TESTER GUIDER FILM & TV HÖGTALARE TV HÖRLURAR HI-FI FOTO SMART HEM HEMMABIO DATOR MOBIL GAMING

Annonsinnehåll ASUS Chromebook Flip CX5

Enkelhet, flexibilitet och snygg design möts i Chromebook från ASUS

ASUS Chromebook Flip CX5 är bärbar dator och surfplatta i ett – och är gjord för att vara redo att användas i samma ögonblick som du startar den.

forfatter
Publicerad 2022-10-05 - 09:06

Tidigt på morgonen, när nyheter och mejl kollas över en kopp kaffe. På förmiddagen, när datorn plockas upp ur väskan på tåget för att ge en snabb överblick över dagens program och vad som händer på sociala medier. På eftermiddagen, när det blir tid över för lite nätshopping eller att streama ett avsnitt av favoritserien. På kvällen, under täcket, när ett par kapitel av den senaste kriminalromanen hinns med innan datorn och du själv drar dig tillbaka för natten. Och vid alla tillfällen under dagen när du behöver ta en paus, kolla om du fått några nya meddelanden eller hitta rätt recept till middagsmaten.

Vardagen i en digital värld ställer krav på elektroniken. Telefonens skärm är ofta för liten för att kunna ge några större streaming-upplevelser eller visa bilder på sociala medier. En bärbar dator behöver tid på sig för att starta och öppna programmen. Och en surfplatta startar visserligen direkt, men saknar många av möjligheterna en bärbar dator har – inte minst möjligheten att snabbt och bekvämt skriva svar och interagera med omvärlden.

ASUS har hittat lösningen. Chromebook Flip CX5 är en bärbar dator med en skärm som du kan vända så att den även fungerar som surfplatta. Den kan göra allt som din bärbara dator ska kunna – och den är lika snabb som en surfplatta och så intuitiv att använda att den känns som en gammal och trofast vän redan när du bara har använt den i ett par minuter.

ASUS har skapat Chromebook Flip-konceptet i samarbete med Google. Och samarbetet mellan en av världens största tillverkare av datorer för personligt bruk och teknikjätten som har omformat sättet vi använder internet på, garanterar att produkten är enkel att använda men samtidigt tekniskt banbrytande.

Studier, streaming, jobb

I sin rena form är Chromebook Flip CX5 en laptop utöver det vanliga. Känslan av det smala, starka skalet ger en första antydan om vilken kvalitet du möter när du fäller upp skärmen. Tangentbordet vinklas automatiskt till det mest bekväma läget för att skriva, och trots datorns kompakta storlek är det gott om plats mellan de bakgrundsbelysta tangenterna. Det gör den perfekt för studier, arbete, e-post och sociala medier – och för att streama filmer och TV-program.

Skärmen går nästan helt ut till kanten, det betyder inte bara en dator som ser mindre ut än den är – det ger också en perfekt upplevelse när du vänder runt ErgoLift-gångjärnen och förvandlar din bärbara dator till en surfplatta. Då är du redo för tågresan eller för att lägga upp benen på soffbordet – eller bara vill läsa lite när du har krupit ner under täcket. Tack vare en vikt på bara 1,4 kilo och en ultrasmal profil är det nämligen inga problem att använda en Chromebook Flip CX5 i surfplatteläge, när du vill.

Chromebook Flip CX5 tilltalar även den inre konstnären och de som behöver extra precision i arbetet. Den medföljande pennan ger full kontroll över vad som händer på skärmen. Pennan kan dockas inuti den bärbara datorn, där den laddas automatiskt – så att den alltid är redo att användas.

Chromebook Flip CX5 är en bärbar dator med en skärm som du kan vända så att den även fungerar som surfplatta.

Ett långt och tryggt liv

Naturligtvis är allt detta inte värt mycket om den bärbara datorn inte tål påfrestningen att tas med överallt. Därför gör ASUS enorma ansträngningar för att kvalitetstesta produkterna, och Chromebook Flip CX5 är inget undantag. Den har skakats, tappats, klämts och fått så mycket stryk att man nästan ryser vid blotta tanken. Därför vet ASUS att den tål allt som en bärbar dator kan utsättas för i en hektisk vardag – och uppfyller även de två viktiga kraven som garanterar maximalt värde när du är på resande fot: lång batteritid och snabb laddning.

Ett fulladdat batteri på en Chromebook Flip CX5 har ström för upp till tio timmars användning – och laddningen går snabbt. Ett urladdat batteri når 60 procent efter bara 49 minuter i laddaren. Det betyder ett helt mobilt arbetsredskap som kan hålla i flera timmar efter en kort stund i ett eluttag.

För den medföljande pennan är siffrorna ännu mer imponerande. Bara 15 sekunders laddning gör att du kan använda den i upp till 45 minuter.

ASUS betraktar det som en självklarhet att säkerheten ska följa med när du är på språng med din Chromebook. Därför är Chromebook Flip CX5 är utrustad med företagsmässig säkerhet.

Funktioner som inbyggt virusskydd och säkert stöd för flera användare ger tillsammans med det inbyggda Google-utvecklade säkerhetschippet Titan C extra skydd. Med hjälp av ett lock väljer du dessutom om den inbyggda kameran ska vara övertäckt.

Följ Ljud & Bild