annons
annons

Philips 40PFL8664

Läcker LED!

Hittills har Philips sysslat med skärmar som har äkta LED-belysning men nu har de även modeller med sido-LED till bra priser. 40-tummaren i 8000-serien är ett bra exempel.

Skarp och kontrastrik bild.
Bakåtvända kontakter är besvärliga.

Den här Philips-modellen har mycket gemensamt med design-TV:n Aurea, där hela ramen lyser i harmoni med bilden på skärmen. 40PFL8664 har visserligen ingen lysande bildram, men däremot har den Philips välkända Ambilight-ljus som lyser upp väggen runt TV:n. 100 Hz-bildbehandling och kantmonterat LED-ljus finns också på plats.
Philips-skärmen är tunn och läcker men tyvärr har den bakåtriktade kontakter i stället för sidomonterade. Det betyder att du får svårt att komma åt dem om du hänger TV:n på väggen, så du får hänga TV:n på ett visst avstånd om du vill använda alla kontakter. Om du bara ska ha en HDMI-kontakt går det att montera TV:n tätt intill väggen eftersom det finns en nedåtriktad sådan.
 
Bildkvalitet
LED-skärmen har precis som andra Philips-skärmar en användarvänlig guide som gör det enkelt att ställa in TV:n första gången. Men precis som andra Philips-skärmar ger den lite för mycket av det goda när det gäller färger och kontrast i standardläget. Men det behövs inte mycket för att 40PFL8664 ska få en bra bild. Färgbalansen är oklanderlig och TV:n uppvisar en mycket bra kontrast och en mycket imponerande svärta, även när vi släcker ljuset i rummet för att komma i ordentlig filmstämning. Ambilight-ljuset skapar en speciell färgeffekt på väggen bakom TV:n, vilket många uppskattar, samtidigt som det ökar den upplevda kontrasten. Bilden blir dessutom mer behaglig att titta på när rummet är mörklagt.
Philips 100 Hz-teknik med Natural Motion tillhör helt klart de mest effektiva bildutjämningsteknikerna som finns. 40PFL8664 kan uppvisa en mycket mjuk bild även när kameran panorerar snabbt. Det verkar dock som om rörelsekompensationen har lite problem med att hänga med i svängarna med HD-signaler. När vi tittar på Blu-ray och TV-sändningar i HD-kvalitet kan vi skönja ”eftersläpningar” bakom vissa föremål på skärmen. Detta kan man lösa genom att sänka effekten av bildutjämningen, eller stänga av den helt och hållet när man tittar på film.
 
Ljudkvalitet
Philips har använt sig av bakåtvända högtalare i hopp om att få ett fylligare ljud ur den tunna TV:n. Sätter du TV:n tätt mot väggen får ljudet en fin fyllighet och klarhet. Den maximala ljudstyrkan är däremot begränsad, vilket gör att Philips-skärmen passar bäst i mindre rum eller med anläggningar som har separata högtalare.

Den här Philips-modellen har mycket gemensamt med design-TV:n Aurea, där hela ramen lyser i harmoni med bilden på skärmen. 40PFL8664 har visserligen ingen lysande bildram, men däremot har den Philips välkända Ambilight-ljus som lyser upp väggen runt TV:n. 100 Hz-bildbehandling och kantmonterat LED-ljus finns också på plats. Philips-skärmen är tunn och läcker men tyvärr har den bakåtriktade kontakter i stället för sidomonterade. Det betyder att du får svårt att komma åt dem om du hänger TV:n på väggen, så du får hänga TV:n på ett visst avstånd om du vill använda alla kontakter. Om du bara ska ha en HDMI-kontakt går det att montera TV:n tätt intill väggen eftersom det finns en nedåtriktad sådan.   Bildkvalitet LED-skärmen har precis som andra Philips-skärmar en användarvänlig guide som gör det enkelt att ställa in TV:n första gången. Men precis som andra Philips-skärmar ger den lite för mycket av det goda när det gäller färger och kontrast i standardläget. Men det behövs inte mycket för att 40PFL8664 ska få en bra bild. Färgbalansen är oklanderlig och TV:n uppvisar en mycket bra kontrast och en mycket imponerande svärta, även när vi släcker ljuset i rummet för att komma i ordentlig filmstämning. Ambilight-ljuset skapar en speciell färgeffekt på väggen bakom TV:n, vilket många uppskattar, samtidigt som det ökar den upplevda kontrasten. Bilden blir dessutom mer behaglig att titta på när rummet är mörklagt. Philips 100 Hz-teknik med Natural Motion tillhör helt klart de mest effektiva bildutjämningsteknikerna som finns. 40PFL8664 kan uppvisa en mycket mjuk bild även när kameran panorerar snabbt. Det verkar dock som om rörelsekompensationen har lite problem med att hänga med i svängarna med HD-signaler. När vi tittar på Blu-ray och TV-sändningar i HD-kvalitet kan vi skönja ”eftersläpningar” bakom vissa föremål på skärmen. Detta kan man lösa genom att sänka effekten av bildutjämningen, eller stänga av den helt och hållet när man tittar på film.   Ljudkvalitet Philips har använt sig av bakåtvända högtalare i hopp om att få ett fylligare ljud ur den tunna TV:n. Sätter du TV:n tätt mot väggen får ljudet en fin fyllighet och klarhet. Den maximala ljudstyrkan är däremot begränsad, vilket gör att Philips-skärmen passar bäst i mindre rum eller med anläggningar som har separata högtalare.
Läs hela artikeln och över 450 nya tester i året med prenumeration på Ljud & Bild.
är du redan prenumerant? Logga inn.
Provaprenumeration
0:-
Fri tillgång till ljudochbild.se
Bronsprenumeration
349:-/halvår
1/2 år (6 nr) Digitalutgåva varje månad Fri tillgång till ljudochbild.se
Silverprenumeration
580:-/år
1 år (11 nr) Välkomstgåva Fri tillgång till ljudochbild.se Digitalutgåva varje månad
Guldprenumeration
999:-/år
1 år (11 nr) Ny digital film varje månad Välkomstgåva Fri tillgång till ljudochbild.se Digitalutgåva varje månad
Prenumerationen kommer automatiskt att förnyas till vanligt pris: Månad 39:-

Med prenumeration på Ljud och Bild får du:

Fri tillgång till ljudochbild.se Digitalutgåva (iPad/Android) varje månad Rejäl rabattt Välj själv hur länge du vill prenumerera - och med eller utan film Fin välkomstpremie
Bästa pris på Philips 40PFL8664
Pricerunner.se är en kommersiell partner till ljudochbild.se. De levererar uppdaterade priser, prisjämförelser och produktinformation.
40-tums LED 1920 x 1080p, 100 Hz USB-port Ambilight Spectra Net TV, DLNA
Pris: 17000:-


Har du något att lägga till??

Värlkommen till Ljud & Bilds diskussionsforum. Vi vill gärna veta vad du tycker. Håll dig till ärmnet och var saklig så slipper vi ta bort eller moderera inlärgg. övriga frågor och synpunkter härnvisas till redaktion@ljudochbild.se.

Alltid uppdaterad!

Fri tillgång till Ljud & Bild i en månad

0:-