annonse
annonse
annonse

test: Bang & Olufsen BeoVision Eclipse 55

Desember 2017Bang & Olufsen BeoVision Eclipse 55

Storartad highend-TV

Bang & Olufsens senaste TV-kreation, BeoVision Eclipse, är en av de bästa TV-apparaterna du kan köpa för pengar just nu.

BeoVision Eclipse har en underskön bild av referensklass, plus superpotent ljud och läcker design.
Priset är en aning högt, även för prestanda på den här nivån.
annonse

Bang & Olufsen har alltid lagt stor vikt vid ljudet i sina TV-apparater. Ett klassiskt påstående är att B&O inte gör TV-apparater, utan högtalare med inbyggda TV-skärmar! Det är naturligtvis inte sant, men passar ändå in bra på deras senaste modell, BeoVision Eclipse.

Detta är Bang & Olufsens första OLED-TV, där de har tagit en av LG:s eftertraktade OLED-skärmar och kombinerat den med – hävdar de – deras bästa högtalarsystem någonsin. Resultatet är en tämligen häftig ljud- och bildupplevelse – och som kostar därefter.

Eclipse har ett grundpris på hela 87 000 kronor (drygt 120 000 för 65 tum) och sedan tillkommer eventuellt ett motorstyrt stativ. Fast då får man en TV som sticker ut bland mängden.

Bang & Olufsen gör några av marknadens tjusigaste TV-apparater. BeoVision 11, med sin
vackra taveldesign, är en av mina personliga favoriter. Jag blev inte lika förtjust när jag såg
Eclipse för första gången på bild, men den ser mycket bättre ut på riktigt.

LG + B & O = sant

Numera är det många tillverkare som använder sig av LG:s OLED-paneler och sätter in dem i sina egna TV-modeller. Sony, Philips och Panasonic är några av dem som har gjort det med stor framgång. Bang & Olufsen har dock gått ett steg längre: den övre delen av Eclipse är faktiskt en komplett 2017-TV-modell från LG (OLED55C7BO), medan B&O själva har stått för ljudsystem, sockel/väggfäste och fjärrstyrning.

Det kan verka som ett konstigt sätt att bygga TV på, men när man tänker efter är det faktiskt en förnuftig resurshantering. Genom att utnyttja LG:s bild-expertis kan B&O koncentrera sig på vad de kan bäst: design, ljud och fjärrstyrning. Vi får samtidigt en inblick i hur mycket de tar betalt för jobbet: En helt ny LG OLED55C7 kostar ungefär 30 000 kronor i genomsnitt, vilket innebär att ljuddelen går loss på mer än 50 000 kronor. Med andra ord snackar vi om en ganska så häftig soundbar!

Design

Utförandet är verkligen läckert. Bang & Olufsen har visserligen inte gjort några större förändringar på själva skärmen: LG:s C7 är lövtunn och läcker som den är, och bortsett från en matchande bakplatta som döljer anslutningar och övergångar är det mesta på pricken likt. Däremot är det fascinerande att se skärmen och ljuddelen hopmonterade, de blir en helt ny TV. SoundCentre-delen ser exklusiv ut i blankpolerad aluminium och på den kan man montera metall- eller tygfront i olika färger. Vi gillar den svarta tygfronten som matchar B&O:s övriga högtalare.

Eclipse skulle givetvis inte ha varit en äkta B&O-TV utan motorstyrt golvstativ, som vinklar
skärmen åt precis rätt håll med en tryckning på fjärrkontrollen. Motorstyrt och manuellt
väggfäste finns också.

Användning och finesser

Eftersom TV-delen kommer från LG kör den sydkoreanernas eget operativsystem, WebOS 3.5. LG:s smart-plattform är en av marknadens mest användarvänliga och pålitliga, och känns enkelt igen på den färgglada grafiken och de stora fonterna. Frågan är bara om man inte tappar lite av B&O-känslan?

Både ja och nej. När vi sätter på TV:n för första gången är det uppenbart att B&O inte har gjort några större förändringar av menysystem, teckensnitt eller grafik. Nästan allt är identiskt med de många LG-skärmarna vi har testat. Undantaget är om du vill ändra några inställningar: då kommer du automatiskt till B&O:s unika undermeny.

Den viktigaste skillnaden är dock att Bang & Olufsen har övergett LG:s pekfjärrkontroll till förmån för sin egen lyxiga BeoRemote. Den är definitivt en av de bästa på marknaden när det gäller kvalitetskänsla. Pressad ur ett stycke aluminium, men ändå smidig att hålla i.

