Foto & Video Hi-fi Hemmabio Högtalare Hörlurar TV

Vi utser: Apple MacBook Air 13,6” M2 (2022)

En snabb förbättring

Apples ultrabook har fått en ny design och en vitamininjektion som märks

Publicerad 2022-11-01 - 12:00
Apple MacBook Air 13,6” M2 (2022)

Mest populære tester

Nyhet
Netflix släpper en ny trailer för den kommande Bridgerton spin-off-serien.
Kommentar
Smarta klockor och andra hälsomätare är inte bara till för att kolla din puls och hur många steg du tagit. De kan faktiskt upptäcka sjukdomar så att du kan få en diagnos i tid.
Nyhet
Med hjälp av plugins kan ChatGPT interagera med tredjeparts-tjänster och även hämta färsk information från nätet.
Peter Gotschalk

För första gången i mannaminne har Apples MacBook Air redesignats. Vi vinkar adjö till det kilformade utseendet och säger hej till en snygg och lätt bärbar dator som är platt som en pannkaka. Men den uppdaterade designen är inte det enda nya med 2022-upplagan av MacBook Air. Det är också den första datorn vi testar med Apples helt nya M2-processor. Den nya M2-generationen bygger på en 5 nm-arkitektur som ger upp till 100 GB/s minnesbandbredd, upp till 24 gigabyte integrerat minne (mot 16 gigabyte tidigare) och upp till 35 procent bättre grafikprestanda

Både i daglig användning och i benchmark-tester är den M2-baserade MacBook Air betydligt snabbare än de slanka Windows-datorerna i samma prisklass. Ändå klarar sig MacBook Air utan fläkt. Utan att bli varm.

Som nämnts har den uppdaterade MacBook Air fått en design som liknar Apples senaste MacBook Pro-modeller. Det gäller inte bara det fysiska utseendet utan också olika komponenter. Till exempel har den inbyggda webbkameran uppgraderats till 1080p-upplösning, och skärmen på MacBook Air nu har fått en så kallad flärp högst upp på skärmen, där webbkameran sitter placerad.

Dessutom är den saknade magnetiska MagSafe-kontakten för strömförsörjningen tillbaka, och likaså har MacBook Air fått en inbyggd hörlursutgång som kan hantera tunga hörlurar med hög impedans. På tal om ljud har den nya MacBook Air för första gången fyra inbyggda högtalare, som bland annat gör det möjligt att stödja Apple Spatial Audio när man lyssnar på musik eller tittar på video. Dolby Atmos kan de också hantera.

Den nyaste MacBook Air är på alla sätt den bästa Air-modellen som elektronikjätten från Cupertino någonsin har släppt på marknaden. Men det säger vi ju nästan varje gång. Det är bara svårt att sluta gapa när Apple om och om igen överträffar sin egen rekordprestanda.

Mycket bild för pengarna

Vilken TV är bäst för gaming?

Bild av studiokvalitet

Rulla till toppen