annons
annons
annons

Test av ZTE Skate

Jätteskärm till minipris

Vid första anblicken är Skate väldigt lockande men prestanda och batteritid är mindre imponerande.

Ljud & Bild tycker

 • Stor skärm
  Tokbillig!

 • Plastig
  Långsam
  Dålig batteritid

annons

Alla är inte ute efter de senaste prestandamobilerna med superkameror och imponerande skärmar. De som håller hårt i plånboken eller kanske köper sin första smartmobil tittar mer på pris/prestanda och i det budgetsegmentet har ZTE lyckats bra. Med Skate så har man stuckit ut hakan lite och faktiskt visat upp något som inte är budget; en 4,3 tum stor skärm. Med andra ord vad många toppmodeller inom Android-världen har och betydligt större än iPhone.

När man väl håller den i handen så inser man dock att det fortfarande är en budgetmobil. Byggkvaliteten är sådär och den känns verkligen plastig med sladdriga knappar. Skärmen är verkligen stor men bildkvaliteten är inte den bästa. Samma sak gäller kameran som på pappret låter bra men som levererar felexponerande oskarpa bilder. Den levereras med den åldrande 2.3-versionen av Android som man inte har gjort något speciellt med. Det var förmodligen ett smart drag eftersom det saknas hästkrafter under huven för att hitta på något spektakulärt.

Slutsats
Men man får vara beredd på att man får vad man betalar för. Skärmen är inte speciellt bra och på insidan har man sparat på det mesta. Resultatet är att den känns långsam när man gör något som kräver lite muskler. Och batteriet är underdimensionerat så man får räkna med att ladda den riktigt ofta. Men vill man bara ha en standard Android-mobil med en riktigt stor skärm är det utan tvekan Skate som levererar det till bästa pris.

ZTE

Fakta

 • Operativsystem: Android 2.3.4
 • Skärm: 4,3 tum 480 x 800 TFT
 • Processor: ARMv6 800 MHz
 • Minne: 512 MB + micro SD
 • Kameror: 5 Mp
 • Trådlöst. Bluetooth 2.1, 802.11 b/g/n
 • Vikt: 138 gram
 • Batteri: 200 h standby, 4 timmar 3G
Tillverkare:
ZTE
Pris:
1.990,-
Bildkvalitet
Funktionalitet
Användning
Kvalitetsintryck
annons
annons
annons
annons
Som läsare har du bara rätt att använda innehållet på ljudochbild.se för personliga och icke-kommersiella ändamål. Du får ladda ner, länka till och skriva ut material från ljudochbild.se för personliga och icke-kommersiella ändamål, under förutsättning att du hänvisar till källan samt respekterar eventuella rättighetshänvisningar och/eller -reservationer. Materialet får inte användas för några andra ändamål eller på några andra sätt än vad som uttryckligen tillåts. .