Fjärrkontrollen använder Bluetooth, så du behöver inte peka den direkt mot TV:n. Den har en liten OLED-skärm som gör att du kan välja menyalternativ utan att störa TV-tittandet. Den har också egna genvägsknappar till Netflix och Amazon. Detta gillar eventuellt inte B&O-puritanerna, som gillar att ha det ”clean”, men i våra ögon är det praktiskt. Fjärrkontrollen kan även styra andra enheter (till exempel TV-boxar) med hjälp av en eller flera IR-sändare.

Fjärrkontrollen använder Bluetooth, så du slipper peka den mot TV:n.

TV:n tar lite längre tid på sig att starta från standby än de snabbaste smart-TV-apparaterna vi har testat, men så snart hjulen snurrar så håller den jämna steg med de bästa. Du kan snabbt växla mellan olika ingångar, menyer och appar.

Den största fördelen med WebOS är att vi kommer åt alla appar och tjänster från LG. Förutom Netflix, Amazon, YouTube med flera har TV:n både Chromecast och Spotify Connect inbyggt. Det förbättrar helt klart användarupplevelsen att man kan titta på bilder och video eller spela musik från mobilen direkt på storskärmen med en knapptryckning.

Bildkvalitet

BeoVision Eclipse bjuder inte på några större överraskningar på bildsidan, och det är uteslutande positivt. Med samma bildpanel och videoprocessor som LG:s egna OLED-modeller kan man förvänta sig att bildkvaliteten ligger på highend-nivå. Med det sagt så är det inte heller någon stor skillnad på Eclipse och andra OLED-konkurrenter.

Alla välbekanta egenskaper finns på plats. Svärtan är otroligt bra och höjer upplevelsen av allt TV-innehåll. Kontrasten från mörkt till ljust är enorm och skapar en mer levande, verklighetstrogen bild. Färgåtergivningen är också väldigt nyanserad, men överdrivet mättad i standardläge så vi föredrog att byta till det mer neutrala filmläget. Betraktningsvinkel går det inte heller att klaga på: bilden bevarar samma karaktär och fägestetik även när vi tittar på TV:n från sidan. Vi noterar att skärmens yta inte reflekterar särskilt mycket från omgivningen.

BeoVision Eclipse har en underskön bild av referensklass, samt ett superpotent ljud och
läcker design.

Vi har kritiserat äldre B&O-modeller som Avant och Horizon för att ligga lite efter i den tekniska utvecklingen. Ett exempel på detta har varit bristen på HDR-stöd (High Dynamic Range). Med BeoVision Eclipse är de tillbaka i toppen, med stöd för alla etablerade HDR-format, inklusive Dolby Vision och HLG. Det gör att man kan avnjuta alla de senaste produktionerna från Netflix och Amazon, för att inte tala om UHD Blu-ray, i läcker och kontrastrik kvalitet.

Vi kunde inte hålla oss utan var naturligtvis tvungna att titta på ett par avsnitt av andra säsongen av Stranger Things en gång till. Första scenen med biljakt, rånare och blinkande polisbilar på rad ser gnistrande bra ut på Eclipse-skärmen. Handlingen störs inte av ojämn bakgrundsbelysning, vilket kan hända på mer ordinära LCD-skärmar, och ljuset från billyktorna är bländande starkt. Man får en känsla av att sitta i en studio med en perfekt kalibrerad studiomonitor som varken tar bort några detaljer eller lägger till något extra.

Det enda vi måste klaga på har med rörelser att göra. LG:s TruMotion-bildutjämning introducerar en del brus i bilden, och det märks även på B&O-skärmen. På det här området har ”Årets bästa”-vinnaren Sony Bravia KD-65A1 en fördel med sin mjuka och rena bild. Med LG-skärmen föredrog vi att stänga av den här funktionen helt eller ha den lågt inställd.

Ljudkvalitet

Bildkvaliteten är utan tvekan läcker, men det är med ljudet som Eclipse verkligen sticker ut. Den annars så tunna TV:n är utrustad med ett utökat 3-kanals högtalarsystem (vänster, center, höger). Sammanlagt snackar vi om 6 högtalare med närmare 450 watts effekt! Det bygger upp en hel del förväntningar på häftigt TV-ljud, och det får vi verkligen också.

