Foto & Video Hi-fi Hemmabio Högtalare Hörlurar TV

Vi utser: Hegel H95

Allt du behöver

Publicerad 2020-11-03 - 11:56
Hegel H95
Geir Gråbein Nordby

Du får aldrig gåshud av att spela musik genom en soundbar. Däremot går det utmärkt att plocka fram popcornen när du spelar filmljudet genom en bra stereo! Fast då är du beroende av en bra förstärkare.

Helt nya Hegel H95 ligger i en mycket rimlig prisklass. Den kostar en seriös summa pengar, så att Hegel haft budget att stoppa i ordentliga komponenter, men inte mer pengar än att alla som inser att de inte skulle bli lyckliga med en soundbar kan tänja på budgeten en smula för att få alla sina drömmar uppfyllda. Då behöver man inte ha en soundbar till film och ett par halvbra trådlösa högtalare till film. Para i stället ihop H95 med ett par bra högtalare och gör dig redo för härliga upplevelser oavsett vad som ska spelas. Lite dyrare, men mycket bättre!

Om ditt rum inte är alltför stort, och du inte absolut måste spela på ljudnivåer som plågar grannarna, så kommer Hegel H95 att uppfylla nästan alla krav som ställs på ett nav i en stereoanläggning. Oavsett om du spelar musik från PC eller mobil. Eller om du har en CD-spelare. Har du däremot en skivspelare så behöver du ha ett RIAA-steg emellan, och förstärkaren har inte inbyggd internetradio eller Bluetooth. Men du hittar ändå enkelt ett bra sätt att få ut musiken.

Och ett sådant ljud! På måttliga ljudnivåer, och lite högre än så, är det en vacker och prydlig ljudbild som målas upp. Snabbare och mer distinkt än många andra, inklusive en del dyrare konkurrenter. Visserligen med mindre kraft än några av dem, men H95 har gott av muskler för de flesta situationer och det den gör gör den så bra att vi inte hittar något att ge minus för.

Jo, den hade kunnat vara ännu kraftfullare och haft en ännu stramare återgivning av basen. Fast då hade den hetat H120 och kostat 25 000 kronor.

Samsung TQ98Q80C: Kingsize TV!

Prisvärd MiniLED-TV

Samsung möter LG i OLED-duell

Rulla till toppen