Philips 52PFL7404H

Smal storskärm

7000-serien har all exklusiv bildbehandling som giganten Philips har att erbjuda, men räcker det i dessa LED-tider om TV:n fortfarande har vanlig bakbelysning?

Plus
Snygg design. Suverän skärpa. Strålande rörelsekompensering.
Minus
Vilseledande installationsguide.

En smal ram blir allt viktigare när skärmstorleken ökar. Trots sina mastodontiska 52 tum ser den här TV:n mest ut som en 47-tummare tack vare den smala inramningen. Den här designen ger dock ofta sämre villkor för ljudet. Användargränssnittet är intuitivt och fjärrkontrollen är praktisk och lättanvänd. Den här modellen saknar allt nätbaserat bling-bling som 800-serien har, och är dessutom utrustad med vanlig CCFL-bakbelysning (lysrör).
 
Bildkvalitet
Philips har fortfarande sin startmeny där man väljer det alternativ man tycker ”ser bäst ut”, men som vanligt blir resultatet lite överdrivet efter en runda med guiden. Färgerna blir i kraftigaste laget och överdriven kontrast och skärpa skapar irriterande dubbelkonturer.
Färgerna, kontrasten och de dynamiska inställningarna måste därför minskas en hel del, men sedan blir bilden väldigt ”ren och snygg” och Philips-skärmen har riktigt bra skärpa och uppvisar bra kontroll över ljuset för att vara en vanlig LCD-TV. Vissa funktioner i bildbehandlingen kan slås på och av efter vilket slags material man tittar på. Natural Motion-bildutjämningen är ett bra exempel – den fungerar utmärkt med sport och TV-program, särskilt på en stor skärm som denna, men med film väljer vi att stänga av funktionen för att bevara den äkta filmkänslan.
 
Ljudkvalitet
TV:n har 2 x 10 watt till förfogande för att driva högtalarna och ljudnivån är ganska så bra. Ljudet är dock lite indirekt, vilket tveklöst har att göra med de ”dolda” högtalarna som beror på den smala ramen. Tendenser till bas och ett bra mellanregister får fram dialogen med kraft.
Svagheterna bli uppenbara när filmmusik spelas på TV:ns högtalare, en separat anläggning är det enda som fungerar när man ska matcha en bra filmskärm.

En smal ram blir allt viktigare när skärmstorleken ökar. Trots sina mastodontiska 52 tum ser den här TV:n mest ut som en 47-tummare tack vare den smala inramningen. Den här designen ger dock ofta sämre villkor för ljudet. Användargränssnittet är intuitivt och fjärrkontrollen är praktisk och lättanvänd. Den här modellen saknar allt nätbaserat bling-bling som 800-serien har, och är dessutom utrustad med vanlig CCFL-bakbelysning (lysrör).   Bildkvalitet Philips har fortfarande sin startmeny där man väljer det alternativ man tycker ”ser bäst ut”, men som vanligt blir resultatet lite överdrivet efter en runda med guiden. Färgerna blir i kraftigaste laget och överdriven kontrast och skärpa skapar irriterande dubbelkonturer. Färgerna, kontrasten och de dynamiska inställningarna måste därför minskas en hel del, men sedan blir bilden väldigt ”ren och snygg” och Philips-skärmen har riktigt bra skärpa och uppvisar bra kontroll över ljuset för att vara en vanlig LCD-TV. Vissa funktioner i bildbehandlingen kan slås på och av efter vilket slags material man tittar på. Natural Motion-bildutjämningen är ett bra exempel – den fungerar utmärkt med sport och TV-program, särskilt på en stor skärm som denna, men med film väljer vi att stänga av funktionen för att bevara den äkta filmkänslan.   Ljudkvalitet TV:n har 2 x 10 watt till förfogande för att driva högtalarna och ljudnivån är ganska så bra. Ljudet är dock lite indirekt, vilket tveklöst har att göra med de ”dolda” högtalarna som beror på den smala ramen. Tendenser till bas och ett bra mellanregister får fram dialogen med kraft. Svagheterna bli uppenbara när filmmusik spelas på TV:ns högtalare, en separat anläggning är det enda som fungerar när man ska matcha en bra filmskärm.
Läs hela artikeln och över 450 nya tester i året med prenumeration på Ljud & Bild.
är du redan prenumerant? Logga inn.
Provaprenumeration
0:-
Fri tillgång till ljudochbild.se
Bronsprenumeration
349:-/halvår
1/2 år (6 nr) Digitalutgåva varje månad Fri tillgång till ljudochbild.se
Silverprenumeration
580:-/år
1 år (11 nr) Välkomstgåva Fri tillgång till ljudochbild.se Digitalutgåva varje månad
Guldprenumeration
999:-/år
1 år (11 nr) Ny digital film varje månad Välkomstgåva Fri tillgång till ljudochbild.se Digitalutgåva varje månad
Prenumerationen kommer automatiskt att förnyas till vanligt pris: Månad 49:-

