annons
annons
annons

Test av Sony BDV-F500

Inträdesbiljetten

BDV-F500 är en billig 2.1-anläggning. Ändå kan den visa 3D-bild – och ljudet är inte fy skam heller.

Ljud & Bild tycker

  • Bra ljud.
    Billig.

  • Saknar en smula upplösning.
    Saknar HDMI-ingång.

annons

BDV-F500 är en liten 2.1-anläggning som är gjord för att vara enkel och för att passa dem som har krav på funktionalitet.
Precis som flera andra modeller kan Sonys system kopplas till hemnätverket, antingen med kabel eller via en USB-adapter som köps separat. Sedan kan man spela musik eller visa video från datorer som är anslutna till nätverket. Man får också tillgång till internet via portalen Bravia Internet Video, där det finns ett urval av videor. En kul funktion för dem som har flera Sony-anläggningar hemma är att de kan kopplas ihop med Party Streaming, vilket innebär att en anläggning agerar huvudenhet och de övriga spelar exakt samma sak via nätverket.
En annan kul detalj är att den inbyggda BD-spelaren enkelt kan uppgraderas så att den visar 3D-material. Vi saknar dock HDMI-ingångar för den som vill koppla in spelkonsoler och mottagarboxar.
 
Prestanda
Sony-anläggningen är både enkel att koppla in och att sköta. I likhet med Philips ljudlimpa har BDV-F500 en enkel installationsmeny som går igenom menyspråk, TV-upplösning och så vidare. BD-spelaren är dessutom snabbare på att börja spela skivan än Panasonics och Pioneers 2.1-anläggningar.
Blu-ray-film ger ett större intryck av surround än med Pioneer, det känns som om ljudet breder ut sig runt öronen, fast kanske inte hela vägen bakifrån. Klangbalansen är också lite naturligare än hos Panasonic. Fast ljudet är en smula pressat och överfokuserat i nedre mellanregistret, vilket gör att ljudbilden färgas. Detta hörs särskilt i skådespelarnas och sångarnas röster.
När surroundeffekten aktiveras dämpas dialogen, vilket är typiskt för 2.1-anläggningar med ”kvasisurround”. 
Dynamiken är bra, detta är som natt och dag jämfört med vanligt TV-ljud. Det låter dock en gnutta konstlat eftersom det verkar som om det nedre diskantregistret är något förstärkt för att pressa fram fler detaljer.

Fakta

Sony BDV-F500 2.1-anläggning 3D-klar Blu-ray-spelare Alla HD-ljudformat Subbas Pris: 5 500 kr
Tillverkare:
Sony
Pris:
5.500,-
Bildkvalitet
Ljudkvalitet
Funktionalitet
Användning
Kvalitetsintryck
annons
annons
annons
annons
Som läsare har du bara rätt att använda innehållet på ljudochbild.se för personliga och icke-kommersiella ändamål. Du får ladda ner, länka till och skriva ut material från ljudochbild.se för personliga och icke-kommersiella ändamål, under förutsättning att du hänvisar till källan samt respekterar eventuella rättighetshänvisningar och/eller -reservationer. Materialet får inte användas för några andra ändamål eller på några andra sätt än vad som uttryckligen tillåts. .