Følg oss på

Sök efter tester, nyheter och recensioner...

Bowers & Wilkins Formation Duo

Himlen är trådlös

Vi har blivit imponerade av trådlösa högtalare förut, men B&W Formation Duo är det första högtalarparet som tar oss med till himlen.

Så småningom har även highend-tillverkare insett att de tävlar mot små Bluetooth- och wifi-högtalare om utrymmet i vardagsrummet och att något måste göras. För det är inte nödvändigtvis köpkraft som kunderna saknar, många av dem är villiga att betala för bra produkter så länge de uppfyller kraven på enkel skötsel och inredning.

Devialet ​​har spännande högtalare, från relativt billiga och upp till över 50 000 kronor per par. KEF har mycket bra trådlösa högtalare i form av LS50 Wireless och Dynaudio Xeo 20 har också fina hifi-egenskaper. De två senare är dock inte helt i Sonos-klass när det gäller användarvänlighet.

Äntligen kommer B&W

För Bowers & Wilkins del var de tidigt ute med sin trådlösa Zeppelin-högtalare, men när det gäller hifi av högsta kvalitet har de inte haft något egentligt trådlöst alternativ. Förrän nu. Och vilka högtalare de har kommit med!

Formation heter den trådlösa serien, som har tydliga gener från såväl 800 D3-serien som den nyare 700-serien. Men den tillför även något helt nytt, både när det gäller design och innanmäte.

Annons

Runda former

Kabinetten på stereoparet Formation Duo, som vi testar här, är mycket mer avrundade än i tidigare serier. Här finns inte en enda rak kant! Förutom att se läckert och modernt ut så förhindrar det diffraktion som uppstår när ljudvågorna sprids hit och dit när de når kanterna på kabinettet. Plus att stående ljudvågor på insidan minimeras. Läs: ljudet blir renare, får mer attack och stereoperspektiv med bättre fokus.

Slutsats

Bowers & Wilkins Formation Duo är lika användarvänliga som något från Sonos och ljudet är bättre än något vi har hört från liknande högtalare. Oavsett om det står Sonos, Bluesound, EC Living eller till och med Devialet på rivalerna så har de sina svagheter som Formation bara fnyser åt. Visst, det kostar, men herregud så mycket bättre det smakar! Till och med djupbasen finns på plats!

Den djupaste basen tappar lite kontroll när man spelar högt, det kan förmodligen lösa sig med subwoofern Formation Bass, vilket vi gärna testar någon gång. En annan svaghet är att det inte finns några trådbundna ingångar. TV:n måste därför anslutas med Bluetooth, vilket inte är så användarvänligt och ger sämre ljud.

Annons

Men ändå, bland alla trådlösa högtalare vi har hört finns det ingen bättre eller ens lika bra som B&W Formation Duo när vi talar om den kompletta upplevelsen. De är verkligen fantastiska.

 

forfatter

(f. 1978): Journalist. Gråbein har aldrig haft något annat heltidsjobb än på Ljud & Bild. Å andra sidan har han varit här nästan halva sitt liv, ända sedan 2001 när han skickade en jobbansökan till fel adress (han ville egentligen till en inspelningsstudio med samma namn). Gråbeins expertis är främst inom hifi, hörlurar och hemmabio, men det händer att han glimtar till med andra kvaliteter också.

Vis kommentarer

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

 

Kontakt

Publish AS
Billingstadsletta 19 B
1396 Billingstad
Org. Nr 965 237 186
© 2020 Publish AS

Nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev
© 2021 Publish AS – Ljud & Bild följer Pressombudsmannens etiska regler för press, TV och radio. Som läsare har du bara rätt att använda innehållet på ljudochbild.se för personliga och icke-kommersiella ändamål. Du får ladda ner, länka till och skriva ut innehåll från ljudochbild.se för personliga och icke-kommersiella ändamål under förutsättning att du hänvisar till källan samt respekterar eventuella rättighetshänvisningar och/eller -reservationer. Du får inte använda innehåll, inklusive (men inte begränsat till) ikoner och utmärkelser, för några andra ändamål eller på några andra sätt än vad som uttryckligen tillåts. Obs! Artiklar som ligger utanför plustjänsten är ”friköpta” från betalväggen av tillverkaren/leverantören i fråga.