annons
annons
annons

Test av Plantronics Backbeat Fit

Januari 2017
Plantronics Backbeat Fit

Fin Bluetooth-bygel

Backbeat Fit är sköna att ha på sig och låter bra.

Ljud & Bild tycker

  • Sköna att ha på och låter bra. Det är en fördel att de inte sitter för tätt, så att man fortfarande hör trafiken.

  • Synd att Plantronics har sparat bort armbandet till fördel för nya färger och reflexer.

Januari 2017
Plantronics Backbeat Fit
annons

Hörlurarna från Plantronics skiljer sig lite från mängden genom att det inte finns någon egentlig sladd mellan propparna utan snarare ett slags helintegrerad bygel. Vi har haft modellen i händerna förut, men eftersom Plantronics har släppt en uppdaterad version så tar vi med den igen. Jag kan däremot börja med att säga att inte finns något nytt under solen – vilket inte nödvändigtvis behöver vara dåligt. Enda reella skillnaden är nya färger och ett par reflexstreck.
Bygeln som sitter bakom huvudet passar förmodligen inte alla. Personligen tycker jag att den är en aning för fast, vilket innebär att den inte faller naturligt om halsen utan hänger och dinglar i luften. Byglarna som går runt öronen sitter däremot bra och ser till att inte lurarna faller ur. Konkurrenterna skickar med en hel arsenal av proppar, men sådant är extrautrustning som kostar pengar hos Plantronics. Det tycker jag faktiskt är lite dumt. Detsamma gäller armbandet till mobilen som förut var en del av paketet. Det har Plantronics snålat in på nu. Dumt!

Bra skötsel
Lyckligtvis låter lurarna fortfarande helt strålande och eftersom det finns luft i hörselgången går det utmärkt att ha på sig Fit ute i trafiken. Du styr musiken med knappar på sidorna, och alltså inte via en fjärrkontroll på sladden. Det fungerar verkligen bra och innebär att du har full frihet.

Slutsats
Plantronics Backbeat Fit var bra hörlurar senast vi testade dem och är det fortfarande. Jag förstår dock inte beslutet att plocka bort armbandet till telefonen eftersom jag tyckte att det var ett strålande försäljningsargument. Trots detta har jag inte svårt att rekommendera Backbeat Fit, som både är sköna att ha på huvudet och låter bra.

Fakta

Plantronics Backbeat Fit
Bluetooth
Vatten- och svettålig (IP57)
Vikt: 24 g
Batteri: 8 timmar
Pris: 1295 kr

Tillverkare:
Plantronics
Pris:
1.295,-
annons
annons
annons
annons
Som läsare har du bara rätt att använda innehållet på ljudochbild.se för personliga och icke-kommersiella ändamål. Du får ladda ner, länka till och skriva ut material från ljudochbild.se för personliga och icke-kommersiella ändamål, under förutsättning att du hänvisar till källan samt respekterar eventuella rättighetshänvisningar och/eller -reservationer. Materialet får inte användas för några andra ändamål eller på några andra sätt än vad som uttryckligen tillåts. .