annons
annons

Moo Snö

Färgglatt ljud i hörselgången

De små Moo-lurarna har förvånansvärt bra ljud för pengarna.

Detaljerad och öppen ljudbild. Hörlurarna väger inte mycket och ser bra ut.
Obekväma. Om dina öron inte sitter platt intill huvudet vippar lurarna och hamnar snett eller trillar av.

Det går nästan inte att slå sig fram i djungeln av hörlurar nu för tiden. De flesta av dem är ritade i USA, byggda i Kina och försedda med namnet på en känd DJ. Moo Snö är en uppfriskande variation. Här är det inte kända musiker som gör marknadsföringen, utan traktorer och åkrar. Och så är den svensk (fast byggd i Kina som allt annat). Moo Snö finns i sex färger: svart, vit, röd, grön, blå – och rosa!

Snö är ganska lätt och huvudbygeln är mjukt fodrad. Öronkåporna är klädda med mjukt konstläder. Allt utom två metallbyglar är i samma färg. På den gröna luren är alltså allting grönt och på den ljusröda är allting nästan outhärdligt skärt.

Håller inte tätt
Hörluren är av on-ear-typ, där öronkuddarna vilar utanpå öronen i stället för att omsluta dem. Kåporna går att vinklas uppåt och nedåt, men kan inte vridas och hur man än justerar dem så sluter de inte tätt mot öronen. Det innebär också att hörlurarna ofta flyttar på sig och hamnar snett om man skakar på huvudet.

I materialet från Moo skriver de att hörlurarna dämpar oväsen utifrån med fyra gånger. Det framgår inte om det ska betraktas som en objektiv dämpning med fyra gånger, alltså 6 dB, eller om det är en upplevd fyra gångers dämpning, vilket motsvarar 20 dB. Hur som helst är den reella dämpningen minimal eftersom kuddarna inte sitter tätt mot örat.

Ljudet
Vi har sett många piffigt designade hörlurar som låtit dåligt. Här är det nästan tvärtom. Med en prislapp på bara 500 kronor var förväntningarna lågt ställda. Men alla pengarna har inte gått åt till designen. Lilla Snö överraskar med en riktigt detaljerad ljudbild, som drar mot det ljusa. Basen finns dock ganska bra med också. Inte minst med tank på att hörlurarna på grund av den dåliga passformen i princip är halvöppna. Intressant nog är det just otätheten som får ljudbilden att hänga ihop. Pressar man kåporna tätt mot öronen försvinner luftigheten och basen blir tung och dominerande. Men så som de fungerar nu är resultatet förvånansvärt bra.

Slutsats
Moo Snö är den billigaste trådlösa hörluren, som är värd att lyssna på, som den här recensenten har stött på. Priset på en femhundring gör att man inte förväntar sig mycket detaljer, men de finns på plats i mycket högre utsträckning än man skulle kunna tro. Detta är inte highend, men ett fenomenalt bra köp. Passformen är gör dock att Snö passar bäst för musiklyssning hemma.

Moo_109

Bästa pris på Moo Snö
Pricerunner.se är en kommersiell partner till ljudochbild.se. De levererar uppdaterade priser, prisjämförelser och produktinformation.
  • Element: 2 x 40 mm
  • Anslutning: Bluetooth 4.0
  • MicroUSB-laddkontakt
  • Mikrofon och styrknapp för låtval
  • Batteri: 25 h musik, 45 h tal, 800 h standby
  • Pris: 500 kr
  • Iconscandinavia.se
Pris: 500:-


Har du något att lägga till??

Värlkommen till Ljud & Bilds diskussionsforum. Vi vill gärna veta vad du tycker. Håll dig till ärmnet och var saklig så slipper vi ta bort eller moderera inlärgg. övriga frågor och synpunkter härnvisas till redaktion@ljudochbild.se.

Alltid uppdaterad!

Fri tillgång till Ljud & Bild i en månad

0:-