annons
annons

Sony KDL-50W685

Minimalistisk bildkonstnär

Sonys nya budget-TV imponerar: bakom den slanka inpackningen döljer sig en bildkvalitet av mycket hög klass!

Imponerande bildkvalitet med väldigt bra kontrast, svärta och färger gör att KDL-50W685 kan tillfredsställa kräsna film- och spelentusiaster. Bra fabriksinställningar gör att den här TV:n fungerar utmärkt direkt ur kartongen. En mycket bra och prisvärd TV.
Ljudet är dessvärre lika tunt som TV:n, så man får räkna med att lägga ett par extra kronor på en separat ljudanläggning.

Den här modellen från Sony är en av de tunnaste vi har sett, med en millimetertunn ram runt skärmen. Även om detta är en tvättäkta 50-tummare så påminner den mer om en 46-tummare i fysiskt omfång. Sony har utnyttjat platsen de har till sitt förfogande på ett effektivt sätt. Detta är däremot inte en TV som passar särskilt bra för väggmontering: på grund av en utstickande del längst ned på baksidan sticker skärmen ut ganska så mycket från väggen, och flera av kontakterna pekar bakåt. Observera också att den här TV:n har en extern strömförsörjning/transformator.

Användning och finesser
Sony har ett väl inarbetat menysystem och förstagångsinstallationen går fort och smidigt. Att saker och ting går fort är också ett generellt intryck vi får av KDL-50W685. Den reagerar omedelbart på kommandon från fjärrkontrollen och att hoppa in och ut ur menyerna går som en dans.

Bland smartfinesserna finns flera appar under rubriken Sony Entertainment, men många av dem känns som utfyllnad. Bland de mest intressanta finns gamla bekanta Netflix och YouTube, men Sony har även stoppat i sin egen musiktjänst, Music Unlimited.

Bildkvalitet
Rent bildmässigt är KDL-50W685 mycket läcker att beskåda, med god hjälp av Sonys X-Reality Pro-bildbehandling som ger en otroligt skarp och välfokuserad bild utan störande brus. Mest imponerande är dock svärtan. Sony-skärmen har en förmåga att vara verkligt becksvart när filmerna kräver det, och mörka, dramatiska filmer som ”Inception” och ”Dark Knight Rises” får ett fenomenalt djup och stor realism.

Men KDL-50W685 är inte bara en TV för mörklagda biorum, den gör ett utmärkt jobb även i dagsljus. Sony har valt en relativt matt skärmyta som gör att man slipper irriterande reflektioner och speglingar i skärmglaset.

Fabriksinställningarna är också bra. TV:n har olika ”scenval” och om det är neutrala, naturliga färger man vill ha så är det utan tvekan Film-läget man ska välja. Sony har dessutom ett särskilt spelläge. Då stängs så mycket som möjligt av bildbehandlingen av för att undvika fördröjningar i bildsignalen (input lag). Detta fungerar bra i praktiken och gör KDL-50W685 till ett suveränt val för ivriga online-spelare.

Ljudkvalitet
Ljudet från Sony-skärmen är tyvärr inte av samma höga klass som den grymma bilden. Röståtergivningen är tunn och metallisk, utan den fyllighet och värme som behövs för att ge ordentligt liv åt handlingen. Filmmusiken i ”Inception” känns tröttsam, nästan otäck att lyssna på. Bas är i det närmaste helt frånvarande. Här bör man absolut överväga att komplettera med en ljudlimpa.

Slutsats
Sony KDL-50W685 är en mäktigt bra allround-TV. Det smala formatet gör att den här 50-tummaren kan klämmas in där andra inte får plats. Bildkvaliteten är trovärdig, med utmärkt svärta, kontrast och en skarp och ren bild utan brus. Användarvänligheten är också bra, med snabba och lättbegripliga menyer och smidig fjärrkontroll. Ljudkvaliteten är visserligen ganska så tamt i förhållande till bilden, men sammantaget är detta ett riktigt bra köp. Rekommenderas!

Bästa pris på Sony KDL-50W685
Pricerunner.se är en kommersiell partner till ljudochbild.se. De levererar uppdaterade priser, prisjämförelser och produktinformation.
  • 50-tums 3D-LED-LCD, 1920 x 1080
  • DVB-C/DVB-T2
  • 3 HDMI, 2 USB
  • Wifi och Smart TV
  • Passiv 3D (4 par glasögon ingår)
  • Pris: 10 000 kr
Pris: 10000:-


Har du något att lägga till??

Värlkommen till Ljud & Bilds diskussionsforum. Vi vill gärna veta vad du tycker. Håll dig till ärmnet och var saklig så slipper vi ta bort eller moderera inlärgg. övriga frågor och synpunkter härnvisas till redaktion@ljudochbild.se.

Alltid uppdaterad!

Fri tillgång till Ljud & Bild i en månad

0:-