TEST AV Yamaha YHT-S401

Kul bas frÄn liten krabat

Yamahas limpa Àr smalast i testet, och har marknadens fiffigaste subbaslösning.

Ljud & Bild tycker:
Fylligt ljud. FrÀck subbaslösning. Anslutningar.
Lite tillbakadragen diskant.

Yamaha YHT-S401 Àr bara 80 cm bred och ser alltsÄ bra ut ihop med sÄ smÄ TV-apparater som 32-tummare. Med hjÀlp av fötterna kan höjden justeras frÄn 8 till 10 cm, eller sÄ kan alltihop hÀngas pÄ vÀggen.

Elektronik och förstÀrkning Àr utplockat frÄn sjÀlva limpan och sitter i en egen lÄda. Det speciella Àr att subbasen sitter i samma lÄda. Det betyder att man slipper ha bashögtalaren stÄende pÄ golvet, i stÀllet stoppar man in den elegant i TV-bÀnken. Med tre HDMI-ingÄngar och ljudretur pÄ baksidan gÄr det att koppla in en hel radda med apparater. Dessutom finns bÄde koaxial och optisk digitalingÄng samt analog stereoingÄng. PÄ fronten sitter en USB-port som strömmar musiken frÄn USB-minnen, och som ocksÄ fungerar med iPod, iPhone och iPad.

AnvÀndning
Yamaha-limpan Àr praktisk och enkel att sköta. Teckenfönstret Àr stort, sÄ man ser vad som hÀnder. Subbasens ljudnivÄ kan enkelt justeras upp och ned med en direktknapp pÄ fjÀrrkontrollen. Bas och diskant kan ocksÄ justeras, fast de ligger dolda i instÀllningsmenyn och det Àr lÀtt hÀnt att man hoppar ur den om man trycker pÄ fel knapp. HÄll tungan rÀtt i mun.

Ljudkvalitet
Vi Àr förtjusta i den fina fylligheten i dialogen och en bra surroundkÀnsla pÄ film. Vissa röster fÄr en liten maskering i nedre mellanregistret som beror pÄ en viss förstÀrkning, och det kan lÄta lite smÄvasst och stressat om action­scenerna Àr för intensiva. Men vi gillar den fylliga ljudbilden och subbasen hÀnger med pÄ det mesta. Lite fladdrande kan det bli, men dÄ Àr det tal om djupa baseffekter. Musik i stereo lÄter ok, och subbasen hÀnger med bra tillsammans med ljudlimpan. Det Àr lite ont om fart i övertonerna, sÄ vi drog upp diskanten ett par snÀpp. Det hjÀlper, men Àr ingen mirakelkur eftersom det ocksÄ höjer det nedre diskantregistret som redan hade allt det behövde.

YHT-S401 lÄter bra med tanke pÄ den ringa storleken och vi gillar Yamahas hÀftiga lösning med subbasen. För dig som absolut inte vill ha en subbas pÄ golvet, men tycker att ljudet blir för basfattigt utan, Àr detta antagligen rena drömmen. Plus i kanten för bra anslutningar!

Fakta & Betyg:
  • TV-storlek: 32 tum och över
  • HDMI: 3 in, 1 ut (ARC)
  • Digital in: optisk och koaxial
  • Inbyggd subbas
  • VĂ€ggfĂ€ste och bordsstativ ingĂ„r
  • MĂ„tt: 80 x 8 x 8 cm
  Pris: 6,000,-
  Les ogsÄ
  Support Prenumeration

  VÄrt kundcenter hjÀlper dig om du har frÄgor eller behöver hjÀlp med din prenumeration.

  Du kan skicka mail eller kontakta oss pÄ telefon

  MĂ„ndag- Fredag

  0900 – 1130 ock 1230 – 1500.

  Support Tlf: 08-411 49 90
  Support: prenumeration@ljudochbild.se
  ×