annons
annons

Sharp LC-52LE705S

Bästa LED-köpet?

Sharp-skärmen är utrustad med äkta LED-bakbelysning som ger superkontroll över bakgrundsbelysningen – och har därför ett fenomenalt kontrastomfång!

Strålande kontrast. Välbalanserad bild.
Synvinkeln. Vissa färgstick.

Trogna läsare känner nog igen den här TV:n, den testade vi i 40-tumsversion i november förra året. Sharp har satsat på äkta bakmonterad LED-belysning eftersom det ger en bättre kontroll över ljusstyrkan – och därmed över kontrasten. Men den här typen av bakbelysning innebär också att TV:n blir en hel del tjockare än de supersmala skärmarna med LED-sidobelysning från bland annat Samsung.
 
Bildkvalitet
Första intrycket av Sharps TV är att den har en fenomenal kontrast och svärta och mättade färger. Detta är möjligt eftersom den nya LED-panelerna kan kontrollera ljusgenomsläppet mer effektivt än traditionella paneler. Men i ”dynamiskt” bildläge, som TV:n är inställd på från fabrik, får man för mycket av det goda. Färgerna är starkt överdrivna och TV:n har rent allmänt en alltför kontrastrik bild.
Film-läget är däremot finemang. Där är färginställningarna betydligt mer neutrala och man slipper samtidigt ”aktiv kontrast”-inställningen som har en tendens att ta bort de minsta detaljerna. I filmläge påminner Sharp-skärmen faktiskt mycket om vår referens från Pioneer. Filmläget har en bild med oerhört naturtrogna färger, samtidigt som kontrast och ljusstyrka är tillräckligt bra för att man ska kunna välja den här inställningen när man tittar på de flesta sorters TV-program.
Svärtan är visserligen inte fullt i klass med vår gamla plasmafavorit, och den kan inte heller mäta sig helt och hållet med den avgrundsdjupa svärtan i Toshibas LED-skärm. I praktiken är skillnaden däremot ganska så liten och i dagsljus drar både Sharp och Toshiba klart ifrån Pioneer när det gäller ljusstyrka.
Sharps färgbalans är på det stora hela förhållandevis neutral, men uppvisar fortfarande en liten förkärlek för magenta, vilket gör att hudfärger får ett svagt rosa skimmer över sig. Glädjande nog verkar inte färgsticket inte lika framträdande som vi upplevde det med den mindre 40-tummaren i 700-serien. LC-52LE705S har snäppet mer neutral bild än lillebrodern och har dessutom avancerade justeringsmöjligheter med full kontroll över primär- och sekundärfärger.
 
Ljudkvalitet
Ljudet tjänar på den stora kabinettvolymen om man jämför med de supertunna rivalerna, och det finns faktiskt en aning bas i ljudet. Program med musikinslag känns mer engagerande och både filmer och vanliga TV-program blir bättre när man har ett bra ljud.

Trogna läsare känner nog igen den här TV:n, den testade vi i 40-tumsversion i november förra året. Sharp har satsat på äkta bakmonterad LED-belysning eftersom det ger en bättre kontroll över ljusstyrkan – och därmed över kontrasten. Men den här typen av bakbelysning innebär också att TV:n blir en hel del tjockare än de supersmala skärmarna med LED-sidobelysning från bland annat Samsung.   Bildkvalitet Första intrycket av Sharps TV är att den har en fenomenal kontrast och svärta och mättade färger. Detta är möjligt eftersom den nya LED-panelerna kan kontrollera ljusgenomsläppet mer effektivt än traditionella paneler. Men i ”dynamiskt” bildläge, som TV:n är inställd på från fabrik, får man för mycket av det goda. Färgerna är starkt överdrivna och TV:n har rent allmänt en alltför kontrastrik bild. Film-läget är däremot finemang. Där är färginställningarna betydligt mer neutrala och man slipper samtidigt ”aktiv kontrast”-inställningen som har en tendens att ta bort de minsta detaljerna. I filmläge påminner Sharp-skärmen faktiskt mycket om vår referens från Pioneer. Filmläget har en bild med oerhört naturtrogna färger, samtidigt som kontrast och ljusstyrka är tillräckligt bra för att man ska kunna välja den här inställningen när man tittar på de flesta sorters TV-program. Svärtan är visserligen inte fullt i klass med vår gamla plasmafavorit, och den kan inte heller mäta sig helt och hållet med den avgrundsdjupa svärtan i Toshibas LED-skärm. I praktiken är skillnaden däremot ganska så liten och i dagsljus drar både Sharp och Toshiba klart ifrån Pioneer när det gäller ljusstyrka. Sharps färgbalans är på det stora hela förhållandevis neutral, men uppvisar fortfarande en liten förkärlek för magenta, vilket gör att hudfärger får ett svagt rosa skimmer över sig. Glädjande nog verkar inte färgsticket inte lika framträdande som vi upplevde det med den mindre 40-tummaren i 700-serien. LC-52LE705S har snäppet mer neutral bild än lillebrodern och har dessutom avancerade justeringsmöjligheter med full kontroll över primär- och sekundärfärger.   Ljudkvalitet Ljudet tjänar på den stora kabinettvolymen om man jämför med de supertunna rivalerna, och det finns faktiskt en aning bas i ljudet. Program med musikinslag känns mer engagerande och både filmer och vanliga TV-program blir bättre när man har ett bra ljud.
Läs hela artikeln och över 450 nya tester i året med prenumeration på Ljud & Bild.
är du redan prenumerant? Logga inn.
Provaprenumeration
0:-
Fri tillgång till ljudochbild.se
Bronsprenumeration
349:-/halvår
1/2 år (6 nr) Digitalutgåva varje månad Fri tillgång till ljudochbild.se
Silverprenumeration
580:-/år
1 år (11 nr) Välkomstgåva Fri tillgång till ljudochbild.se Digitalutgåva varje månad
Guldprenumeration
999:-/år
1 år (11 nr) Ny digital film varje månad Välkomstgåva Fri tillgång till ljudochbild.se Digitalutgåva varje månad
Prenumerationen kommer automatiskt att förnyas till vanligt pris: Månad 39:-

Med prenumeration på Ljud och Bild får du:

Fri tillgång till ljudochbild.se Digitalutgåva (iPad/Android) varje månad Rejäl rabattt Välj själv hur länge du vill prenumerera - och med eller utan film Fin välkomstpremie
Bästa pris på Sharp LC-52LE705S
Pricerunner.se är en kommersiell partner till ljudochbild.se. De levererar uppdaterade priser, prisjämförelser och produktinformation.

52-tums LED
1920 x 1080p, 100 Hz Green Panel
4 HDMI, CI
USB-port

Pris: 23000:-


Har du något att lägga till??

Värlkommen till Ljud & Bilds diskussionsforum. Vi vill gärna veta vad du tycker. Håll dig till ärmnet och var saklig så slipper vi ta bort eller moderera inlärgg. övriga frågor och synpunkter härnvisas till redaktion@ljudochbild.se.

Alltid uppdaterad!

Fri tillgång till Ljud & Bild i en månad

0:-