Philips 46PFL9705H

Back in black

Philips har finputsat sin toppmodell ytterligare och presenterar ett bra alternativ för dig som vill ha en allround-TV som tillhör toppklassen.

Plus
Enorm svärta, bländande ljusstyrka. Hög bildkvalitet.
Minus
Crosstalk i 3D. Högt pris.

Philips låter sig inte påverkas av bantningshysterin som råder bland de koreanska märkena, och satsar dessutom alltjämt på äkta LED-bakbelysning på sina toppmodeller. Det innebär att skärmen blir lite tjockare, men ger optimal styrning av ljuset. Med ett stort antal lysdioder kan skärmen i princip vara kolsvart i ett område och bländande vit i ett annat. Som sig bör för en toppmodell är 46PFL9705H fullproppad med utrustning, en drös HDMI-ingångar, MPEG-digitalmottagare samt naturligtvis Philips egen nätportal Net TV. Fjärrkontrollen är en kompakt och rund historia som påminner mycket om den som ingår till 5605-serien, fast är av metall i stället för plast.
 
Användning
Philips har lagt stor vikt vid att göra menyerna så enkla och lättförklarliga som möjligt. Det finns en rad ”smarta” inställningar som gör det enkelt att göra ändringar utan att behöva knappa sig djupt in i menysystemet. Du kan också lagra de olika enheterna som är anslutna till TV:n i huvudmenyn. Men även om tanken är god så tycker vi att det är onödigt mycket knappande för att hitta vad vi letar efter. På detta område tycker vi att Samsung och Panasonic är bättre, där nås alla inställningar efter en knapptryckning eller två.
 
Bildkvalitet
Philips-skärmen har en halvmatt yta som är mindre utsatt för reflektioner än såväl plasma- som LED-skärmar med spegelblankt glas. I kombination med den synnerligen fina ljusstyrkan innebär detta att 46PFL9705H är en TV som passar alla slags ljusförhållanden.
Philips-skärmen har en helt extrem svärta. I mörka scener är svarta områden i praktiken helt kolsvarta och vi ser ingen antydan till ljusläckage, vilket många skärmar med sidomonterade lysdioder kan plågas av. Ett annat område som är bättre är hur TV:n klarar halvmörka scener som innehåller mycket grått. Där återger 46PFL9705H fler detaljer än sin föregångare, som hade en tendens att gro igen i de mörkaste partierna.
Philips har som vanligt en förkärlek till alltför starka färger, men filmläget fungerar fint – vilket främst beror på att mycket onödig bildbehandling kopplas ur.
Clear Motion 200 Hz-funktionen ger ytterst mjuka rörelser, nästan för mjuka i vissa fall. Här spelar både personlig smak och bildmaterialet roll för vad som känns bäst.
Philips pratar inte lika mycket om 3D som en del andra märken, men 46PFL9705H stöder det också. Själva 3D-kitet består av två par glasögon och en sändare och säljs bara separat för 3 000 kronor. I 3D kommer den fina ljusstyrkan väl till pass, men dessvärre är inte heller Philips immun mot crosstalk. Vi märker av en del skuggiga effekter när vi tittar på 3D-film, vilket ger en sämre djupkänsla.
 
Ljudkvalitet
Ljudet förtjänar att nämnas. Philips har monterat på ordentliga högtalare på baksidan av TV:n och tack vare en större kabinettvolym är det klara och fylliga ljudet absolut över genomsnittet, vilket hörs särskilt på röster som är tydligare och starkare än med de tunnaste LED- och plasmaskärmarna.