Med prenumeration på Ljud och Bild får du:

Fri tillgång till ljudochbild.se Digitalutgåva (iPad/Android) varje månad Rejäl rabattt Välj själv hur länge du vill prenumerera - och med eller utan film Fin välkomstpremie
Bästa pris på Philips 52PFL7404H
Pricerunner.se är en kommersiell partner till ljudochbild.se. De levererar uppdaterade priser, prisjämförelser och produktinformation.
Också i detta test:

52-tums LCD
1920 x 1080p, 100 Hz
PixelPrecisHD
4 HDMI med Easylink
USB-port, CI+

Pris: 25000,-

Har du något att tillägga?

Välkommen till Ljud & Bilds diskussionsforum. Vi vill gärna veta vad du tycker. Håll dig till ämnet och var saklig så slipper vi ta bort eller moderera inlägg. Övriga frågor och synpunkter hänvisas till redaktion@ljudochbild.se.

Ljusstarkt porträttobjektiv till Sony alpha

Tyst, snabbt och med snygg boheh är några av egenskaperna man får med Samyangs 85mm f1.4.

test
Canon EOS RP

Klipp från Canon

EOS RP saknar inte helt kompromisser men har en aggressiv prislapp och är mycket tillfredsställande att fotografera med.

Allt om Samsungs QLED-TV 2019

Samsungs kommande 2019-modeller får ett markant lyft i bildkvalitet, och den här gången gäller det inte bara toppmodellerna.

test
Samsung QE65Q900R

8K mot 4K: ­Teknisk knockout

Är Samsungs minsta och billigaste 8K-skärm bättre än en vanlig, bra 4K-TV? Vi testar!

Mässbilder från Sound Society 2019

Även i vårt grannland Danmark finns det naturligtvis hifi-mässor. Här är bilder från en av dem!

Sonos One får nytt innehåll

Sonos One Gen 2 är lika enkel att använda som tidigare. Så vad är det egentligen som är nytt?

Vår favoritkamera blir bättre

Leica Q2 är kanske den perfekta resekameran.

test
Acer Swift 5 SF515-51T-58UX

Nedbantad Acer

Acer Swift 5 är den lättaste ultrabärbara datorn i sin kategori. Men den är ingen lättviktare för det!

test
Audiovector QR5

Den mest kompletta ­högtalaren

Audiovector QR5 levererar rytmen utan att tveka, ger musiken luft – och slår nästan undan benen på sina egna toppmodeller.

test
ikko OH1

Glänsande ljud

Kinesiska ikko debuterar med stora ambitioner till små priser.

Recension
Triple Frontier

Greed is good…

Före detta amerikanska elitsoldater bestämmer sig för att råna en sydamerikansk knarkbaron. Det går inte riktigt som planerat.

test
RME ADI-2 DAC

Bästa ljudet vi har hört

Du hittar knappast en bättre DAC för pengarna än RME ADI-2 DAC.

test
Stax SR-009s

Detta är inte ljud – det är magi

Nu vet jag hur det känns att ha ett helt universum inklämt mellan öronen.

Recension
A star is Born

Gnistrande personkemi

Cooper och Gaga sjunger sig in i filmhistorien med en fängslande remake av motgångar-gör-dig-stark-klassikern.

test
IKEA Trådfri Set med uttag

På och av och mer

Gör dum elektronik lite smartare. Särskilt med Trådfri Gateway

test
Klipsch Cornwall III

Livlig 60-åring

Klipschs stora högtalare spelar förvånansvärt fräscht och levande för att vara 60 år gamla.

grupptest
5 gaming-tangentbord

Fingret på avtryckaren

Flygplansmaterial och topptrimmad finmekanik är vad som krävs för att komma segrande ur striden på skärmen. Vi har fingrat på fem av de bästa mekaniska tangentborden för spel.

MWC 2019: 5G revolutionerar allt – fast inte din mobil!

Analys: Tillverkarna missar poängen med de första lanseringarna av 5G-telefoner på årets stora mobilmässa.

test
Nikon Nikkor Z 50 mm f1.8 S

Nikons skarpaste 50 mm

Nikons bästa objektiv är en känslig 50 mm.

test
Pinell Supersound 701

Välljudande och kompetent stereo

Pinells kompakta anläggning är bäst i klassen.