annonse
annonse
annonse

Logitech Circle

Logitech ger själen frid

Kom barnen hem i tid, har hunden det bra, är fönstret stängt? En övervakningskamera gör dig trygg.

Circle är en smart kamera som bara filmar när det behövs. Filmerna lagras i molnet och går att se på mobilen.
Synd att gratispaketet är så begränsat. Varför ska man betala extra för mer än 24 timmars lagring?
annonse

Vill du kunna hålla ett öga på hemmet när du inte är hemma? Eller vill du kanske bara kolla när barnen kommer och går eller hur hunden och katten har det? Då ska du skaffa dig en övervakningskamera. De kan vara dyra och krångliga att montera och installera. Men Logitech har gjort det otroligt enkelt med den lilla Logitech Circle-kameran. Låt dig inte luras av storleken eller den anspråkslösa designen. Logitech Circle är en riktigt potent liten kamera som tillsammans med bra programvara och datalagring i molnet kan visa sig vara din nya bästa vän. Du får dock vara beredd på extrakostnader om du vill kunna utnyttja den till max.

Styrs med telefonen
Installationen och styrningen av Circle görs enbart från mobilen eller surfplattan. iOS och Android stöds. Det är enkelt att komma igång och du kopplar upp den på samma sätt som andra smart home-enheter. Du börjar med att installera appen på telefonen, sedan upprättas en anslutning direkt till kameran. De två utbyter information om ditt trådlösa hemnätverk och efter bara ett par sekunder är kameran online. Skapa sedan en speciell Logitech-profil, så är du klar att spela in. Alla inställningar av kameran styrs och hanteras från appen.

(Foto: Tillverkare)

En kraftig magnet
Vad som inte syns på bilderna av Circle är att den kan plockas bort från sin bas och fungera helt trådlöst. Dessutom räcker det inbyggda batteriet till 3 timmars kontinuerlig användning eller upp till 12 timmars passningstid. Basen fungerar som både laddare och hållare. I botten av den sitter en kraftig magnet. Det är genomtänkt och gör det otroligt enkelt att montera kameran överallt i hemmet utan att behöva skruvar eller verktyg. Flytta den när du behöver det, och ställ sedan tillbaka den i hållaren. Circle kan vridas till önskat läge och själva basen går också att snurra på. Det hade varit kul om den hade haft en inbyggd motor som gjorde att man kunde fjärrstyra och vrida kameran från telefonen. Men visst, man kan inte få allt.

Data i molnet
Till skillnad från liknande lösningar filmar inte Logitech Circle hela tiden. Kameran befinner sig ständigt i ett slags viloläge och börjar inte spela in förrän den upptäcker rörelser. Det fungerar fint eftersom man på så sätt slipper att titta igenom en massa onödiga inspelningar utan bara har det som behövs. Från appen kan man enkelt titta igenom de registrerade inspelningarna – och om man vill ta en snabbtitt med hjälp av den sammanfattande day brief-funktionen. När som helst kan man naturligtvis logga in och se en live-bild från kameran.

Vill du få ett meddelande när rörelser upptäcks så är det också möjligt. Tyvärr är lagringen i molnet den största nackdelen med Logitech Circle. Startpriset för själva kameran är rimligt om man jämför med andra varianter på marknaden. Men eftersom man inte lagrar inspelningarna lokalt, till exempel på en NAS-disk, så är man bunden Logitechs servrar. Och det kostar extra!

Ett dyrt nöje
De första 24 timmarna är gratis. Vill du kunna lagra mer och på så sätt kunna backa längre tillbaka i tiden så får du plocka fram plånboken. Logitech kallar den här tjänsten för Circle Safe. Det finns två varianter: Basic och Premium (39 respektive 99 kronor). Den första lagrar dina inspelningar i 14 dagar och den andra i 31. Till Premium ingår dessutom avancerade funktioner som ansiktsigenkänning. Den kan registrera och berätta vem som kommer in i hemmet och i framför allt varna dig om den upptäcker ansikten som inte känns igen. Det är smart, men också lite synd att det inte ingår i standardpaketet. Priset för Circle Safe är dessutom per kamera, så det kan snabbt bli kostsamt om du har fler än en.

Mörkerseende och inbyggd högtalare
Eftersom det handlar om en vanlig övervakningskamera har Circle naturligtvis inbyggt mörkerseende och kan alltså filma även när ljuset är släckt. Den här funktionen är vettig om du till exempel monterar kameran i ett barnrum för att kunna se om barnet sover sött. Du väljer själv vilken kvalitet inspelningarna ska ha och om ljud ska spelas in eller inte. Med hjälp av en inbyggd högtalare i kameran kan du till och med prata till rummet genom telefonen. Den inbyggda dioden kan tändas och släckas som du vill.

