annons
annons

Philips 46PFL9705H

Back in black

Philips har finputsat sin toppmodell ytterligare och presenterar ett bra alternativ för dig som vill ha en allround-TV som tillhör toppklassen.

Enorm svärta, bländande ljusstyrka. Hög bildkvalitet.
Crosstalk i 3D. Högt pris.

Philips låter sig inte påverkas av bantningshysterin som råder bland de koreanska märkena, och satsar dessutom alltjämt på äkta LED-bakbelysning på sina toppmodeller. Det innebär att skärmen blir lite tjockare, men ger optimal styrning av ljuset. Med ett stort antal lysdioder kan skärmen i princip vara kolsvart i ett område och bländande vit i ett annat. Som sig bör för en toppmodell är 46PFL9705H fullproppad med utrustning, en drös HDMI-ingångar, MPEG-digitalmottagare samt naturligtvis Philips egen nätportal Net TV. Fjärrkontrollen är en kompakt och rund historia som påminner mycket om den som ingår till 5605-serien, fast är av metall i stället för plast.
 
Användning
Philips har lagt stor vikt vid att göra menyerna så enkla och lättförklarliga som möjligt. Det finns en rad ”smarta” inställningar som gör det enkelt att göra ändringar utan att behöva knappa sig djupt in i menysystemet. Du kan också lagra de olika enheterna som är anslutna till TV:n i huvudmenyn. Men även om tanken är god så tycker vi att det är onödigt mycket knappande för att hitta vad vi letar efter. På detta område tycker vi att Samsung och Panasonic är bättre, där nås alla inställningar efter en knapptryckning eller två.
 
Bildkvalitet
Philips-skärmen har en halvmatt yta som är mindre utsatt för reflektioner än såväl plasma- som LED-skärmar med spegelblankt glas. I kombination med den synnerligen fina ljusstyrkan innebär detta att 46PFL9705H är en TV som passar alla slags ljusförhållanden.
Philips-skärmen har en helt extrem svärta. I mörka scener är svarta områden i praktiken helt kolsvarta och vi ser ingen antydan till ljusläckage, vilket många skärmar med sidomonterade lysdioder kan plågas av. Ett annat område som är bättre är hur TV:n klarar halvmörka scener som innehåller mycket grått. Där återger 46PFL9705H fler detaljer än sin föregångare, som hade en tendens att gro igen i de mörkaste partierna.
Philips har som vanligt en förkärlek till alltför starka färger, men filmläget fungerar fint – vilket främst beror på att mycket onödig bildbehandling kopplas ur.
Clear Motion 200 Hz-funktionen ger ytterst mjuka rörelser, nästan för mjuka i vissa fall. Här spelar både personlig smak och bildmaterialet roll för vad som känns bäst.
Philips pratar inte lika mycket om 3D som en del andra märken, men 46PFL9705H stöder det också. Själva 3D-kitet består av två par glasögon och en sändare och säljs bara separat för 3 000 kronor. I 3D kommer den fina ljusstyrkan väl till pass, men dessvärre är inte heller Philips immun mot crosstalk. Vi märker av en del skuggiga effekter när vi tittar på 3D-film, vilket ger en sämre djupkänsla.
 
Ljudkvalitet
Ljudet förtjänar att nämnas. Philips har monterat på ordentliga högtalare på baksidan av TV:n och tack vare en större kabinettvolym är det klara och fylliga ljudet absolut över genomsnittet, vilket hörs särskilt på röster som är tydligare och starkare än med de tunnaste LED- och plasmaskärmarna.

