annons
annons

Philips 52PFL7404H

Smal storskärm

7000-serien har all exklusiv bildbehandling som giganten Philips har att erbjuda, men räcker det i dessa LED-tider om TV:n fortfarande har vanlig bakbelysning?

Snygg design. Suverän skärpa. Strålande rörelsekompensering.
Vilseledande installationsguide.

En smal ram blir allt viktigare när skärmstorleken ökar. Trots sina mastodontiska 52 tum ser den här TV:n mest ut som en 47-tummare tack vare den smala inramningen. Den här designen ger dock ofta sämre villkor för ljudet. Användargränssnittet är intuitivt och fjärrkontrollen är praktisk och lättanvänd. Den här modellen saknar allt nätbaserat bling-bling som 800-serien har, och är dessutom utrustad med vanlig CCFL-bakbelysning (lysrör).
 
Bildkvalitet
Philips har fortfarande sin startmeny där man väljer det alternativ man tycker ”ser bäst ut”, men som vanligt blir resultatet lite överdrivet efter en runda med guiden. Färgerna blir i kraftigaste laget och överdriven kontrast och skärpa skapar irriterande dubbelkonturer.
Färgerna, kontrasten och de dynamiska inställningarna måste därför minskas en hel del, men sedan blir bilden väldigt ”ren och snygg” och Philips-skärmen har riktigt bra skärpa och uppvisar bra kontroll över ljuset för att vara en vanlig LCD-TV. Vissa funktioner i bildbehandlingen kan slås på och av efter vilket slags material man tittar på. Natural Motion-bildutjämningen är ett bra exempel – den fungerar utmärkt med sport och TV-program, särskilt på en stor skärm som denna, men med film väljer vi att stänga av funktionen för att bevara den äkta filmkänslan.
 
Ljudkvalitet
TV:n har 2 x 10 watt till förfogande för att driva högtalarna och ljudnivån är ganska så bra. Ljudet är dock lite indirekt, vilket tveklöst har att göra med de ”dolda” högtalarna som beror på den smala ramen. Tendenser till bas och ett bra mellanregister får fram dialogen med kraft.
Svagheterna bli uppenbara när filmmusik spelas på TV:ns högtalare, en separat anläggning är det enda som fungerar när man ska matcha en bra filmskärm.

En smal ram blir allt viktigare när skärmstorleken ökar. Trots sina mastodontiska 52 tum ser den här TV:n mest ut som en 47-tummare tack vare den smala inramningen. Den här designen ger dock ofta sämre villkor för ljudet. Användargränssnittet är intuitivt och fjärrkontrollen är praktisk och lättanvänd. Den här modellen saknar allt nätbaserat bling-bling som 800-serien har, och är dessutom utrustad med vanlig CCFL-bakbelysning (lysrör).   Bildkvalitet Philips har fortfarande sin startmeny där man väljer det alternativ man tycker ”ser bäst ut”, men som vanligt blir resultatet lite överdrivet efter en runda med guiden. Färgerna blir i kraftigaste laget och överdriven kontrast och skärpa skapar irriterande dubbelkonturer. Färgerna, kontrasten och de dynamiska inställningarna måste därför minskas en hel del, men sedan blir bilden väldigt ”ren och snygg” och Philips-skärmen har riktigt bra skärpa och uppvisar bra kontroll över ljuset för att vara en vanlig LCD-TV. Vissa funktioner i bildbehandlingen kan slås på och av efter vilket slags material man tittar på. Natural Motion-bildutjämningen är ett bra exempel – den fungerar utmärkt med sport och TV-program, särskilt på en stor skärm som denna, men med film väljer vi att stänga av funktionen för att bevara den äkta filmkänslan.   Ljudkvalitet TV:n har 2 x 10 watt till förfogande för att driva högtalarna och ljudnivån är ganska så bra. Ljudet är dock lite indirekt, vilket tveklöst har att göra med de ”dolda” högtalarna som beror på den smala ramen. Tendenser till bas och ett bra mellanregister får fram dialogen med kraft. Svagheterna bli uppenbara när filmmusik spelas på TV:ns högtalare, en separat anläggning är det enda som fungerar när man ska matcha en bra filmskärm.
Läs hela artikeln och över 450 nya tester i året med prenumeration på Ljud & Bild.
är du redan prenumerant? Logga inn.
Provaprenumeration
0:-
Fri tillgång till ljudochbild.se
Bronsprenumeration
349:-/halvår
1/2 år (6 nr) Digitalutgåva varje månad Fri tillgång till ljudochbild.se
Silverprenumeration
580:-/år
1 år (11 nr) Välkomstgåva Fri tillgång till ljudochbild.se Digitalutgåva varje månad
Guldprenumeration
999:-/år
1 år (11 nr) Ny digital film varje månad Välkomstgåva Fri tillgång till ljudochbild.se Digitalutgåva varje månad
Prenumerationen kommer automatiskt att förnyas till vanligt pris: Månad 39:-

Med prenumeration på Ljud och Bild får du:

Fri tillgång till ljudochbild.se Digitalutgåva (iPad/Android) varje månad Rejäl rabattt Välj själv hur länge du vill prenumerera - och med eller utan film Fin välkomstpremie
Bästa pris på Philips 52PFL7404H
Pricerunner.se är en kommersiell partner till ljudochbild.se. De levererar uppdaterade priser, prisjämförelser och produktinformation.

52-tums LCD
1920 x 1080p, 100 Hz
PixelPrecisHD
4 HDMI med Easylink
USB-port, CI+

Pris: 25000:-


Har du något att lägga till??

Värlkommen till Ljud & Bilds diskussionsforum. Vi vill gärna veta vad du tycker. Håll dig till ärmnet och var saklig så slipper vi ta bort eller moderera inlärgg. övriga frågor och synpunkter härnvisas till redaktion@ljudochbild.se.

Alltid uppdaterad!

Fri tillgång till Ljud & Bild i en månad

0:-