annons
annons
annons

Test av Philips 55PFL7606T

Mycket för pengarna

Philips bidrag är en läcker storskärm med polariserande teknik. 55PFL7606T är faktiskt den största med passiva glasögon vi har testat hittills.

Ljud & Bild tycker

  • Skarp och behaglig 3D-bild.

  • Lite ”clouding”.
    Begränsad svärta.

annons

Philips TV är utrustad med kantmonterad LED-belysning, 100 Hz-teknik och Philips välkända Ambilight-omgivningsljus, här i en mer beskedlig version med färre lysdioder än i toppmodellerna. Skärmen är dessutom utrustad med Smart TV-funktioner som internet, YouTube och filmhyra. Men den allra coolaste funktionen är att du kan spela TV-spel i 2-spelarläge – på helskärm! Med hjälp av två par olika polariserande glasögon kan spelare 1 och 2 använda hela skärmytan utan att se varandras spelskärmar.

Bild
Philips har en ljusstark och kontrastrik 2D-bild. Glaset framför skärmen är också relativt matt så att du slipper irriterande speglingar från omgivningen. Bilden blir aldrig becksvart som med de bästa plasmorna eller LED-skärmarna med aktiv bakbelysning. Färgåtergivningen är däremot mycket bra och både Film- och Standard-fabrikslägena fungerar utmärkt.

55PFL7606T använder sig av polariserande 3D-teknik och det ingår två passiva glasögon. Vi har tidigare testat 40-tumsversionen av den här modellen och kan avslöja att 55 tum är en helt annan upplevelse, särskilt med 3D-film där den större ytan bidrar till en förbättrad djupkänsla. Eftersom den horisontella upplösningen halveras från 1080 till 540 linjer bör man sitta minst 3–4 meter bort för att slippa se något rutmönster. Men då får du också en oerhört behaglig 3D-upplevelse som överträffar Sonys 55-tummare.

Fakta

  • 55-tums 3D-LED, 1920 x 1080
  • DVB-T2
  • 4 HDMI, Wi-Fi
  • Net TV-nätportal

 

Tillverkare:
Philips
Pris:
17.000,-
Bildkvalitet
Ljudkvalitet
Funktionalitet
Användning
Kvalitetsintryck
annons
annons
annons
annons
Som läsare har du bara rätt att använda innehållet på ljudochbild.se för personliga och icke-kommersiella ändamål. Du får ladda ner, länka till och skriva ut material från ljudochbild.se för personliga och icke-kommersiella ändamål, under förutsättning att du hänvisar till källan samt respekterar eventuella rättighetshänvisningar och/eller -reservationer. Materialet får inte användas för några andra ändamål eller på några andra sätt än vad som uttryckligen tillåts. .