Philips låter sig inte påverkas av bantningshysterin som råder bland de koreanska märkena, och satsar dessutom alltjämt på äkta LED-bakbelysning på sina toppmodeller. Det innebär att skärmen blir lite tjockare, men ger optimal styrning av ljuset. Med ett stort antal lysdioder kan skärmen i princip vara kolsvart i ett område och bländande vit i ett annat. Som sig bör för en toppmodell är 46PFL9705H fullproppad med utrustning, en drös HDMI-ingångar, MPEG-digitalmottagare samt naturligtvis Philips egen nätportal Net TV. Fjärrkontrollen är en kompakt och rund historia som påminner mycket om den som ingår till 5605-serien, fast är av metall i stället för plast.   Användning Philips har lagt stor vikt vid att göra menyerna så enkla och lättförklarliga som möjligt. Det finns en rad ”smarta” inställningar som gör det enkelt att göra ändringar utan att behöva knappa sig djupt in i menysystemet. Du kan också lagra de olika enheterna som är anslutna till TV:n i huvudmenyn. Men även om tanken är god så tycker vi att det är onödigt mycket knappande för att hitta vad vi letar efter. På detta område tycker vi att Samsung och Panasonic är bättre, där nås alla inställningar efter en knapptryckning eller två.   Bildkvalitet Philips-skärmen har en halvmatt yta som är mindre utsatt för reflektioner än såväl plasma- som LED-skärmar med spegelblankt glas. I kombination med den synnerligen fina ljusstyrkan innebär detta att 46PFL9705H är en TV som passar alla slags ljusförhållanden. Philips-skärmen har en helt extrem svärta. I mörka scener är svarta områden i praktiken helt kolsvarta och vi ser ingen antydan till ljusläckage, vilket många skärmar med sidomonterade lysdioder kan plågas av. Ett annat område som är bättre är hur TV:n klarar halvmörka scener som innehåller mycket grått. Där återger 46PFL9705H fler detaljer än sin föregångare, som hade en tendens att gro igen i de mörkaste partierna. Philips har som vanligt en förkärlek till alltför starka färger, men filmläget fungerar fint – vilket främst beror på att mycket onödig bildbehandling kopplas ur. Clear Motion 200 Hz-funktionen ger ytterst mjuka rörelser, nästan för mjuka i vissa fall. Här spelar både personlig smak och bildmaterialet roll för vad som känns bäst. Philips pratar inte lika mycket om 3D som en del andra märken, men 46PFL9705H stöder det också. Själva 3D-kitet består av två par glasögon och en sändare och säljs bara separat för 3 000 kronor. I 3D kommer den fina ljusstyrkan väl till pass, men dessvärre är inte heller Philips immun mot crosstalk. Vi märker av en del skuggiga effekter när vi tittar på 3D-film, vilket ger en sämre djupkänsla.   Ljudkvalitet Ljudet förtjänar att nämnas. Philips har monterat på ordentliga högtalare på baksidan av TV:n och tack vare en större kabinettvolym är det klara och fylliga ljudet absolut över genomsnittet, vilket hörs särskilt på röster som är tydligare och starkare än med de tunnaste LED- och plasmaskärmarna.
Läs hela artikeln och över 450 nya tester i året med prenumeration på Ljud & Bild.
är du redan prenumerant? Logga inn.
Provaprenumeration
0:-
Fri tillgång till ljudochbild.se
Bronsprenumeration
349:-/halvår
1/2 år (6 nr) Digitalutgåva varje månad Fri tillgång till ljudochbild.se
Silverprenumeration
580:-/år
1 år (11 nr) Välkomstgåva Fri tillgång till ljudochbild.se Digitalutgåva varje månad
Guldprenumeration
999:-/år
1 år (11 nr) Ny digital film varje månad Välkomstgåva Fri tillgång till ljudochbild.se Digitalutgåva varje månad
Prenumerationen kommer automatiskt att förnyas till vanligt pris: Månad 49:-

Med prenumeration på Ljud och Bild får du:

Fri tillgång till ljudochbild.se Digitalutgåva (iPad/Android) varje månad Rejäl rabattt Välj själv hur länge du vill prenumerera - och med eller utan film Fin välkomstpremie
Bästa pris på Philips 46PFL9705H
Pricerunner.se är en kommersiell partner till ljudochbild.se. De levererar uppdaterade priser, prisjämförelser och produktinformation.

46-tums LED-LCD, 1920 x 1080
4 HDMI, USB
MPEG4-mottagare
Ambilight
Net TV-portal
Pris: 32 000 kr

Pris: 32000:-


Har du något att lägga till??

Värlkommen till Ljud & Bilds diskussionsforum. Vi vill gärna veta vad du tycker. Håll dig till ärmnet och var saklig så slipper vi ta bort eller moderera inlärgg. övriga frågor och synpunkter härnvisas till redaktion@ljudochbild.se.

Alltid uppdaterad!

Fri tillgång till Ljud & Bild i en månad

0:-