(Foto: Tillverkare)

Inget Homekit-stöd
I en tid när allt fler tillverkare börjar få stöd för Alexa, Google Home och Apple Homekit är det synd att Logitech Circle står helt utanför dessa och därför bara går att styra med den egna appen. Logitech är inte ensam i detta problem och det är fortfarande ganska så nytt att kameror även stöder exempelvis Homekit. Flera tillverkare är redan på gång med nya kameror som stöder de öppna plattformarna och det hade varit bra om Logitech hakade på.

Slutsats
Logitech Circle är en kul liten produkt som på många sätt är unik. Att den inte filmar hela tiden kan både betraktas som en fördel och en nackdel. Somliga föredrar enkelheten medan andra hellre vill sortera själv än lita blint på programvaran. Kvaliteten på inspelningarna är bra och det är praktiskt att de lagras i molnet så att man alltid kan gå tillbaka och titta på om det har hänt något. Däremot är det synd att man måste låsa sig vid ett dyrt abonnemang om man vill ha full funktionalitet. Att abonnemangen dessutom betalas per kamera gör absolut inte saken bättre. Till sist hade det varit bra om Circle hade varit lite framtidssäkert och stödde Alexa, Google Home och Apple Homekit. Vi orkar inte ha en app till varje produkt längre. Det är mycket trevligare när allting styrs från en enda smart app. Vi hoppas att detta kommer i en framtida uppdatering.

Bästa pris på Logitech Circle
Pricerunner.se är en kommersiell partner till ljudochbild.se. De levererar uppdaterade priser, prisjämförelser och produktinformation.
 • Filmar i 360p, 720p och 1080p HD
 • Wifi: 2,4 och 5 GHz
 • 135-graders vidvinkelobjektiv
 • Automatisk mörkerfilmning upp till 4,5 meter
 • Avancerad rörelseavkänning
 • 8x digital zoom
 • Inbyggd högtalare och mikrofon
 • Uppladdningsbart litiumbatteri (1600 mAh)
 • Max batteritid 12 timmar
 • Omedelbar datakryptering med internetöverföring via SSL
 • Manuell 360-graders panorering, 110-graders vinkling
 • Flera kameror stöds
 • Apple iOS- och Android-app och webbåtkomst
 • Mått: 7,5 x6,5 x 6,7cm
 • Vikt: 270 g
Pris: 1900,-

Har du något att tillägga?

Välkommen till Ljud & Bilds diskussionsforum. Vi vill gärna veta vad du tycker. Håll dig till ämnet och var saklig så slipper vi ta bort eller moderera inlägg. Övriga frågor och synpunkter hänvisas till redaktion@ljudochbild.se.
Recension
The Truth Matters

Mörkläggningen om kriget i Irak

Bush-administrationen ljög medvetet om orsakerna till andra Irak-kriget – och pressen lät bli att ställa dem till svars.

Recension
Peppermint

Fullständigt ointressant

Blodtörstig Jennifer Garner i blodfattig actionklyscha.

Recension
BlacKkKlansman

En politisk ­knytnäve!

Spike Lee levererar en av sina bästa filmer – om rashat förr och nu.

Släpp lös musiken

Genom att jorda högtalarna har Audiovector lyckats förbättra ljudet.

16x-zoom från Olympus

Kompakt 12–200 mm-objektiv.

Billig Nokia ­överraskar en smula

På flera områden är Nokia 5.1 Plus bättre än man kan förvänta sig för pengarna. Fast ett par kompromisser kommer man inte undan.

test
Audeze Mobius

Utanför huvudet-upplevelse

Audezes lyx-headset bryter mot en av de grundläggande reglerna för hörlurar. Och låter bra!

Bättre skärmkalibrering

Datacolor har förbättrad Spyder-kalibreringen.

Tre nya specialobjektiv från Leica

Så här ser de alltså ut, de tre specialobjektiven som Leica lanserat till M-systemet.

Recension
Velvet Buzzsaw

Konstnärligt mord!

En ganska så misslyckad genreblandning av ironisk satir och slasher-rysare.

annonse
grupptest
6 trådlösa hörlurar

Trådlöst ljud ­ på allvar

Hörlurar för dig som tar ljudkvaliteten seriöst men inte vill bli helt ruinerad på kuppen.

grupptest
5 pickuper i budgetklassen

Den viktigaste delen

En ny och bättre pickup är det enklaste och bästa sättet att få bättre ljud.