Det första vi lägger märke till är hur klar och tydlig dialogen är. Den stora majoriteten av dagens TV-apparater och ljudlimpor kännetecknas av instängd och ofokuserad återgivning av röster. Eclipse låter däremot kristallklart i både diskant och mellanregister. Personerna på skärmen känns helt enkelt mer närvarande, med god hjälp av en perfekt lip-sync.

Röster är bra, men det är när vi byter till mer varierat innehåll som vi märker hur potent systemet faktiskt är. Öppningslåten i den spännande serien Nobel (ARY – The Sea) avslöjar att Eclipse har ett väldigt kraftfullt, nyanserat och fylligt ljud – fullt i klass med exklusiva hifi-system. Det kan spela våldsamt högt och ändå rent – tillräckligt för att fylla ett stort vardagsrum med ljud utan att tappa kontrollen. SoundCentre har ingen separat subwoofer ombord, men det hade vi inte kunnat gissa. Basen är djup och rungande kraftfull – tillräckligt för att man ska känna trycket i soffryggen.

Den tunna skärmen med en högtalare tvärs över är skön att vila ögonen på. Utseendet och ett motorstyrt golvstativ ger den ett klassiskt, minimalistiskt B&O-uttryck.

De flesta kommer förmodligen att använda SoundCentre som en fullfjädrad TV-högtalare, men den går också att använda som centerkanal i en större B&O-anläggning. Eclipse har inbyggd surrounddekoder och kan styra en hel arsenal av B&O-högtalare (åtta trådlöst plus åtta med kabel) om man så vill. Man kan till exempel börja med en subwoofer och lägga till extra bak- och sidohögtalare när man är redo för det. Alternativt så kan man bygga ett multiroom-system med Eclipse som ljudkälla.

Den kraftfulla högtalaren gör att Eclipse fungerar utmärkt som fristående musikanläggning, och det skulle ju bara fattas annat: med stöd för Spotify Connect, Chromecast, AirPlay, Bluetooth och inte minst YouTube så finns en rad källor till musik.

Slutsats

Med ett pris på 85 000 kronor är Bang & Olufsen BeoVision Eclipse den dyraste 55-tums OLED-TV:n som går att köpa just nu. Å andra sidan är den i en klass för sig rent kvalitetsmässigt. Inga konkurrenter vi känner till kan matcha den potenta mixen av kontrastrik bild och kraftfullt ljud i ett och samma paket. Tack vare ett nära samarbete med LG är BeoVision Eclipse också helt uppdaterad när det gäller teknik, appar och finesser. För dig som vill ha allt på en gång (och har gott om pengar) är det här en riktig dröm-TV.

 

