annons
annons

LG 47LA667V

Vit utmanare

Koreanska LG fortsätter att vara Samsungs svåraste rival, med massor av smarta och välutrustade TV-apparater.

Bilden präglas av att LG har varit noggranna med bildinställningarna. 47LA667V har rika färger utan att vara övermättad, och strålande skärpa utan att överdriva. Magic Remote-fjärrkontrollen ger dessutom TV:n en ypperlig användarvänlighet som det är lätt att vänja sig vid.
Mycket plastkänsla och relativt tunt ljud.

Vitt är tydligen på modet nu för tiden, åtminstone om man ska tro LG och Samsung. LG:s utmanare heter 47LA667V och har också en vit ram samt en silverrand på undersidan. Bordsstativet är snyggt böjt och har klämmor för dold kabelföring på baksidan. Ramen runt skärmen är trådsmal och skapar en illusion av en bild som ”svävar”. 47LA667V är definitivt en TV som är snygg att titta på, fast kvalitetskänslan påverkas en smula av att det mesta är gjort av plast.

Användning och finesser
Medan Samsung ger dig två fjärrkontroller att hålla ordning på får du bara en av LG, och den skiljer sig från mängden genom att den saknar många traditionella knappar. Detta är LG:s vid det här laget så berömda ”Magic Remote”-pekfjärr som gör TV:n befriande enkel att sköta – särskilt när man ska navigera runt bland de många smart-finesserna.

47LA667V är välutrustad med appar och flera av dem är anpassade till pekfjärren. Det går till exempel snabbare att skrolla bland filmerna i Netflix än hos många av konkurrenterna. Tjänsterna laddas snabbt och effektivt.

Bildkvalitet
LG bjuder på en mycket imponerande och prisvärd bildkvalitet, det märks att de har gått seriöst tillväga med bildbehandlingen. Till och med standardläget är bra, med rika och nyanserade färger som inte är övermättade. Bilden är dessutom oerhört skarp utan att överdriva konturerna alltför mycket. LG:s egen TruMotion-interpolering fungerar också bra – den jämnar till hastiga rörelser utan att bilden ser konstlad ut.

47LA667V är en bra allround-TV som även passar till film. Filmläget har både bättre svärta och aningen mer neutrala färger än Samsung UE46F6515. LG ger också tillgång till fintrimning av fler avancerade bildinställningar i Expert-läget. Synvinkel är bättre än hos Samsung tack vare att LG har en panel av typen IPS (In-Plane Switching).

Ljudkvalitet
Bildkvaliteten är imponerande men vi blir lite besvikna på ljudet, som är i tunnaste laget. Det låter inte hörbart sämre än Samsung på något sätt, men har ett lika stort behov av assistans från en ljudlimpa eller hemmabio.

Bästa pris på LG 47LA667V
Pricerunner.se är en kommersiell partner till ljudochbild.se. De levererar uppdaterade priser, prisjämförelser och produktinformation.
  • 47-tums 3D LED-LCD, 1920 x 1080
  • DVB-T2/C/S2
  • 4 HDMI, 3 USB
  • Optisk utgång
  • Magic Remote
  • Pris: 9 000 kr
Pris: 9000:-


Har du något att lägga till??

Värlkommen till Ljud & Bilds diskussionsforum. Vi vill gärna veta vad du tycker. Håll dig till ärmnet och var saklig så slipper vi ta bort eller moderera inlärgg. övriga frågor och synpunkter härnvisas till redaktion@ljudochbild.se.

Alltid uppdaterad!

Fri tillgång till Ljud & Bild i en månad

0:-