Motorola-ATRIX-4G_Dyn_L_vert_Home_ATT

Test av Motorola Atrix

Mobildator med mediacenter

Tack vare innovativa tillbehör suddar Motorola ut gränsen för vad en mobil är.

Plus

Smarta dockningsstationer
Högupplöst skärm
Snabb

Minus

Klumpig som mobil
Medelmåttig kamera

Efter åratals frånvaro på den skandinaviska marknaden gör Motorola comeback med en riktigt intressant mobil. Om man nu kan kalla den det. På köpet får man med en multimedia-dockningsstation med HDMI-utgång och fjärrkontroll så att man enkelt kan koppla den till hemmabion. Dockan har USB-ingångar också så att man kan koppla in mus och tangentbord, vilket även finns inkluderat i det större paketet Work & Play Kit. För den som vill använda mobilen som en liten dator finns den ännu läckrare Lapdock. Det är helt enkelt en laptop utan innehåll där man istället dockar sin Motorolamobil för att få datorkraft till tangentbordet och skärmen. Läs vårt utförligare test på webben.

Atrix är visserligen stabilt byggd men den känns lite klumpig i handen och strömknappen sitter märkligt placerad i bakkant. Kameran är lågupplöst och imponerar inte. Gränssnittet är inte lika polerat som konkurrenternas. Däremot har skärmen den högsta upplösningen i testet och prestanda är utmärkta. Pluspoäng för Motoblur-tjänsterna.

Slutsats
Som mobiltelefon är Atrix lite klumpig även om den är en snabb rackare med högupplöst skärm. Men det är när man ser den som navet i ett koncept som det blir intressant. Stoppa in den i dockningsstationen i hemmabion så har du en mediespelare. Stoppa in den i lapdock-tillbehöret så har du en enklare bärbar dator. Även om den här modellen inte känns klockren så får Motorola en guldstjärna för att de hittar på något nytt när de gör comeback i Skandinavien.


Kommentarer