Philips låter sig inte påverkas av bantningshysterin som råder bland de koreanska märkena, och satsar dessutom alltjämt på äkta LED-bakbelysning på sina toppmodeller. Det innebär att skärmen blir lite tjockare, men ger optimal styrning av ljuset. Med ett stort antal lysdioder kan skärmen i princip vara kolsvart i ett område och bländande vit i ett annat. Som sig bör för en toppmodell är 46PFL9705H fullproppad med utrustning, en drös HDMI-ingångar, MPEG-digitalmottagare samt naturligtvis Philips egen nätportal Net TV. Fjärrkontrollen är en kompakt och rund historia som påminner mycket om den som ingår till 5605-serien, fast är av metall i stället för plast.   Användning Philips har lagt stor vikt vid att göra menyerna så enkla och lättförklarliga som möjligt. Det finns en rad ”smarta” inställningar som gör det enkelt att göra ändringar utan att behöva knappa sig djupt in i menysystemet. Du kan också lagra de olika enheterna som är anslutna till TV:n i huvudmenyn. Men även om tanken är god så tycker vi att det är onödigt mycket knappande för att hitta vad vi letar efter. På detta område tycker vi att Samsung och Panasonic är bättre, där nås alla inställningar efter en knapptryckning eller två.   Bildkvalitet Philips-skärmen har en halvmatt yta som är mindre utsatt för reflektioner än såväl plasma- som LED-skärmar med spegelblankt glas. I kombination med den synnerligen fina ljusstyrkan innebär detta att 46PFL9705H är en TV som passar alla slags ljusförhållanden. Philips-skärmen har en helt extrem svärta. I mörka scener är svarta områden i praktiken helt kolsvarta och vi ser ingen antydan till ljusläckage, vilket många skärmar med sidomonterade lysdioder kan plågas av. Ett annat område som är bättre är hur TV:n klarar halvmörka scener som innehåller mycket grått. Där återger 46PFL9705H fler detaljer än sin föregångare, som hade en tendens att gro igen i de mörkaste partierna. Philips har som vanligt en förkärlek till alltför starka färger, men filmläget fungerar fint – vilket främst beror på att mycket onödig bildbehandling kopplas ur. Clear Motion 200 Hz-funktionen ger ytterst mjuka rörelser, nästan för mjuka i vissa fall. Här spelar både personlig smak och bildmaterialet roll för vad som känns bäst. Philips pratar inte lika mycket om 3D som en del andra märken, men 46PFL9705H stöder det också. Själva 3D-kitet består av två par glasögon och en sändare och säljs bara separat för 3 000 kronor. I 3D kommer den fina ljusstyrkan väl till pass, men dessvärre är inte heller Philips immun mot crosstalk. Vi märker av en del skuggiga effekter när vi tittar på 3D-film, vilket ger en sämre djupkänsla.   Ljudkvalitet Ljudet förtjänar att nämnas. Philips har monterat på ordentliga högtalare på baksidan av TV:n och tack vare en större kabinettvolym är det klara och fylliga ljudet absolut över genomsnittet, vilket hörs särskilt på röster som är tydligare och starkare än med de tunnaste LED- och plasmaskärmarna.
Läs hela artikeln och över 450 nya tester i året med prenumeration på Ljud & Bild.
är du redan prenumerant? Logga inn.
Provaprenumeration
0:-
Fri tillgång till ljudochbild.se
Bronsprenumeration
349:-/halvår
1/2 år (6 nr) Digitalutgåva varje månad Fri tillgång till ljudochbild.se
Silverprenumeration
580:-/år
1 år (11 nr) Välkomstgåva Fri tillgång till ljudochbild.se Digitalutgåva varje månad
Guldprenumeration
999:-/år
1 år (11 nr) Ny digital film varje månad Välkomstgåva Fri tillgång till ljudochbild.se Digitalutgåva varje månad
Prenumerationen kommer automatiskt att förnyas till vanligt pris: Månad 49:-

Med prenumeration på Ljud och Bild får du:

Fri tillgång till ljudochbild.se Digitalutgåva (iPad/Android) varje månad Rejäl rabattt Välj själv hur länge du vill prenumerera - och med eller utan film Fin välkomstpremie
Bästa pris på Philips 46PFL9705H
Pricerunner.se är en kommersiell partner till ljudochbild.se. De levererar uppdaterade priser, prisjämförelser och produktinformation.
Också i detta test:

46-tums LED-LCD, 1920 x 1080
4 HDMI, USB
MPEG4-mottagare
Ambilight
Net TV-portal
Pris: 32 000 kr

Pris: 32000,-

Har du något att tillägga?

