Oavsett om det står Sonos, Bluesound, EC Living eller till och med Devialet på rivalerna så har de sina svagheter som Formation bara fnyser åt. Visst, det kostar, men herregud så mycket bättre det smakar! Till och med djupbasen finns på plats!

Den djupaste basen tappar lite kontroll när man spelar högt, det kan förmodligen lösa sig med subwoofern Formation Bass, vilket vi gärna testar någon gång. En annan svaghet är att det inte finns några trådbundna ingångar. TV:n måste därför anslutas med Bluetooth, vilket inte är så användarvänligt och ger sämre ljud.

Men ändå, bland alla trådlösa högtalare vi har hört finns det ingen bättre eller ens lika bra som B&W Formation Duo när vi talar om den kompletta upplevelsen. De är verkligen fantastiska.

 

Mycket bild för pengarna

Vilken TV är bäst för gaming?

Bild av studiokvalitet

Rulla till toppen