Bang & Olufsen har alltid lagt stor vikt vid ljudet i sina TV-apparater. Ett klassiskt påstående är att B&O inte gör TV-apparater, utan högtalare med inbyggda TV-skärmar! Det är naturligtvis inte sant, men passar ändå in bra på deras senaste modell, BeoVision Eclipse. Detta är Bang & Olufsens första OLED-TV, där de har tagit en av LG:s eftertraktade OLED-skärmar och kombinerat den med – hävdar de – deras bästa högtalarsystem någonsin. Resultatet är en tämligen häftig ljud- och bildupplevelse – och som kostar därefter. Eclipse har ett grundpris på hela 87 000 kronor (drygt 120 000 för 65 tum) och sedan tillkommer eventuellt ett motorstyrt stativ. Fast då får man en TV som sticker ut bland mängden. [caption id="attachment_69036" align="alignnone" width="460"] Bang & Olufsen gör några av marknadens tjusigaste TV-apparater. BeoVision 11, med sin
vackra taveldesign, är en av mina personliga favoriter. Jag blev inte lika förtjust när jag såg
Eclipse för första gången på bild, men den ser mycket bättre ut på riktigt.[/caption] LG + B & O = sant Numera är det många tillverkare som använder sig av LG:s OLED-paneler och sätter in dem i sina egna TV-modeller. Sony, Philips och Panasonic är några av dem som har gjort det med stor framgång. Bang & Olufsen har dock gått ett steg längre: den övre delen av Eclipse är faktiskt en komplett 2017-TV-modell från LG (OLED55C7BO), medan B&O själva har stått för ljudsystem, sockel/väggfäste och fjärrstyrning. Det kan verka som ett konstigt sätt att bygga TV på, men när man tänker efter är det faktiskt en förnuftig resurshantering. Genom att utnyttja LG:s bild-expertis kan B&O koncentrera sig på vad de kan bäst: design, ljud och fjärrstyrning. Vi får samtidigt en inblick i hur mycket de tar betalt för jobbet: En helt ny LG OLED55C7 kostar ungefär 30 000 kronor i genomsnitt, vilket innebär att ljuddelen går loss på mer än 50 000 kronor. Med andra ord snackar vi om en ganska så häftig soundbar! Design Utförandet är verkligen läckert. Bang & Olufsen har visserligen inte gjort några större förändringar på själva skärmen: LG:s C7 är lövtunn och läcker som den är, och bortsett från en matchande bakplatta som döljer anslutningar och övergångar är det mesta på pricken likt. Däremot är det fascinerande att se skärmen och ljuddelen hopmonterade, de blir en helt ny TV. SoundCentre-delen ser exklusiv ut i blankpolerad aluminium och på den kan man montera metall- eller tygfront i olika färger. Vi gillar den svarta tygfronten som matchar B&O:s övriga högtalare. [caption id="attachment_69035" align="alignnone" width="460"] Eclipse skulle givetvis inte ha varit en äkta B&O-TV utan motorstyrt golvstativ, som vinklar
skärmen åt precis rätt håll med en tryckning på fjärrkontrollen. Motorstyrt och manuellt
väggfäste finns också.[/caption] Användning och finesser Eftersom TV-delen kommer från LG kör den sydkoreanernas eget operativsystem, WebOS 3.5. LG:s smart-plattform är en av marknadens mest användarvänliga och pålitliga, och känns enkelt igen på den färgglada grafiken och de stora fonterna. Frågan är bara om man inte tappar lite av B&O-känslan? Både ja och nej. När vi sätter på TV:n för första gången är det uppenbart att B&O inte har gjort några större förändringar av menysystem, teckensnitt eller grafik. Nästan allt är identiskt med de många LG-skärmarna vi har testat. Undantaget är om du vill ändra några inställningar: då kommer du automatiskt till B&O:s unika undermeny. Den viktigaste skillnaden är dock att Bang & Olufsen har övergett LG:s pekfjärrkontroll till förmån för sin egen lyxiga BeoRemote. Den är definitivt en av de bästa på marknaden när det gäller kvalitetskänsla. Pressad ur ett stycke aluminium, men ändå smidig att hålla i. Fjärrkontrollen använder Bluetooth, så du behöver inte peka den direkt mot TV:n. Den har en liten OLED-skärm som gör att du kan välja menyalternativ utan att störa TV-tittandet. Den har också egna genvägsknappar till Netflix och Amazon. Detta gillar eventuellt inte B&O-puritanerna, som gillar att ha det ”clean”, men i våra ögon är det praktiskt. Fjärrkontrollen kan även styra andra enheter (till exempel TV-boxar) med hjälp av en eller flera IR-sändare. [caption id="attachment_69034" align="alignnone" width="460"] Fjärrkontrollen använder Bluetooth, så du slipper peka den mot TV:n.[/caption] TV:n tar lite längre tid på sig att starta från standby än de snabbaste smart-TV-apparaterna vi har testat, men så snart hjulen snurrar så håller den jämna steg med de bästa. Du kan snabbt växla mellan olika ingångar, menyer och appar. Den största fördelen med WebOS är att vi kommer åt alla appar och tjänster från LG. Förutom Netflix, Amazon, YouTube med flera har TV:n både Chromecast och Spotify Connect inbyggt. Det förbättrar helt klart användarupplevelsen att man kan titta på bilder och video eller spela musik från mobilen direkt på storskärmen med en knapptryckning. Bildkvalitet BeoVision Eclipse bjuder inte på några större överraskningar på bildsidan, och det är uteslutande positivt. Med samma bildpanel och videoprocessor som LG:s egna