Utomhus- och inbyggda högtalare från Sonos

Tillsammans med Sonance har de tagit fram serien, speciellt lämplig för nya Amp.

test
Denon CEOL N10

Bonsai-stereo

Denons dvärgstereo utmanar Sonos högtalare och soundbar på deras hemmabana.

grupptest
5 gaming-PC i premiumklassen

Fem häftiga

Det behövs bra grejor när det ska spelas. Vi har gett oss ut på slagfältet med fem bärbara datorer som inte bangar för något.

test
Marantz NA6006

Utsökt spelare med vital brist

Den här nätverksspelaren är lättskött, spelar det mesta och låter jättebra. Men de som strömmar högupplöst musik blir besvikna.

De första bilderna från Lumix S1R

Vi har fotograferat med Panasonics flaggskepp, som kan ta bilder med uppemot till 187 Mp!

Sonus faber går in i väggen

Nu kommer italienarna med lanserar in-wall-högtalare.

Fler Pentax-objektiv

I väntan på nya kameror kan vi glädja oss åt två nya vidvinkelobjektiv.

Hörlurar för battle-spel

Logitech har utvecklat helt ny ljudteknik speciellt för battle-spel.

test
Ring Stick Up Cam Wired

Smidig övervakning som kostar

Man har inte mycket nytta av Ring Stick Up Cam Wired utan ett abonnemang, som gör att Ring laddar upp videofilmerna till molnet.

Ruark har allt

Den här eleganta anläggningen kommer inte förrän längre fram i vår, men kan vara värd att vänta på.

annonse
test
Devialet Expert 140 Pro

Högteknologisk

Marknadens mest avancerade förstärkare har fått en lillebror. Expert 140 Pro är en högteknologisk Formel 1-förstärkare som fler kan ha råd med.

test
Apple Mac Mini 2018

Racertrimmad Mac Mini

Äntligen en ny minidator från Apple med den senaste generationens hårdvara.

Nya koncept från Q Acoustics

Prisbelönta Concept 500 har fått en lillebror som står på egna – mycket ovanliga – ben.

Mer om Panasonics fullformatkameror

Nu har äntligen detaljerna kommit om Lumix S-serien och de första objektiven.

test
Lenovo ThinkPad X1 Extreme

Extremt dyr

ThinkPad-toppmodellen lever bara upp till sitt namn när det gäller priset.

Sonos stöder YouTube Music

Nu har Sonos fått inbyggt stöd för YouTube Music – för de som har Premium-abonnemang.

test
Lenovo ThinkPad X1 Carbon

Klassisk och modern ultrabärbar

ThinkPad X1 Carbon är lätt, elegant, robust och stark på samma gång.

test
Bowers & Wilkins 603

B&W är tilbaka för fullt

Den nya 600-serien öppnar upp ljudet och får fram dynamiken på ett helt annat sätt än föregångarna. Toppmodellen 603 är inget undantag.

LED i stället för blixt

Rotolight är bärbara LED-lampor för foto och video.

Recension
Close

Not even close…

Actionthriller som utspelas i Marocko, knackigt skriven och utförd.

Apple vill ha dina bilder

Om du har några bra ögonblicksbilder som är tagna med en iPhone så kan du ställa upp i ”Shot in iPhone”-tävlingen.

test
Nikon Nikkor Z 35mm f1.8 S

Nikons bästa vidvinkel

Den kostar en del, men 35:an till Nikon Z är snudd på perfekt.

Tungt ljud för tunna plånböcker

En billig men bra soundbar gör underverk i TV-soffan. Här är de fem bästa för under 5 000 kronor.

test
Canon RF 35mm f1.8 IS Macro STM

Användbar Canon-makro

Kompakt, lätt och billig med lysande optisk kvalitet.

Recension
Sex Education, säsong 1

”Masters of Sex” för tonåringar

Skön dramakomedi om sexuellt frustrerade och överkåta ungdomar – och charmigt så det ryker om det!

test
Xiaomi Mi Mix 3

Annorlunda och prisvärd

Xiaomi sticker ut med annorlunda lösningar som är mer intressanta än praktiska.

Recension
The Equalizer 2

Tunn vigilant

Uppföljaren med den stenhårda, ensamma vigilanten lever tyvärr inte upp till originalet.

Olympus: – Nybörjaren är viktig för oss

Under lanseringen av det nya flaggskeppet berättade Olympus om sina tankar om framtida produkter.