annonse
annonse
annonse

Supertooth Disco 2

Prisvärd trådlös högtalare

Med trivsamt pris och fylligt ljud kan det inte bli fel med Supertooths trådlösa Bluetooth-högtalare.

Spelar högt och rent Bra pris Finns som stereopar
Lite väl stor Tunt mellanregister

Disco 2 är långtifrån den minsta bluetooth-högtalaren vi har skådat, men den låter utmärkt och kostar lite. Vilket är bra, för Supertooth ska slåss om kundernas gunst på en oöverskådlig marknad. Disco 2 kostar en tusenlapp och för pengarna får man en mellanstor, batteridriven, trådlös högtalare för bärbart bruk. Den finns klädd i olika färger och har en 2 x 8-watts (RMS) förstärkare inbyggd, två högtalare på framsidan och en bashögtalare på baksidan.

Till skillnad från många andra trådlösa högtalare har den knappar på ovansidan som både väljer låt och ändrar volym, och det går att koppla in surfplattan eller mobilen till högtalaren med en sladd.

Det finns också ett ”Twin-pack” med två högtalare som spelar i stereo, fast då kan det bli i mesta laget att släpa på, för de är inga minstingar. En Disco 2 är bara aningen mindre än ett par UE Boom, som visserligen kostar en del mer men som är mycket mer bärbara.

Supertooth-högtalarna spelar inte riktigt i samma klass som UE Boom. Även om basen har mer tyngd och djup i Disco 2 är ljudbilden inte lika raffinerad och välbalanserad. Mellanregistret kan låta lite tunt emellanåt, men på det stora hela får man förvånansvärt mycket ljud för pengarna. Högtalarna använder sig av senaste bluetooth-versionen med apt-X-teknik, som ska ge ett bättre ljud från mobilen (om den också stöder bluetooth 4.0), och det märks. Disco 2 spelar högt, klart och dynamiskt, utan att ljudbilden rasar ihop.

Om man inte spelar med fullt ös hela tiden ska batteriet räcka till nästan 10 timmars musik på en laddning. En tredjedel om man spelar högt länge. Det går att spela musik under tiden batteriet laddas – vilket tar tre timmar om man stänger av musiken.

Disco 2 kan verka som lite för stor att ha i axelremsväskan, men som trådlös högtalare på balkongen, i båten, i sommar-stugan eller på kontoret ger Supertooth mycket för pengarna.

Bästa pris på Supertooth Disco 2
Pricerunner.se är en kommersiell partner till ljudochbild.se. De levererar uppdaterade priser, prisjämförelser och produktinformation.
  • Bluetooth-högtalare
  • 2.1-ljud
  • Laddbart batteri
  • Upp till 10 timmars speltid
  • Bluetooth-överföring
  • 1 000 kr
Pris: 1000,-

Har du något att tillägga?

Välkommen till Ljud & Bilds diskussionsforum. Vi vill gärna veta vad du tycker. Håll dig till ämnet och var saklig så slipper vi ta bort eller moderera inlägg. Övriga frågor och synpunkter hänvisas till redaktion@ljudochbild.se.