annons
annons
annons

Test av Navigon Mobile Navigator 1.5.1

Bästa iPhone-navigatorn

Applikationen blir alltmer lik navigatorn och känns som ett bättre och bättre val för varje månad.

Ljud & Bild tycker

  • Trafikmeddelanden
    Talade gatunamn

  • Dålig precision utan tillbehör

annons

Sedan vi senaste testade Navigons iPhone-applikation har det hänt massor med programvaran och upplevelsen blir nu alltmer lik deras navigatorer. Man har även lagt till möjligheten att köpa extrafunktioner direkt inifrån applikationen, som trafikmeddelanden och panoramavy. Kostnaden är mycket rimlig. Navigon för diskussioner med Apple om hur man ska kunna tillhandahålla nya kartor, förmodligen även där genom köp inifrån applikationen. Vill man spara lite pengar kan man köpa versionen med nordiska kartor för 659 kronor. Har man ingen iPhone kan man glädja sig åt att applikationen nu finns för Android.

Användning
Menyerna känns välbekanta och det mesta är mycket pedagogiskt även om man tvingats dölja en del menyval i undermenyer på grund av skärmens storlek. Det är enkelt att välja destination och vi gillar att man kan plocka adresser direkt ur telefonboken. Ruttberäkningen är inte supersnabb men det får nog skyllas på mobilen. Vi är inte heller förtjusta i presentationen av målet utan där hade vi gärna fått en översiktskarta och möjlighet att välja väg.

Navigering
Kartan är lika stiliserad och tydlig som på de riktiga navigatorerna och hjälpguiderna vid svåra trafiksituationer är mycket bra. Röstvägledningen är utmärkt och att man fått till uppläsningen av gatunamn är imponerande. Det som verkligen får Navigons app att sticka ut är möjligheten att få trafikmeddelanden trots avsaknaden av TMC. Till skillnad från konkurrenterna har man använt sig av det faktum att mobilen faktiskt har internetuppkoppling.

Fakta

Karta: Navteq Europa
Kartuppdatering: Okänd kostnad
Fartkameror: Ja
Trafikinformation: Ja, extrakostnad

Tillverkare:
Navigon
Pris:
850,-
Funktionalitet
Användning
Navigering
annons
annons
annons
annons
Som läsare har du bara rätt att använda innehållet på ljudochbild.se för personliga och icke-kommersiella ändamål. Du får ladda ner, länka till och skriva ut material från ljudochbild.se för personliga och icke-kommersiella ändamål, under förutsättning att du hänvisar till källan samt respekterar eventuella rättighetshänvisningar och/eller -reservationer. Materialet får inte användas för några andra ändamål eller på några andra sätt än vad som uttryckligen tillåts. .