annons
annons

Grundig Fine Arts 40 LED

Nydanande design

Grundig har också släppt LED-skärmar, men har valt att gå sina egna vägar när det gäller design. Resultatet är förvånansvärt smakfullt!

Snygg design. Välbalanserad bild.
Visst ljusläckage i mörka omgivningar.

De nya apparaterna i Fine Arts-serien har ett kompakt och modernt utseende, och skiljer sig från de flesta andra genom att ha en yta av borstad metall. Du kan få TV:n i silver eller svart (det senare är definitivt vår favorit). Den svarta Grundig-skärmen har en matt yta som inte stör synintrycket, och en matt skärmbeläggning som motverkar reflektioner. Båda delarna står i kontrast mot de spegelblanka TV-apparaterna man hittar hos ett par av konkurrenterna, och gör att Fine Art-skärmen passar bättre i omgivningar med mycket ljus.
 
Bildkvalitet
Att skärmen trivs i ljusa omgivningar bekräftas av bildpanelen med LED-sidoljus, som ger en imponerande kontrast och ljusstyrka. Direkt från fabriken är TV:n inställd med en avgrundsdjup svärta som kan förbluffa de flesta. Nackdelen är att bilden faktiskt blir i mörkaste laget, viket döljer vissa mörka detaljer i filmer och annat TV-material. Skärpan och kontrasten är kraftigt överdriven, vilket leder till en lite flimrande, hård bild med HD-material. För att se alla detaljer är man tvungen att trimma upp ljusstyrkan lite. Det kan verka som om Grundig har gått i ”LED-fällan” och försöker imponera på alla som ser skärmen för första gången.
Men vi ska inte vara överdrivet hårda, Fine Arts 40 har stor potential. TV:n har en mycket välnyanserad och naturlig färgbalans och tillräckligt hög ljusstyrka för att kunna användas i upplysta rum. Skärpan är dessutom mycket bra. Grundigs TV visar sig vara kompetent på att visa olika slags TV-material som sport och naturprogram. Som renodlad filmskärm har den däremot ett par svagheter, främst på grund av lite ojämn bakbelysning. I ett helt mörklagt rum kan man se tendenser till ljusläckage från det sidomonterade LED-ljuset, vilket orsakar ljusa fläckar på skärmen i mörka scener. Fine Arts passar därför bättre som allroundskärm för vanliga TV-program än som enbart filmskärm i mörklagda rum.
 
Ljudkvalitet
I Grundig-skärmen ligger högtalarna dolda i ramens undersida och pekar rakt framåt. Ljudet är klart och förvånansvärt fylligt, och särskilt bra på röster. Precis som hos Philips är däremot ljudstyrkan ganska så begränsad, och passar mindre bra för att fylla ett stort vardagsrum med ljud.

De nya apparaterna i Fine Arts-serien har ett kompakt och modernt utseende, och skiljer sig från de flesta andra genom att ha en yta av borstad metall. Du kan få TV:n i silver eller svart (det senare är definitivt vår favorit). Den svarta Grundig-skärmen har en matt yta som inte stör synintrycket, och en matt skärmbeläggning som motverkar reflektioner. Båda delarna står i kontrast mot de spegelblanka TV-apparaterna man hittar hos ett par av konkurrenterna, och gör att Fine Art-skärmen passar bättre i omgivningar med mycket ljus.   Bildkvalitet Att skärmen trivs i ljusa omgivningar bekräftas av bildpanelen med LED-sidoljus, som ger en imponerande kontrast och ljusstyrka. Direkt från fabriken är TV:n inställd med en avgrundsdjup svärta som kan förbluffa de flesta. Nackdelen är att bilden faktiskt blir i mörkaste laget, viket döljer vissa mörka detaljer i filmer och annat TV-material. Skärpan och kontrasten är kraftigt överdriven, vilket leder till en lite flimrande, hård bild med HD-material. För att se alla detaljer är man tvungen att trimma upp ljusstyrkan lite. Det kan verka som om Grundig har gått i ”LED-fällan” och försöker imponera på alla som ser skärmen för första gången. Men vi ska inte vara överdrivet hårda, Fine Arts 40 har stor potential. TV:n har en mycket välnyanserad och naturlig färgbalans och tillräckligt hög ljusstyrka för att kunna användas i upplysta rum. Skärpan är dessutom mycket bra. Grundigs TV visar sig vara kompetent på att visa olika slags TV-material som sport och naturprogram. Som renodlad filmskärm har den däremot ett par svagheter, främst på grund av lite ojämn bakbelysning. I ett helt mörklagt rum kan man se tendenser till ljusläckage från det sidomonterade LED-ljuset, vilket orsakar ljusa fläckar på skärmen i mörka scener. Fine Arts passar därför bättre som allroundskärm för vanliga TV-program än som enbart filmskärm i mörklagda rum.   Ljudkvalitet I Grundig-skärmen ligger högtalarna dolda i ramens undersida och pekar rakt framåt. Ljudet är klart och förvånansvärt fylligt, och särskilt bra på röster. Precis som hos Philips är däremot ljudstyrkan ganska så begränsad, och passar mindre bra för att fylla ett stort vardagsrum med ljud.
Läs hela artikeln och över 450 nya tester i året med prenumeration på Ljud & Bild.
är du redan prenumerant? Logga inn.
Provaprenumeration
0:-
Fri tillgång till ljudochbild.se
Bronsprenumeration
349:-/halvår
1/2 år (6 nr) Digitalutgåva varje månad Fri tillgång till ljudochbild.se
Silverprenumeration
580:-/år
1 år (11 nr) Välkomstgåva Fri tillgång till ljudochbild.se Digitalutgåva varje månad
Guldprenumeration
999:-/år
1 år (11 nr) Ny digital film varje månad Välkomstgåva Fri tillgång till ljudochbild.se Digitalutgåva varje månad
Prenumerationen kommer automatiskt att förnyas till vanligt pris: Månad 39:-

Med prenumeration på Ljud och Bild får du:

Fri tillgång till ljudochbild.se Digitalutgåva (iPad/Android) varje månad Rejäl rabattt Välj själv hur länge du vill prenumerera - och med eller utan film Fin välkomstpremie
Bästa pris på Grundig Fine Arts 40 LED
Pricerunner.se är en kommersiell partner till ljudochbild.se. De levererar uppdaterade priser, prisjämförelser och produktinformation.
40-tums LED 1920 x 1080p, 100 Hz 4 HDMI USB-port med inspelning
Pris: 17000:-


Har du något att lägga till??

Värlkommen till Ljud & Bilds diskussionsforum. Vi vill gärna veta vad du tycker. Håll dig till ärmnet och var saklig så slipper vi ta bort eller moderera inlärgg. övriga frågor och synpunkter härnvisas till redaktion@ljudochbild.se.

Alltid uppdaterad!

Fri tillgång till Ljud & Bild i en månad

0:-