annonse
annonse

HRT MusicStreamer II+

Superljud i fickan

MusicStreamer II+ är en liten DAC som tar ström direkt från USB-porten. Ändå har den tveklöst testets bästa ljud.

Ljud & Bild tycker

Strålande ljud för pengarna. Liten.
Inget hörlursuttag.

MusicStreamer II+ är en asynkron digitalomvandlare, precis som sin släkting HeadStreamer. Den har en vanlig USB-port och en RCA-linjeutgång, inget mer. Bortsett från lysdioder som talar om vilken upplösning digitalsignalen har.

Omvandlaren är ungefär dubbelt så stor som testets minsta, HeadStreamer, FiiO E10 och NuForce uDAC2, men får ändå betraktas som synnerligen bärbar.

Om jag har förstått rätt är detta en obalanserad variant av den balanserade MusicStreamer Pro som vi gillade i ett stortest i nr 3-2011, men som vi tyckte var lite för dyr (5 000 kronor). MusicStreamer II+ är mycket billigare, undrar om den kan ge mer för pengarna?

Ljudet
HRT-omvandlaren får fram musikens tystnad bättre än någon av de andra. Ljudbilden är lugnare, fylligare och varmare, och har en helt annan upplösning.

1999-mixen av Elvis Presleys ”Fever” spelades in 1960 och har ”Kungen” och ståbasen i mitten, fingerknäppningar till vänster och slagverk från båda kanterna. En udda men effektiv mix, som dessutom har en enorm rumsklang runt rösten. MusicStreamer II+ får fram inspelningens rymd bättre än de övriga, och återger kontrabasen varmt och fylligt. Och dynamiken i slagverken markeras bättre, utan att det låter hårt ens när volymen är hög (under förutsättning att man har en bra anläggning, naturligtvis).

Detta är dessutom den DAC som bäst får fram skillnaderna mellan 16 bit/44,1 kHz och 24 bit/96 kHz. Kate Bushs diffusa röst mitt inne i en stor och luftig ljudbild med rytmiska slagverk skildras på ett mer nyanserat sätt i 24-bitarskvalitet. Skillnaderna är små men finns där.

MusicStreamer II+ är helt klart den bästa D/A-

om­vandlaren i detta test, trots att den får ström via USB. Den kostar mest, men är också den som kommer närmast min egen High End-CD-spelare i ren ljudkvalitet.

MusicStreamer II+ är en asynkron digitalomvandlare, precis som sin släkting HeadStreamer. Den har en vanlig USB-port och en RCA-linjeutgång, inget mer. Bortsett från lysdioder som talar om vilken upplösning digitalsignalen har. Omvandlaren är ungefär dubbelt så stor som testets minsta, HeadStreamer, FiiO E10 och NuForce uDAC2, men får ändå betraktas som synnerligen bärbar. Om jag har förstått rätt är detta en obalanserad variant av den balanserade MusicStreamer Pro som vi gillade i ett stortest i nr 3-2011, men som vi tyckte var lite för dyr (5 000 kronor). MusicStreamer II+ är mycket billigare, undrar om den kan ge mer för pengarna? Ljudet HRT-omvandlaren får fram musikens tystnad bättre än någon av de andra. Ljudbilden är lugnare, fylligare och varmare, och har en helt annan upplösning. 1999-mixen av Elvis Presleys ”Fever” spelades in 1960 och har ”Kungen” och ståbasen i mitten, fingerknäppningar till vänster och slagverk från båda kanterna. En udda men effektiv mix, som dessutom har en enorm rumsklang runt rösten. MusicStreamer II+ får fram inspelningens rymd bättre än de övriga, och återger kontrabasen varmt och fylligt. Och dynamiken i slagverken markeras bättre, utan att det låter hårt ens när volymen är hög (under förutsättning att man har en bra anläggning, naturligtvis). Detta är dessutom den DAC som bäst får fram skillnaderna mellan 16 bit/44,1 kHz och 24 bit/96 kHz. Kate Bushs diffusa röst mitt inne i en stor och luftig ljudbild med rytmiska slagverk skildras på ett mer nyanserat sätt i 24-bitarskvalitet. Skillnaderna är små men finns där. MusicStreamer II+ är helt klart den bästa D/A- om­vandlaren i detta test, trots att den får ström via USB. Den kostar mest, men är också den som kommer närmast min egen High End-CD-spelare i ren ljudkvalitet.
Läs hela artikeln och över 450 nya tester i året med prenumeration på Ljud & Bild.
är du redan prenumerant? Logga inn.
Provaprenumeration
0:-
Fri tillgång till ljudochbild.se
Bronsprenumeration
349:-/halvår
1/2 år (6 nr) Digitalutgåva varje månad Fri tillgång till ljudochbild.se
Silverprenumeration
580:-/år
1 år (11 nr) Välkomstgåva Fri tillgång till ljudochbild.se Digitalutgåva varje månad
Guldprenumeration
999:-/år
1 år (11 nr) Ny digital film varje månad Välkomstgåva Fri tillgång till ljudochbild.se Digitalutgåva varje månad
Prenumerationen kommer automatiskt att förnyas till vanligt pris: Månad 39:-

Med prenumeration på Ljud och Bild får du:

Fri tillgång till ljudochbild.se Digitalutgåva (iPad/Android) varje månad Rejäl rabattt Välj själv hur länge du vill prenumerera - och med eller utan film Fin välkomstpremie
  • Digital in: asynkron USB
  • Analog ut: RCA
  • 24 bit/96 kHz
Pris: 3500,-

Alltid uppdaterad!

Fri tillgång till Ljud & Bild i en månad

0:-