annons
annons

Navigon Mobile Navigator 1.7

Bästa iPad-valet

Tydliga kartor och lyxiga funktioner gör Navigon till ett lockande val.

Bästa kartbilden Prisvärda extrafinesser Bäst för iPad
Priset

I vårt förra test blev Navigon bäst i test och sedan dess har man lagt till en hel del. Bland de viktigaste märks en vädertjänst, parkeringshjälp, bättre filval samt möjlighet att rapportera in felaktigheter i kartan. Bland premiumfunktionerna som man kan köpa till inifrån appen märks Traffic Live, 3D panorama, guide till campingplatser, restauranger och Michelins reseguide. Priserna ligger på en hundralapp eller två.

Hanteringen är som vanligt mycket pedagogisk. Förutom en enkel adressinmatning kan man ange destinationen som intressepunkt, söka med Google, peka på kartan, välja från adressboken, bland favoriter eller tidigare destinationer. När man väl valt vart man ska åka får man en översiktskarta och flera alternativa rutter. Där visas trafikmeddelanden och vägarbeten på rutten och så kan man själv avgöra vilken väg som man föredrar.

Kartbilden är det område där Navigon excellerar. Trots att man får extra information på skärmen så känns det aldrig som att det stör utan det är alltid glasklart var man är, vart man ska, i vilken fil man ska ligga och vad som händer längre fram. Hamnar man i en jobbig trafiksituation så zoomar den in och visar extra tydligt hur man ska köra. Därför känns den alltid som en trygg hjälp snarare än en distraktion, vilket fler tillverkare borde lära sig av.

Slutsats
Navigon har som vanligt byggt en snygg och lättjobbad GPS-app med i vårt tycke den snyggaste och tydligaste kartan. Vi gillar också de rimligt prissatta extrafunktionerna. Ska man använda sin iPad som navigator är Navigon det bästa valet och den är också ett utmärkt val för iPhone om köer inte är något större problem i området man kör. Däremot har Tomtom kört om när det gäller storstadstrafik och därför uteblir segern i år.

I vårt förra test blev Navigon bäst i test och sedan dess har man lagt till en hel del. Bland de viktigaste märks en vädertjänst, parkeringshjälp, bättre filval samt möjlighet att rapportera in felaktigheter i kartan. Bland premiumfunktionerna som man kan köpa till inifrån appen märks Traffic Live, 3D panorama, guide till campingplatser, restauranger och Michelins reseguide. Priserna ligger på en hundralapp eller två. Hanteringen är som vanligt mycket pedagogisk. Förutom en enkel adressinmatning kan man ange destinationen som intressepunkt, söka med Google, peka på kartan, välja från adressboken, bland favoriter eller tidigare destinationer. När man väl valt vart man ska åka får man en översiktskarta och flera alternativa rutter. Där visas trafikmeddelanden och vägarbeten på rutten och så kan man själv avgöra vilken väg som man föredrar. Kartbilden är det område där Navigon excellerar. Trots att man får extra information på skärmen så känns det aldrig som att det stör utan det är alltid glasklart var man är, vart man ska, i vilken fil man ska ligga och vad som händer längre fram. Hamnar man i en jobbig trafiksituation så zoomar den in och visar extra tydligt hur man ska köra. Därför känns den alltid som en trygg hjälp snarare än en distraktion, vilket fler tillverkare borde lära sig av. Slutsats Navigon har som vanligt byggt en snygg och lättjobbad GPS-app med i vårt tycke den snyggaste och tydligaste kartan. Vi gillar också de rimligt prissatta extrafunktionerna. Ska man använda sin iPad som navigator är Navigon det bästa valet och den är också ett utmärkt val för iPhone om köer inte är något större problem i området man kör. Däremot har Tomtom kört om när det gäller storstadstrafik och därför uteblir segern i år.
Läs hela artikeln och över 450 nya tester i året med prenumeration på Ljud & Bild.
är du redan prenumerant? Logga inn.
Provaprenumeration
0:-
Fri tillgång till ljudochbild.se
Bronsprenumeration
349:-/halvår
1/2 år (6 nr) Digitalutgåva varje månad Fri tillgång till ljudochbild.se
Silverprenumeration
580:-/år
1 år (11 nr) Välkomstgåva Fri tillgång till ljudochbild.se Digitalutgåva varje månad
Guldprenumeration
999:-/år
1 år (11 nr) Ny digital film varje månad Välkomstgåva Fri tillgång till ljudochbild.se Digitalutgåva varje månad
Prenumerationen kommer automatiskt att förnyas till vanligt pris: Månad 49:-

Med prenumeration på Ljud och Bild får du:

Fri tillgång till ljudochbild.se Digitalutgåva (iPad/Android) varje månad Rejäl rabattt Välj själv hur länge du vill prenumerera - och med eller utan film Fin välkomstpremie
Bästa pris på Navigon Mobile Navigator 1.7
Pricerunner.se är en kommersiell partner till ljudochbild.se. De levererar uppdaterade priser, prisjämförelser och produktinformation.
  • iPhone
  • iPad
  • Android
Pris: 530:-


Har du något att lägga till??

Värlkommen till Ljud & Bilds diskussionsforum. Vi vill gärna veta vad du tycker. Håll dig till ärmnet och var saklig så slipper vi ta bort eller moderera inlärgg. övriga frågor och synpunkter härnvisas till redaktion@ljudochbild.se.

Alltid uppdaterad!

Fri tillgång till Ljud & Bild i en månad

0:-