Foto & Video Hi-fi Hemmabio Högtalare Hörlurar TV

: Audio Pro Drumfire

Stora stygga Audio Pro

Publicerad 2018-11-07 - 13:06
Audio Pro Drumfire
Jonas Ekelund

Drumfire är i själva verket två högtalare, en bordshögtalare som är något bredare än Addon C10, samt en lika bred men tre gånger högre subwoofer. Därmed kan man själv välja om man vill ha dem fristående, staplade på varandra, eller separera dem för att gömma undan subwoofern.

Anslutningen till nätverket är ytterst enkel. Man laddar ned Audio Pro Control-appen från Google Play eller App Store. I appen kan man gruppera högtalare, antingen som stereopar eller multirum-högtalare. Eftersom högtalaren har Spotify Connect integrerat är det ytterst enkelt att spela musik till Drumfire, eller en högtalargrupp den tillhör. Det finns även integration med tjänster som Tidal, Deezer och TuneIn. Från Apple Music får man köra AirPlay.

Det ska sägas med en gång att Drumfire spelar högt som en rockkonsert och har en bas som ett åskväder. Så pass att man bör akta sig för att dra upp volymen allt för mycket om man bor i lägenhet och inte vill bli vräkt. Jag blev tvungen att justera ned basen eftersom fönstren började skallra när jag försökte mig på riktig djupbas. Men det är inte bara dunder och brak utan finess, som var fallet när vi testade partyhögtalare. Liksom med de tidigare modellerna spelar nämligen Drumfire väldigt rent och klart. Man hör minsta greppbyte i akustiska konserter och även svagare instrument går att urskilja i bombastiska orkesterverk.

Slutsats

Audio Pros tidigare små högtalare har alla spelat bra och imponerat på oss. Men de har saknat lite hästkrafter och tyngd för att riktigt få fart på hemmafesten. Det löser Drumfire med råge. Med tillägget av en enorm bashögtalare spelar de på en ohälsosam volymnivå och fick bokstavligen våra fönster att skallra. Men även på normal volym och med lugnare musik imponerar den med klarhet och närvarokänsla. Det får inte glömmas att Drumfire även är del av Audio Pros multirum-sortiment, så man kan mycket väl komplettera med fler högtalare. Med en liten kökshögtalare och denna best i vardagsrummet täcker man hela behovet. (JE)

Knivskarp OLED-TV från Sony

Ny fullträff från Samsung

Spelarens våta dröm?

Rulla till toppen