TEST AV Philips 42PFL7606

Bra 3D till bra pris

Philips har förnyat sig och ställer upp med fräsch design och nya bildfinesser.

Ljud & Bild tycker:
Skarp och behaglig 3D-bild.
En aning ‚ÄĚclouding‚ÄĚ. Begr√§nsad kontrast.

Direkt när vi packar upp den här 42-tummaren är det uppenbart att Philips har tagit ett stort steg framåt när det gäller design. 7000-serien har gått från plastkänsla till borstad aluminium precis som 9000-serien. Foten kan vinklas och har en liten kanal på baksidan för osynlig kabeldragning. Philips har också gjort vissa förändringar av fjärrkontrollen och menysystemet som gör skötseln snabbare och en smula mer intuitiv än tidigare, med bättre märkning av knappar och funktioner.

Philips-sk√§rmen √§r utrustad med kantmonterat LED-bakljus, 100 Hz och Philips v√§lk√§nda Ambilight-omgivningsljus, h√§r i en mer beskedlig version med f√§rre lysdioder √§n toppmodellerna. TV:n har dessutom Smart TV-funktioner som internet, YouTube och filmuthyrning. Men den allra coolaste funktionen √§r att du kan spela TV-spel i 2-personsl√§ge ‚Äď med full sk√§rm! Med hj√§lp av tv√• par olika polariserande glas√∂gon kan spelare 1 och 2 anv√§nda hela sk√§rmytan utan att se varandras spelsk√§rmar.

2D-bild
Philips har en ljusstark och kontrastrik 2D-bild. Glaset framför skärmen är dessutom förhållandevis matt, så du slipper reflektioner från fönster och andra ljuskällor. Bildkvaliteten präglas av att Philips har mycket signalbehandling. TV:n har en väldigt kraftig skärpa och brusreducering som har motsatt effekt när man tittar på HD-material. Vi fick en mycket behagligare bild när vi stängde av brusreduceringen och minskade skärpan.

Läs också: Samsung QE55Q7F
Highend-TV till lågpris

Highend-TV till lågpris

Samsungs billigaste highend-TV är användarvänlig och har färgsprakande bild i en läcker inpackning.

I biom√∂rkret blir det snabbt uppenbart att sv√§rta inte √§r den h√§r sk√§rmens st√∂rsta styrka. Bilden blir aldrig kolsvart som de b√§sta plasmask√§rmarna eller LED-sk√§rmarna med aktiv ljusstyrning. En annan sak vi noterade √§r tendensen till n√•got oj√§mn ljusf√∂rdelning, eller ‚ÄĚclouding‚ÄĚ som det heter p√• fackspr√•k. N√§r bilden √§r m√∂rk skymtar vi en antydan till ljusare fl√§ckar som h√§rstammar fr√•n kantbelysningen. Fenomenet √§r vanligt i kantbelysta LED-sk√§rmar och sammantaget √§r bildkvaliteten aktningsv√§rd f√∂r den h√§r prisklassen. F√§rg√•tergivningen √§r mycket bra och de b√•da fabriksinst√§llningarna Film och Standard fungerar fint.

3D-bild
Den nya animerade filmen Alfa och Omega är fartfylld och har bra djupeffekter som passar utmärkt att testa 3D-egenskaper med. Första kapitlet där Humphrey åker i forsen genom skogen och Kate jagar ren har många imponerande scener som sätter 3D-systemet på prov.

Philips har valt passiva glasögon till den här TV:n och det följer med två par i kartongen. Här är det bara att ta på sig glasögonen och trycka på Play utan att behöva släcka ljuset först. Dessutom märker vi inte av något obehag eller några ögonbesvär med de passiva glasögonen. När det gäller själva bildkvaliteten är det tydligt att den här tekniken har lägre upplösning än den aktiva varianten (antalet horisontella linjer är halverat från 1080 till 540). Philips har synbart mindre detaljer och nyanser i bilden än Samsung och Sony. Men det måste också påpekas att Philips uppväger för det genom att ha en mer stabil djupkänsla, troligtvis eftersom det inte är någon slutarmekanik inblandad. Scenerna från Alfa och Omega är knivskarpa, med tydligare skillnader mellan djuplagren än vad Sony lyckas med.

