annons
annons

LG 55LB870

Fullträff

LG har givit sina 2014-modeller en komplett genomgång, med ny design, nytt gränssnitt och bättre bildbehandling. 55LB870 kan bli en svår motståndare i kampen om årets TV-pokal.

LG-skärmen har en övertygande bildkvalitet för både film och sport. Kontrast och svärta är helt i toppklassen och TV:n har mycket bra färgåtergivning och bra bildlägen, oavsett om du föredrar bilden neutral eller med lite starkare färger. Dessutom är smartfinesserna väl omhändertagna.
Trots separat ljudlimpa är ljudet inte speciellt kraftfullt.

Koreanska LG utvecklar nya TV-modeller i ett rasande tempo och har lanserat en rad spännande modeller i år, inklusive flera OLED- och 4K-skärmar. 55LB870 är deras toppmodell bland LED-modellerna med Full-HD-upplösning, och det märks. Den har flera smarta lösningar som tyder på att utvecklarna har tänkt till en extra gång eller två.

Användning och finesser
55LB870 är den första TV:n med LG:s nya operativsystem WebOS. Det innebär ett grafiskt läckert och modernt gränssnitt, där man väljer vad man vill titta på från en kortlek. Genvägar till Netflix och YouTube ligger direkt på menyraden, som också kan skräddarsys med det du gillar att titta på. LG:s egen pekfjärr Magic Remote är väldigt praktisk att navigera med, inte minst för surfning. Att knappa in lösenord är också enklare än förut. LG-fjärren har nämligen inbyggd mikrofon för att tala in sökord med, och vi blev positivt överraskade: LG använder Bing Voice Search, som är en etablerad och välfungerande tjänst. Talförståelsen är imponerande god och TV:n gissade nästan alltid rätt på första försöket, till och med när vi utmanade den med svåra namn och uttryck.

Bildkvalitet
LG-skärmen har en IPS-panel med kant-LED, välkänd för sin breda betraktningsvinkel men inte alltid lika bra svärta. LG-skärmen är ändå fullt kapabel att höja och sänka bakbelysningen helt och hållet, beroende på vad bildsignalen kräver. Det blir aldrig lika exakt som med en OLED-, plasma- eller bak-LED-TV, men det bättrar på svärtan betydligt i mörka filmscener. LG-skärmen är på samma nivå som Sony 60W855 och snäppet bättre än Samsungs 6-serie när det gäller svärta. Observera att skärmytan är relativt blank, så den kan reflektera mycket av omgivningen om rummet har många lampor.

Med våra testsändningar från Champions League har LG-skärmen mycket starka och briljanta färger. I sportläget är färgmättnaden rejält uppiffad, så det blir inte hundraprocentigt neutralt, men förstärker totalupplevelsen. TV:ns sportläge ska vara speciellt anpassat för att visa föremål i rörelse, och visar sig fungera bra i praktiken: 55LB870 behåller ett skarpt fokus även när det går undan på planen. Vi kan skönja tendenser till vertikala ränder när kameran panorerar över planen, fast inte onormalt mycket. Den som föredrar att ha en så korrekt bild som möjligt rent färgmässigt kan glädja sig över ett bra bioläge, samt expertlägena ISF Dag och Natt för dem som vill kalibrera.

Ljudkvalitet
LG 55LB870 är utrustad med en extern ”ljudlimpa” som är monterad i sockeln, samt en särskild bashögtalare på baksidan. Tack vare de framåtriktade högtalarna framträder särskilt mellanregister och diskant på ett bra sätt. Basen är lite mer tillbakadragen, och även om dialoger återges rent och klart så rekommenderar vi att du kompletterar med en subbas om du vill ha extra tryck i actionfilmerna.

Slutsats
Efter ett ha utmanat 55LB870 med allt från sport och fotboll till mörk sciencefiction och Netflix-serier visar sig LG:s TV vara en ytterst bra allroundskärm. Den nya 55-tummaren utmärker sig positivt med splitter nytt menysystem och lättanvänd skötsel. Den har rikligt med smarta funktioner som fungerar väl även i praktiken. Bildkvaliteten är också övertygande, både med sport, film och annan TV-underhållning. En mycket bra totallösning som vi inte tvekar att rekommendera!

Bästa pris på LG 55LB870
Pricerunner.se är en kommersiell partner till ljudochbild.se. De levererar uppdaterade priser, prisjämförelser och produktinformation.
  • 55-tums LED LCD, 1920 x 1080
  • DVB-T2/S2/C (CI+)
  • 200 Hz/1000 MCI
  • 3 HDMI, 2 USB
  • WebOS
  • Pris: 22 00 kr
  • Lg.com
Pris: 22000:-


Har du något att lägga till??

Värlkommen till Ljud & Bilds diskussionsforum. Vi vill gärna veta vad du tycker. Håll dig till ärmnet och var saklig så slipper vi ta bort eller moderera inlärgg. övriga frågor och synpunkter härnvisas till redaktion@ljudochbild.se.

Alltid uppdaterad!

Fri tillgång till Ljud & Bild i en månad

0:-