Følg oss på

Sök efter tester, nyheter och recensioner...

Vi utser NAD M33

Kul, klok och knivskarpt exakt

NAD M33 är inte bara en förbättring av en redan lyckad highend-förstärkare. I praktiken handlar det om en helt ny produkt. Både när det gäller teknik, funktionalitet och ljud.

På utsidan ser NAD M33 ut precis som sin föregångare, men skenet bedrar. Den är full av smart teknik som går mycket djupare än den stora pekskärmen – och som gör den helt speciell. Inte minst i highend-segmentet.

Bland de tekniska godsakerna finns Dirac-rumskorrektion, som rättar till de ojämnheter i basen som alla lyssningsrum har. Och inbyggd BluOS-strömningsmodul som innebär att man bara behöver lägga till ett par högtalare för att få en komplett stereoanläggning.

Förstärkartekniken är helt ny. M33 är en analog klass D-förstärkare som bygger på ett par helt nyutvecklade moduler – med danska rötter. Det handlar om så kallade ”Eigentakt”-moduler, utvecklade av danska Purifi, som har ljudpionjären Peter Lyngdorf bland grundarna. Bland annat utlovas oerhört låg förvrängning – oberoende av frekvens, effekt och last.

NAD M33 lämnar 200 watt per kanal i 8 ohm och 380 watt i 4 ohm. Alltså nära en fördubbling. Skulle detta inte vara nog så kan förstärkaren bryggkopplas med en brytare på baksidan.

Annons

Med tillägg av HDMI, plus inbyggd BluOS-strömning och Bluetooth i (nästan) CD-kvalitet tack vare aptX HD, kommer de flesta att ha alla ljudkällor de behöver. På samma gång har ljudkvaliteten blivit ett snäpp högre. Och märk väl att utgångspunkten redan var en riktigt hög nivå. Slutligen – och detta är viktigt – är M33 ett kul sällskap. Den spelar med ett driv och en entusiasm som föregångaren, märker man så här i efterhand, saknade. Grädden på moset är rumskorrektionen.

forfatter

(f. 1964): Journalist. John har arbetat för Ljud & Bild sedan 2013. Han skriver om hifi, högtalare, datorer, spel och teknikhistoria. John har ägnat sig åt teknikjournalistik sedan 1982(!) och har arbetat för många olika tidskrifter i olika roller, bland annat GEAR, High Fidelity, Computer för alla, Illustrerad vetenskap, Ny elektronik, PC World och Privat Computer. Han har också skrivit många böcker och utbildningsprogram om IT.

Kontakt

Publish AS
Billingstadsletta 19 B
1396 Billingstad
Org. Nr 965 237 186
© 2020 Publish AS

Nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev
© 2021 Publish AS – Ljud & Bild följer Pressombudsmannens etiska regler för press, TV och radio. Som läsare har du bara rätt att använda innehållet på ljudochbild.se för personliga och icke-kommersiella ändamål. Du får ladda ner, länka till och skriva ut innehåll från ljudochbild.se för personliga och icke-kommersiella ändamål under förutsättning att du hänvisar till källan samt respekterar eventuella rättighetshänvisningar och/eller -reservationer. Du får inte använda innehåll, inklusive (men inte begränsat till) ikoner och utmärkelser, för några andra ändamål eller på några andra sätt än vad som uttryckligen tillåts. Obs! Artiklar som ligger utanför plustjänsten är ”friköpta” från betalväggen av tillverkaren/leverantören i fråga.