Ljud
Philips-skärmen har överraskande fylligt ljud med bra tryck i röster. Däremot är den maximala ljudnivån ganska så begränsad, så om du gillar att spela högt eller bara har ett stort vardagsrum så bör du helt klart överväga att skaffa separata högtalare.

Slutsats
42PFL7606 är en attraktiv TV som har gott om finesser, snygg design och en god bildkvalitet. I 2D är bilden klart godkänd men enligt vår mening gör den sig allra bäst med 3D-glasögonen på! Med sin behagliga 3D-återgivning är detta ett bra alternativ för dig som vill ha en bra och billig 3DTV.

Fakta & Betyg:
  • 42-tums LED, 1920 x 1080
  • Passiv 3D-teknik
  • DVB-T2
  • 4 HDMI
  Pris: 11,000,-
  Les også
  TEST: Samsung QE55Q7F

  Highend-TV till lågpris

  Samsungs billigaste highend-TV är användarvänlig och har färgsprakande bild i en läcker inpackning.
  TEST: Bang & Olufsen BeoVision Eclipse 55

  Storartad highend-TV

  Bang & Olufsens senaste TV-kreation, BeoVision Eclipse, är en av de bästa TV-apparaterna du kan köpa för pengar just nu.
  TEST: Vogel’s MotionSoundMount Next 8375

  Flatskärm i rörelse

  Vogels är mästare på motorstyrt stål, kan de göra ljud också?
  TEST: Philips 55POS9002

  Magisk ­kontrast!

  Philips har tagit OLED och kryddat med sitt Ambilight-omgivningsljus. Resultatet är 55POS9002, en TV med en bild utöver det vanliga.
  TEST: LGOLED55B7V

  Vidunderlig bild

  LG:s prisvärda OLED55B7V är ett av de bästa TV-köpen du kan göra just nu.
  TEST: Samsung The Frame UE65LS003

  TV-konst på väggen

  Samsungs senaste kreation kan absolut påminna om en tavla. Men The Frame är framför allt en utmärkt TV som är lätt att leva med i vardagsrummet.
  TEST: TCL U55C7006

  Prisvärd nykomling

  TCL:s nya 55C7006 kan skryta med Android-TV, 4K-uppl√∂sning och HDR f√∂r en √∂verraskande billig peng. √Ąr det en kinesisk comeback p√• g√•ng?
  TEST: Panasonic TX-65EZ950E

  OLED-referensen

  Panasonic bevisar att de fortfarande tillhör de absolut bästa när det gäller bildkvalitet.
  TEST: Loewe Bild 7

  OLED i lyxutförande

  Hur mycket lyx-OLED f√•r man f√∂r 54 000 kronor ‚Äď och hur smart √§r det?
  TEST: Samsung QE65Q9F QLED

  Samsungs kvantsprång

  Samsungs nya flaggskepps-TV utlovar en banbrytande bildkvalitet som p√• flera omr√•den till och med √∂vertr√§ffar de b√§sta OLED-sk√§rmarna. √Ąr QLED med Quantum Dot n√§sta stora grej?
  TEST: Sony KD-65A1BAEP

  Ett stort steg för Sony

  Sonys nya OLED-TV imponerar med råläcker bildkvalitet, maffigt ljud och innovativ design.
  TEST: LG OLED65E7V

  Grym bildmaskin

  Läcker design och utsökt bildkvalitet gör LG:s OLED-skärm till en säker vinnare.
  Support Prenumeration

  Vårt kundcenter hjälper dig om du har frågor eller behöver hjälp med din prenumeration.

  Du kan skicka mail eller kontakta oss på telefon

  Måndag- Fredag

  0900 – 1130 ock 1230 – 1500.

  Support Tlf: 08-411 49 90
  Support: prenumeration@ljudochbild.se
  ×