OLED-modeller kan man förvänta sig att bildkvaliteten ligger på highend-nivå. Med det sagt så är det inte heller någon stor skillnad på Eclipse och andra OLED-konkurrenter. Alla välbekanta egenskaper finns på plats. Svärtan är otroligt bra och höjer upplevelsen av allt TV-innehåll. Kontrasten från mörkt till ljust är enorm och skapar en mer levande, verklighetstrogen bild. Färgåtergivningen är också väldigt nyanserad, men överdrivet mättad i standardläge så vi föredrog att byta till det mer neutrala filmläget. Betraktningsvinkel går det inte heller att klaga på: bilden bevarar samma karaktär och fägestetik även när vi tittar på TV:n från sidan. Vi noterar att skärmens yta inte reflekterar särskilt mycket från omgivningen. [caption id="attachment_69037" align="alignnone" width="460"] BeoVision Eclipse har en underskön bild av referensklass, samt ett superpotent ljud och
läcker design.[/caption] Vi har kritiserat äldre B&O-modeller som Avant och Horizon för att ligga lite efter i den tekniska utvecklingen. Ett exempel på detta har varit bristen på HDR-stöd (High Dynamic Range). Med BeoVision Eclipse är de tillbaka i toppen, med stöd för alla etablerade HDR-format, inklusive Dolby Vision och HLG. Det gör att man kan avnjuta alla de senaste produktionerna från Netflix och Amazon, för att inte tala om UHD Blu-ray, i läcker och kontrastrik kvalitet. Vi kunde inte hålla oss utan var naturligtvis tvungna att titta på ett par avsnitt av andra säsongen av Stranger Things en gång till. Första scenen med biljakt, rånare och blinkande polisbilar på rad ser gnistrande bra ut på Eclipse-skärmen. Handlingen störs inte av ojämn bakgrundsbelysning, vilket kan hända på mer ordinära LCD-skärmar, och ljuset från billyktorna är bländande starkt. Man får en känsla av att sitta i en studio med en perfekt kalibrerad studiomonitor som varken tar bort några detaljer eller lägger till något extra. Det enda vi måste klaga på har med rörelser att göra. LG:s TruMotion-bildutjämning introducerar en del brus i bilden, och det märks även på B&O-skärmen. På det här området har ”Årets bästa”-vinnaren Sony Bravia KD-65A1 en fördel med sin mjuka och rena bild. Med LG-skärmen föredrog vi att stänga av den här funktionen helt eller ha den lågt inställd. Ljudkvalitet Bildkvaliteten är utan tvekan läcker, men det är med ljudet som Eclipse verkligen sticker ut. Den annars så tunna TV:n är utrustad med ett utökat 3-kanals högtalarsystem (vänster, center, höger). Sammanlagt snackar vi om 6 högtalare med närmare 450 watts effekt! Det bygger upp en hel del förväntningar på häftigt TV-ljud, och det får vi verkligen också. Det första vi lägger märke till är hur klar och tydlig dialogen är. Den stora majoriteten av dagens TV-apparater och ljudlimpor kännetecknas av instängd och ofokuserad återgivning av röster. Eclipse låter däremot kristallklart i både diskant och mellanregister. Personerna på skärmen känns helt enkelt mer närvarande, med god hjälp av en perfekt lip-sync. Röster är bra, men det är när vi byter till mer varierat innehåll som vi märker hur potent systemet faktiskt är. Öppningslåten i den spännande serien Nobel (ARY – The Sea) avslöjar att Eclipse har ett väldigt kraftfullt, nyanserat och fylligt ljud – fullt i klass med exklusiva hifi-system. Det kan spela våldsamt högt och ändå rent – tillräckligt för att fylla ett stort vardagsrum med ljud utan att tappa kontrollen. SoundCentre har ingen separat subwoofer ombord, men det hade vi inte kunnat gissa. Basen är djup och rungande kraftfull – tillräckligt för att man ska känna trycket i soffryggen. [caption id="attachment_69032" align="alignnone" width="460"] Den tunna skärmen med en högtalare tvärs över är skön att vila ögonen på. Utseendet och ett motorstyrt golvstativ ger den ett klassiskt, minimalistiskt B&O-uttryck.[/caption] De flesta kommer förmodligen att använda SoundCentre som en fullfjädrad TV-högtalare, men den går också att använda som centerkanal i en större B&O-anläggning. Eclipse har inbyggd surrounddekoder och kan styra en hel arsenal av B&O-högtalare (åtta trådlöst plus åtta med kabel) om man så vill. Man kan till exempel börja med en subwoofer och lägga till extra bak- och sidohögtalare när man är redo för det. Alternativt så kan man bygga ett multiroom-system med Eclipse som ljudkälla. Den kraftfulla högtalaren gör att Eclipse fungerar utmärkt som fristående musikanläggning, och det skulle ju bara fattas annat: med stöd för Spotify Connect, Chromecast, AirPlay, Bluetooth och inte minst YouTube så finns en rad källor till musik. Slutsats Med ett pris på 85 000 kronor är Bang & Olufsen BeoVision Eclipse den dyraste 55-tums OLED-TV:n som går att köpa just nu. Å andra sidan är den i en klass för sig rent kvalitetsmässigt. Inga konkurrenter vi känner till kan matcha den potenta mixen av kontrastrik bild och kraftfullt ljud i ett och samma paket. Tack vare ett nära samarbete med LG är BeoVision Eclipse också helt uppdaterad när det gäller teknik, appar och finesser. För dig som vill ha allt på en gång (och har gott om pengar) är det här en riktig dröm-TV.
 
