Foto & Video Hi-fi Hemmabio Högtalare Hörlurar TV

: UE Megaboom 3

Tåligare och trådlösare

Publicerad 2018-11-07 - 13:05
UE Megaboom 3
Jonas Ekelund

Vid första anblicken känns de väldigt bekanta med sin runda form och storlek, de övertydliga volymknapparna och de djärva färgerna. De nya högtalarna är dammtäta och tåligare mot nötning, förutom att som tidigare vara vattentäta och stöttåliga. Nytt är även att de flyter om man råkar tappa dem i poolen.

Volymknapparna har flyttats till framsidan, vilket både ser bättre ut och är en vettigare placering. På ovansidan har det tillkommit en ny ”magisk knapp” som man äntligen kan starta och pausa musiken samt byta spår med. Knappen kan även användas för att komma åt dina favoritspellistor i musiktjänsterna.

Den gamla Megaboom laddades under en lucka i botten, där även Aux-ingången fanns. Laddningsporten sitter nu istället bakom en lucka på baksidan vilket är betydligt smidigare. Men tråkigt nog har 3,5 mm-ingången försvunnit. Då botten nu är ledig så har UE infört stöd för induktionsladdning, vilket kräver en laddningsstation som är extra tillbehör.

Enligt Ultimate Ears har de skruvat på ljudet för att få ut ännu djupare bas, och visst har den en bra basåtergivning för en liten högtalare. Framför allt är det bra kontroll, så att basen aldrig blir brummande eller får högtalaren att vibrera, vilket billigare högtalare ofta har problem med. Den har fortfarande en rejält stor ljudbild, med en fyllig klang och det finns dynamik så att det räcker.

Slutsats

Redan den gamla Megaboom var en av våra favoriter med sitt utmärka ljud. Den nya Megaboom 3 har fått ett marginellt bättre ljud, men det är snarare hanteringen och finesserna som är huvudnumret. Laddningsporten är bättre placerad och högtalaren kan nu laddas trådlöst. Den har blivit ännu tåligare och flyter nu även i vatten. Den trådlösa uppkopplingen räcker ännu längre, vilket är en fördel om man vill koppla ihop ett antal i partyläge. Vi gillar också den nya multifunktionsknappen som gör att man inte måste ha mobilen för att byta låt. Det är den perfekta högtalaren vid poolen med sitt rundstrålade ljud och vattentålighet. (JE)

Knivskarp OLED-TV från Sony

Ny fullträff från Samsung

Spelarens våta dröm?

Rulla till toppen