annonse
annonse
annonse

TDK Wireless Boombox ET-A73

Bärbar retro

Den här lägger man märke till tack vare det härliga retro-utseendet.

Balanserad ljudbild Rytmisk bas Tufft retro-utseende
Aningen framfusigt övre mellanregister

En rektangulär form med bärhandtag gör att Wireless Boombox ET-A73 känns väldigt retro. Men medan sådana anläggningar hade kassettspelare och massor av knappar och ljudinspelningar är TDK-anläggningen mer minimalistisk, med bara ett par knappar.

TDK:s högtalarelement ger dessutom ett mycket bättre kvalitetsintryck än föregångarna de inspirerats av. Vi snackar om två 2-tums mellanregisterdiskanter som står för stereoljudet och ett 5,25-tums baselement på baksidan som skapar fundamentet. Dessutom sitter två passiva slavbasar på framsidan som ser till att trycket på insidan av kabinettet är jämnt och bidrar till en ännu djupare bas. Och som kompletterar det coola utseendet!

Wireless Boombox spelar musik via minijack-kabel eller trådlös bluetooth från kompatibla spelare (som kan laddas via USB-porten). Bluetooth är version 2.1 som stöder högre bandbredd och alltså ger ett bättre ljud. FM-radio finns också plats, med inbyggd antenn. Mottagaren är dessvärre inget att hurra för så du får hålla dig i områden med bra mottagning om du ska slippa brus.

Ljudet
TDK har ett väldigt balanserat och fint ljud. Det låter ”riktigt” och naturligt i hela frekvensregistret och basen finns på plats utan att vara överdriven. Behöver du mer tyngd så finns det tonkontroller för både bas och diskant.

En bergsprängare ska ha tung bas, och på det området är TDK ingen besvikelse. Den har fin fyllighet och god slagkraftighet i basen, men utan att låta överdrivet svulstig eller maskera mellanregistret. Tvärtemot framträder sångröster fritt i musiken, som låter både häftig och rytmisk. ET-A73 spelar helt klart tillräckligt högt för att man ska kunna ha kul både inomhus och utomhus.

Nackdelen är det lite väl framfusiga övre mellanregistret. Ljusa mansröster (tenorer) som sjunger för full kraft kan låta lite vassa.

TDK-anläggningen fungerar fint med bluetooth och ljudet är ganska så bra. Ljudet plattas till en smula mer än med kabel, men de praktiska fördelarna uppväger för nackdelarna.

 

Bästa pris på TDK Wireless Boombox ET-A73
Pricerunner.se är en kommersiell partner till ljudochbild.se. De levererar uppdaterade priser, prisjämförelser och produktinformation.
  • Bluetooth v2.1 (EDR och A2DP)
  • 3,5-mm Aux-ingång
  • FM-radio
  • Laddbart batteri
  • 6 timmars batteritid
  • Hörlursuttag
  • Fjärrkontroll
Pris: 3500,-

Har du något att tillägga?

Välkommen till Ljud & Bilds diskussionsforum. Vi vill gärna veta vad du tycker. Håll dig till ämnet och var saklig så slipper vi ta bort eller moderera inlägg. Övriga frågor och synpunkter hänvisas till redaktion@ljudochbild.se.