Välkommen till Ljud & Bilds diskussionsforum. Vi vill gärna veta vad du tycker. Håll dig till ämnet och var saklig så slipper vi ta bort eller moderera inlägg. Övriga frågor och synpunkter hänvisas till redaktion@ljudochbild.se.
test
Corsair K83 Wireless Entertainment Keyboard

Knappar för soffsurfare

Din smart-TV har en hel dator inbyggd – Corsair vill ge dumburken ett ordentligt tangentbord.

Apple AirPods får röststyrning

AirPods får trådlös laddning och ”Hej Siri”.

Stranger Things, säsong 3 – första trailern!

4 juli återvänder Netflix till Hawkins och Stranger Things.

test
Panasonic Lumix S 24-105mm F4 Macro OIS

Superb allround-zoom

Panasonics första standardzoom i fullformat lever upp till förväntningarna.

Philips OLED934: Ny toppmodell avslöjad

Här är de första bilderna på Philips nya OLED-toppmodell!

Duell
Gaming-laptops

Ny sheriff i stan

De första datorerna med Nvidias snabbaste PC-grafikprocessor hittills har kommit. Vem passerar mållinjen först?

Dags att köpa iPad?

Om du har funderat på att köpa en ny surfplatta så är tiden kommen.

Ljusstarkt porträttobjektiv till Sony alpha

Tyst, snabbt och med snygg boheh är några av egenskaperna man får med Samyangs 85mm f1.4.

test
Canon EOS RP

Klipp från Canon

EOS RP saknar inte helt kompromisser men har en aggressiv prislapp och är mycket tillfredsställande att fotografera med.

Allt om Samsungs QLED-TV 2019

Samsungs kommande 2019-modeller får ett markant lyft i bildkvalitet, och den här gången gäller det inte bara toppmodellerna.

test
Samsung QE65Q900R

8K mot 4K: ­Teknisk knockout

Är Samsungs minsta och billigaste 8K-skärm bättre än en vanlig, bra 4K-TV? Vi testar!

Mässbilder från Sound Society 2019

Även i vårt grannland Danmark finns det naturligtvis hifi-mässor. Här är bilder från en av dem!

Tidal ger studioljud i iPhone

Tidal-användare kan glädja sig åt att iPhone har fått MQA-stöd, och alltså kommer närmare ljudet från inspelningsstudion.

grupptest
5 trådlösa brusreducerande hörlurar

Tyst och skönt på flyget

Brusreducerande hörlurar motverkar trötthet och skonar hörseln på långa flygresor.

test
Line Magnetic Audio 805iA

Glödande klangmästare

En av de bästa rörförstärkare vi har testat raserar alla fördomar.

test
Audiovector QR5

Den mest kompletta ­högtalaren

Audiovector QR5 levererar rytmen utan att tveka, ger musiken luft – och slår nästan undan benen på sina egna toppmodeller.

test
ikko OH1

Glänsande ljud

Kinesiska ikko debuterar med stora ambitioner till små priser.

Recension
Triple Frontier

Greed is good…

Före detta amerikanska elitsoldater bestämmer sig för att råna en sydamerikansk knarkbaron. Det går inte riktigt som planerat.

test
RME ADI-2 DAC

Bästa ljudet vi har hört

Du hittar knappast en bättre DAC för pengarna än RME ADI-2 DAC.

test
Stax SR-009s

Detta är inte ljud – det är magi

Nu vet jag hur det känns att ha ett helt universum inklämt mellan öronen.