Läs hela artikeln och över 450 nya tester i året med prenumeration på Ljud & Bild.
är du redan prenumerant? Logga inn.
Provaprenumeration
0:-
Fri tillgång till ljudochbild.se
Bronsprenumeration
349:-/halvår
1/2 år (6 nr) Digitalutgåva varje månad Fri tillgång till ljudochbild.se
Silverprenumeration
580:-/år
1 år (11 nr) Välkomstgåva Fri tillgång till ljudochbild.se Digitalutgåva varje månad
Guldprenumeration
999:-/år
1 år (11 nr) Ny digital film varje månad Välkomstgåva Fri tillgång till ljudochbild.se Digitalutgåva varje månad
Prenumerationen kommer automatiskt att förnyas till vanligt pris: Månad 49:-

Med prenumeration på Ljud och Bild får du:

Fri tillgång till ljudochbild.se Digitalutgåva (iPad/Android) varje månad Rejäl rabattt Välj själv hur länge du vill prenumerera - och med eller utan film Fin välkomstpremie
Bästa pris på Bang & Olufsen BeoVision Eclipse 55
Pricerunner.se är en kommersiell partner till ljudochbild.se. De levererar uppdaterade priser, prisjämförelser och produktinformation.
  • Storlek/typ: 55-tums 4K OLED
  • Upplösning: 3840 x 2160 (4K Ultra HD)
  • Operativsystem: LG WebOS 3.5
  • Ingångar: 3 HDMI
  • Utgångar: WiSA, Powerlink HDR: HDR10, Dolby Vision
  • Övrigt: SoundCentre-ljudsystem
  • Webb: bang-olufsen.com
Pris: 87700,-

Har du något att tillägga?

Välkommen till Ljud & Bilds diskussionsforum. Vi vill gärna veta vad du tycker. Håll dig till ämnet och var saklig så slipper vi ta bort eller moderera inlägg. Övriga frågor och synpunkter hänvisas till redaktion@ljudochbild.se.
Recension
The Truth Matters

Mörkläggningen om kriget i Irak

Bush-administrationen ljög medvetet om orsakerna till andra Irak-kriget – och pressen lät bli att ställa dem till svars.

Recension
Peppermint

Fullständigt ointressant

Blodtörstig Jennifer Garner i blodfattig actionklyscha.

Recension
BlacKkKlansman

En politisk ­knytnäve!

Spike Lee levererar en av sina bästa filmer – om rashat förr och nu.

Släpp lös musiken

Genom att jorda högtalarna har Audiovector lyckats förbättra ljudet.

16x-zoom från Olympus

Kompakt 12–200 mm-objektiv.

Billig Nokia ­överraskar en smula

På flera områden är Nokia 5.1 Plus bättre än man kan förvänta sig för pengarna. Fast ett par kompromisser kommer man inte undan.

test
Audeze Mobius

Utanför huvudet-upplevelse

Audezes lyx-headset bryter mot en av de grundläggande reglerna för hörlurar. Och låter bra!

Bättre skärmkalibrering

Datacolor har förbättrad Spyder-kalibreringen.

Tre nya specialobjektiv från Leica

Så här ser de alltså ut, de tre specialobjektiven som Leica lanserat till M-systemet.

Recension
Velvet Buzzsaw

Konstnärligt mord!

En ganska så misslyckad genreblandning av ironisk satir och slasher-rysare.

annonse
grupptest
6 trådlösa hörlurar

Trådlöst ljud ­ på allvar

Hörlurar för dig som tar ljudkvaliteten seriöst men inte vill bli helt ruinerad på kuppen.

grupptest
5 pickuper i budgetklassen

Den viktigaste delen

En ny och bättre pickup är det enklaste och bästa sättet att få bättre ljud.

