annonse
annonse

Cogito Smartwatch Classic 2.0

Är det smart?

Cogito Smartwatch Classic 2.0 kan inte rekommenderas.

Ljud & Bild tycker

Vattentät ner till 100 meter och batteriet räcker i upp till ett år. Fungerar med både iPhone och Android.
En mycket osmart smartklocka. Och den digitala LCD-skärmen är förskräcklig.

Att ordet ”smartwatch” ens ingår i beteckningen Cogito Smartwatch Classic 2.0 är lite av en skönskrivning. Klockans ”smarta” funktioner är i stort sett begränsade till att räkna dina steg och att skicka meddelanden vidare från mobiltelefon till urtavlan (bland annat inkommande telefonsamtal, SMS eller mail samt en varningssymbol om mobilens batteri håller på att ta slut).
Själva urtavlan kombinerar två analoga visare med en digitalskärm, som överst antingen kan visa klockslag eller antal steg och undertill finns plats för ett par fasta ikoner som bara dyker upp när någon av ovan nämna händelser inträffar på mobilen.

På klockans sidor finns två respektive tre knappar som kan tilldelas bestämda funktioner. Du kan till exempel använda en knapp för att starta eller pausa musik på mobilen och en kombination av två knappar för att hoppa till nästa låt. Du kan också använda en klockknapp som utlösare till mobilkameran.

Som nämnts kan Cogito Smartwatch Classic 2.0 räkna steg, men resultatet går bara att se på urtavlan eller i den tillhörande ”Connected”-appen, för vare sig klockan eller appen stöder appar från andra tillverkare.

Klockan drivs av vanliga knappbatterier, som kan räcka i upp till ett år, och är vattentät ner till 100 meter. I övrigt liknar den på alla sätt ett helt vanligt armbandsur i den billigare änden. Den är förhållandevis tjock och tung, men det största problemet är den digitala LCD-displayen som gömmer sig bakom de analoga visarna. Till och med när man sätter på ljuset i fönstret går det nästan inte att se vare sig ikoner eller klockslaget.

Sammantaget är Cogito Smartwatch Classic 2.0 en rakt igenom tråkig upplevelse som man snarare borde kalla för funktionsklocka än smartklocka.

Att ordet ”smartwatch” ens ingår i beteckningen Cogito Smartwatch Classic 2.0 är lite av en skönskrivning. Klockans ”smarta” funktioner är i stort sett begränsade till att räkna dina steg och att skicka meddelanden vidare från mobiltelefon till urtavlan (bland annat inkommande telefonsamtal, SMS eller mail samt en varningssymbol om mobilens batteri håller på att ta slut). Själva urtavlan kombinerar två analoga visare med en digitalskärm, som överst antingen kan visa klockslag eller antal steg och undertill finns plats för ett par fasta ikoner som bara dyker upp när någon av ovan nämna händelser inträffar på mobilen. På klockans sidor finns två respektive tre knappar som kan tilldelas bestämda funktioner. Du kan till exempel använda en knapp för att starta eller pausa musik på mobilen och en kombination av två knappar för att hoppa till nästa låt. Du kan också använda en klockknapp som utlösare till mobilkameran. Som nämnts kan Cogito Smartwatch Classic 2.0 räkna steg, men resultatet går bara att se på urtavlan eller i den tillhörande ”Connected”-appen, för vare sig klockan eller appen stöder appar från andra tillverkare. Klockan drivs av vanliga knappbatterier, som kan räcka i upp till ett år, och är vattentät ner till 100 meter. I övrigt liknar den på alla sätt ett helt vanligt armbandsur i den billigare änden. Den är förhållandevis tjock och tung, men det största problemet är den digitala LCD-displayen som gömmer sig bakom de analoga visarna. Till och med när man sätter på ljuset i fönstret går det nästan inte att se vare sig ikoner eller klockslaget. Sammantaget är Cogito Smartwatch Classic 2.0 en rakt igenom tråkig upplevelse som man snarare borde kalla för funktionsklocka än smartklocka.
Läs hela artikeln och över 450 nya tester i året med prenumeration på Ljud & Bild.
är du redan prenumerant? Logga inn.
Provaprenumeration
0:-
Fri tillgång till ljudochbild.se
Bronsprenumeration
349:-/halvår
1/2 år (6 nr) Digitalutgåva varje månad Fri tillgång till ljudochbild.se
Silverprenumeration
580:-/år
1 år (11 nr) Välkomstgåva Fri tillgång till ljudochbild.se Digitalutgåva varje månad
Guldprenumeration
999:-/år
1 år (11 nr) Ny digital film varje månad Välkomstgåva Fri tillgång till ljudochbild.se Digitalutgåva varje månad
Prenumerationen kommer automatiskt att förnyas till vanligt pris: Månad 39:-

Med prenumeration på Ljud och Bild får du:

Fri tillgång till ljudochbild.se Digitalutgåva (iPad/Android) varje månad Rejäl rabattt Välj själv hur länge du vill prenumerera - och med eller utan film Fin välkomstpremie
 • Kompatibel med: iOS 7, Android 4.3
 • Skärm: 1,73-tums LCD
 • Processor: Ingen uppgift
 • Minne: Ingen uppgift
 • Trådlöst: Bluetooth 4.0 LE
 • Mått: 44,4 x 15 mm
 • Vikt: 80 g
 • Batteri: 1 x CR2032 + 1 x SR626SW
 • Armband: Standard 22 mm
 • Certifiering: 10 ATM (vattentät ner till 100 m)
 • Sensorer: Accelerometer
Pris: 1500,-

Alltid uppdaterad!

Fri tillgång till Ljud & Bild i en månad

0:-