annons
annons

Sony KDL-55W805/807

Bra på det mesta

Sony har satsat stora resurser på sina 4K-modeller det senaste året, men det hindrar dem inte från att introducera intressanta Full-HD-apparater. Och KDL-55W805 är definitivt en spännande representant för sin prisklass!

Sony 55W805 har ett diskret utseende och bilden har inte nödvändigtvis lika stor ”wow-faktor” som några av konkurrenterna. De som föredrar naturliga färger uppskattar nog däremot Sony-skärmens välbalanserade bildbehandling, som är något av det finaste vi har sett i prisklassen och som tål att jämföras med mycket dyrare TV-apparater.
Ljudet är tunt och utseendet kanske inte det mest rafflande.

W805-serien är den ”näst bästa” i Sonys sortiment och har lånat flera designdetaljer och tekniska egenskaper av toppmodellen W905. Rent utseendemässigt är detta en ganska så diskret svart TV med smaragdgröna ränder i kanterna, samt en rund förkromad fot. Det är en design som lanserades i år och som även Sonys blu-ray-spelare och hemmabiosystem har.

Användning och finesser
Det har blivit allt vanligare att skicka med två fjärrkontroller. W805 har en stor med många knappar och en liten nätt bluetooth-fjärr. Bluetooth betyder att man inte behöver peka rakt mot TV:n, vilket är bekvämt för armen när man bläddrar i menyer eller zappar mellan kanaler. Det går att använda mobilen som fjärrkontroll också, med hjälp av appen TV Sideview som finns till både Android och iOS.

Sony-skärmen har fått ett uppiffat menysystem som numera är ett av de snabbaste och mest överskådliga, väsentligt bättre än det i Philips 55PLF8008. Programlistan går att visa med en snabbknapp, så att du kan hitta rätt kanal i stället för att hoppa ett steg i taget. Smartfunktionerna är samlade under mappen Sony Entertainment Network. Urvalet är inte enormt men även Sony har Netflix med Super HD.

Bildkvalitet
55W805 har en väldigt behaglig och blankpolerad bild. Tillhör du dem som föredrar neutrala färger ska du välja Cinema-bildläget. Då får du välbalanserade och välnyanserade färger som ligger nära de idealiska. Alternativt kan du välja ”Auto” som ställer in bilden automatiskt efter programinnehållet.

W805 har inte samma grymma kontrast och svärta som Philips 55PFL8008, men inte långt ifrån med en snygg och naturlig skärpa och detaljnivå. När vi jämför TV-apparaterna sida vid sida känns W805 marginellt gråare i svärtan, men får i gengäld fram fler nyanser i grått än Philips som gror igen i mörka scener. Sony har också en lite jämnare ljusfördelning, utan clouding. Båda skärmarna är ytterst neutrala så länge man väljer Cinema/ISF-läget, så vilken man föredrar handlar mest om personlig smak.

Ljudkvalitet
Ljudmässigt är det däremot ingen tvekan om att Sony 55W805 har en tämligen tunn klang jämfört med Philips. Rösterna är tunnare och ljudeffekterna smäller inte till lika övertygande. Här behövs det helt klart en separat ljudanläggning.

Bästa pris på Sony KDL-55W805/807
Pricerunner.se är en kommersiell partner till ljudochbild.se. De levererar uppdaterade priser, prisjämförelser och produktinformation.
  • 55-tums 3D LED-LCD, 1920 x 1080
  • DVB-T2/C2/S2
  • 4 HDMI, 3 USB
  • Optisk utgång
  • Bluetooth-fjärrkontroll
  • Pris: 16 000 kr
Pris: 16000:-


Har du något att lägga till??

Värlkommen till Ljud & Bilds diskussionsforum. Vi vill gärna veta vad du tycker. Håll dig till ärmnet och var saklig så slipper vi ta bort eller moderera inlärgg. övriga frågor och synpunkter härnvisas till redaktion@ljudochbild.se.

Alltid uppdaterad!

Fri tillgång till Ljud & Bild i en månad

0:-