Utomhus- och inbyggda högtalare från Sonos

Tillsammans med Sonance har de tagit fram serien, speciellt lämplig för nya Amp.

test
Denon CEOL N10

Bonsai-stereo

Denons dvärgstereo utmanar Sonos högtalare och soundbar på deras hemmabana.

grupptest
5 gaming-PC i premiumklassen

Fem häftiga

Det behövs bra grejor när det ska spelas. Vi har gett oss ut på slagfältet med fem bärbara datorer som inte bangar för något.

test
Marantz NA6006

Utsökt spelare med vital brist

Den här nätverksspelaren är lättskött, spelar det mesta och låter jättebra. Men de som strömmar högupplöst musik blir besvikna.

De första bilderna från Lumix S1R

Vi har fotograferat med Panasonics flaggskepp, som kan ta bilder med uppemot till 187 Mp!

Sonus faber går in i väggen

Nu kommer italienarna med lanserar in-wall-högtalare.

Fler Pentax-objektiv

I väntan på nya kameror kan vi glädja oss åt två nya vidvinkelobjektiv.

Hörlurar för battle-spel

Logitech har utvecklat helt ny ljudteknik speciellt för battle-spel.

test
Ring Stick Up Cam Wired

Smidig övervakning som kostar

Man har inte mycket nytta av Ring Stick Up Cam Wired utan ett abonnemang, som gör att Ring laddar upp videofilmerna till molnet.

Ruark har allt

Den här eleganta anläggningen kommer inte förrän längre fram i vår, men kan vara värd att vänta på.

annonse
test
Devialet Expert 140 Pro

Högteknologisk

Marknadens mest avancerade förstärkare har fått en lillebror. Expert 140 Pro är en högteknologisk Formel 1-förstärkare som fler kan ha råd med.

test
Apple Mac Mini 2018

Racertrimmad Mac Mini

Äntligen en ny minidator från Apple med den senaste generationens hårdvara.

Nya koncept från Q Acoustics

Prisbelönta Concept 500 har fått en lillebror som står på egna – mycket ovanliga – ben.

Mer om Panasonics fullformatkameror

Nu har äntligen detaljerna kommit om Lumix S-serien och de första objektiven.

test
Lenovo ThinkPad X1 Extreme

Extremt dyr

ThinkPad-toppmodellen lever bara upp till sitt namn när det gäller priset.

Sonos stöder YouTube Music

Nu har Sonos fått inbyggt stöd för YouTube Music – för de som har Premium-abonnemang.

test
Lenovo ThinkPad X1 Carbon

Klassisk och modern ultrabärbar

ThinkPad X1 Carbon är lätt, elegant, robust och stark på samma gång.

test
Bowers & Wilkins 603

B&W är tilbaka för fullt

Den nya 600-serien öppnar upp ljudet och får fram dynamiken på ett helt annat sätt än föregångarna. Toppmodellen 603 är inget undantag.

LED i stället för blixt

Rotolight är bärbara LED-lampor för foto och video.

Recension
Close

Not even close…

Actionthriller som utspelas i Marocko, knackigt skriven och utförd.

Apple vill ha dina bilder

Om du har några bra ögonblicksbilder som är tagna med en iPhone så kan du ställa upp i ”Shot in iPhone”-tävlingen.

test
Nikon Nikkor Z 35mm f1.8 S

Nikons bästa vidvinkel

Den kostar en del, men 35:an till Nikon Z är snudd på perfekt.

Tungt ljud för tunna plånböcker

En billig men bra soundbar gör underverk i TV-soffan. Här är de fem bästa för under 5 000 kronor.

test
Canon RF 35mm f1.8 IS Macro STM

Användbar Canon-makro

Kompakt, lätt och billig med lysande optisk kvalitet.

Recension
Sex Education, säsong 1

”Masters of Sex” för tonåringar

Skön dramakomedi om sexuellt frustrerade och överkåta ungdomar – och charmigt så det ryker om det!

test
Xiaomi Mi Mix 3

Annorlunda och prisvärd

Xiaomi sticker ut med annorlunda lösningar som är mer intressanta än praktiska.

Recension
The Equalizer 2

Tunn vigilant

Uppföljaren med den stenhårda, ensamma vigilanten lever tyvärr inte upp till originalet.

Olympus: – Nybörjaren är viktig för oss

Under lanseringen av det nya flaggskeppet berättade Olympus om sina tankar om framtida produkter.