Følg oss på

Sök efter tester, nyheter och recensioner...

Vi utser Hegel H95

Allt du behöver

Du får aldrig gåshud av att spela musik genom en soundbar. Däremot går det utmärkt att plocka fram popcornen när du spelar filmljudet genom en bra stereo! Fast då är du beroende av en bra förstärkare.

Helt nya Hegel H95 ligger i en mycket rimlig prisklass. Den kostar en seriös summa pengar, så att Hegel haft budget att stoppa i ordentliga komponenter, men inte mer pengar än att alla som inser att de inte skulle bli lyckliga med en soundbar kan tänja på budgeten en smula för att få alla sina drömmar uppfyllda. Då behöver man inte ha en soundbar till film och ett par halvbra trådlösa högtalare till film. Para i stället ihop H95 med ett par bra högtalare och gör dig redo för härliga upplevelser oavsett vad som ska spelas. Lite dyrare, men mycket bättre!

Om ditt rum inte är alltför stort, och du inte absolut måste spela på ljudnivåer som plågar grannarna, så kommer Hegel H95 att uppfylla nästan alla krav som ställs på ett nav i en stereoanläggning. Oavsett om du spelar musik från PC eller mobil. Eller om du har en CD-spelare. Har du däremot en skivspelare så behöver du ha ett RIAA-steg emellan, och förstärkaren har inte inbyggd internetradio eller Bluetooth. Men du hittar ändå enkelt ett bra sätt att få ut musiken.

Och ett sådant ljud! På måttliga ljudnivåer, och lite högre än så, är det en vacker och prydlig ljudbild som målas upp. Snabbare och mer distinkt än många andra, inklusive en del dyrare konkurrenter. Visserligen med mindre kraft än några av dem, men H95 har gott av muskler för de flesta situationer och det den gör gör den så bra att vi inte hittar något att ge minus för.

Annons

Jo, den hade kunnat vara ännu kraftfullare och haft en ännu stramare återgivning av basen. Fast då hade den hetat H120 och kostat 25 000 kronor.

forfatter

(f. 1978): Journalist. Gråbein har aldrig haft något annat heltidsjobb än på Ljud & Bild. Å andra sidan har han varit här nästan halva sitt liv, ända sedan 2001 när han skickade en jobbansökan till fel adress (han ville egentligen till en inspelningsstudio med samma namn). Gråbeins expertis är främst inom hifi, hörlurar och hemmabio, men det händer att han glimtar till med andra kvaliteter också.

Kontakt

Publish AS
Billingstadsletta 19 B
1396 Billingstad
Org. Nr 965 237 186
© 2020 Publish AS

Nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev
© 2021 Publish AS – Ljud & Bild följer Pressombudsmannens etiska regler för press, TV och radio. Som läsare har du bara rätt att använda innehållet på ljudochbild.se för personliga och icke-kommersiella ändamål. Du får ladda ner, länka till och skriva ut innehåll från ljudochbild.se för personliga och icke-kommersiella ändamål under förutsättning att du hänvisar till källan samt respekterar eventuella rättighetshänvisningar och/eller -reservationer. Du får inte använda innehåll, inklusive (men inte begränsat till) ikoner och utmärkelser, för några andra ändamål eller på några andra sätt än vad som uttryckligen tillåts. Obs! Artiklar som ligger utanför plustjänsten är ”friköpta” från betalväggen av tillverkaren/leverantören i fråga.