annons
annons

LG 50LA660V

Smart och läcker

LG 50LA660V är en bra allround-TV med fina smartfinesser och bra fjärrkontroll.

Bra kontrast och ljusstyrka gör detta till en utmärkt TV för ljusa rum, och skärmen har mjuka rörelser även med krävande sport och underhållning. Plus i kanten för många smarta finesser och marknadens kanske bästa fjärrkontroll.
Svärtan är inte helt i topp, jämfört med testets bästa blir LG-skärmen märkbart gråare vilket resulterar i lite livlösare återgivning av film.

LG 50LA660V delar tekniska specifikationer med LA667V som vi har testat tidigare i 47-tumsversion, men här handlar det alltså om en 50-tummare i svart kostym. 50LA660V har samma vridbara stativ, som gör att man kan dölja kablarna genom att dra dem runt på baksidan. I likhet med Sony har LG satt en väldigt smal kant runt bildpanelen, som gör detta till en ganska så diskret TV för att vara en 50-tummare.

Användning och finesser
När det gäller skötsel har LG en extra fördel mot sina konkurrenter: fjärrkontrollen är väldigt enkel att använda. Den har bara att fåtal knappar men däremot en rörelsesensor som låter dig styra en pil i menysystemet. Den förenklar skötseln många snäpp, inte minst när man ska klicka sig runt i de olika smarttjänsternas menyer.

LG ligger långt framme även på app-fronten. Netflix, Viaplay, Facebook finns på plats. Nyligen kom det också en uppdatering med Spotify-musikspelare. De smarta tjänsterna fungerar helt sömlöst och nätverksanslutningen går snabbt och smärtfritt.

Bildkvalitet
I ett normalt upplyst vardagsrum visar sig 50LA660V vara en utmärkt TV. Kontrasten är mycket hög vilket gör att alla sorters bildmaterial framträder klart och tydligt. Bildinställningarna är dessutom fina, med naturliga färger. Till skillnad från många av de andra tillverkarna har LG lyckats få till ett standard-bildläge utan alltför överdrivna kulörer och kontraster. Brusreduceringen är inte heller överdriven, vilket innebär att bilden är oerhört skarp och detaljerad. TV:n har även en välfungerande rörelsekompensation (även kallad interpolering) som ser till att sportprogram blir mjuka och sömlösa och inte ”ryckiga”.

Däremot är vi lite besvikna på prestanda i mörka omgivningar. I Cinema-läget är färgåtergivningen visserligen mycket bra, men någon utpräglad bioskärm är 50LA660V ändå inte: sida vid sida har LG-skärmen helt klart en gråare svärta än Sony och Toshiba, och därför får inte mörka filmscener riktigt den djupkänsla vi vill ha. Inte ens efter att ha fintrimmat bildinställningarna i proffsmenyn (ISF Night) lyckades vi få någon riktigt bra svärta. Den här TV:n ser definitivt bäst ut i dagsljus!

Ljudkvalitet
Ljudet är inte dumt alls i LG-skärmen. Jämfört med det något anemiska ljudet från Sony finns det väsentligt bättre fyllighet och klarhet i LG 50LA660V. Det gör att dialogen framträder bättre, samtidigt som det blir bättre separation mellan dialog, musik och ljudeffekter. Actionfilmer som ”Inception” blir riktigt levande att lyssna och titta på, även om vi naturligtvis rekommenderar en ljudlimpa om du vill spela högt.

Slutsats
LG 50LA660V ger mycket bild för pengarna, i kombination med en välutrustad smart-del och oerhört behändig skötsel. Bildkvaliteten är stark och klar och har utmärkt kontrast, även om LG-skärmen definitivt trivs bäst i dagsljus. I mörka rum präglas den av för lite grått där det egentligen ska vara svart, så den når inte upp till testets bästa som renodlad film-TV. Däremot är detta en fin allroundare för sport och underhållningsprogram, som dessutom har en godkänd ljudkvalitet.

Bästa pris på LG 50LA660V
Pricerunner.se är en kommersiell partner till ljudochbild.se. De levererar uppdaterade priser, prisjämförelser och produktinformation.
  • 50-tums 3D-LED-LCD, 1920 x 1080
  • DVB-C/DVB-T2
  • 3 HDMI, 2 USB
  • Wifi och Smart TV
  • Cinema 3D
  • Pris: 9 000 kr
Pris: 9000:-


Har du något att lägga till??

Värlkommen till Ljud & Bilds diskussionsforum. Vi vill gärna veta vad du tycker. Håll dig till ärmnet och var saklig så slipper vi ta bort eller moderera inlärgg. övriga frågor och synpunkter härnvisas till redaktion@ljudochbild.se.

Alltid uppdaterad!

Fri tillgång till Ljud & Bild i en månad

0:-