OnePlus 2

WebbOnePlus 2

2016 Flagship Killer?

OnePlus 2 är förmodligen det absolut bästa mobilköpet man kan göra just nu. Om man får lov!

Plus
Utmärkt och mycket ljusstark skärm och det bästa ljudet i hörlurar vi har hört från en mobil på väldigt länge. Dubbla SIM-kort gör att man kan använda mobilen med två nummer samtidigt. Prestanda ligger i topp, kvaliteten också, och priset är bara småpengar.
Minus
Inbjudningssystemet gör det svårt att få köpa telefonen. Kameran kunde ha varit bättre, särskilt i dämpad belysning. Minnet går inte att utöka och fingeravtrycksläsaren hade kunnat fungera bättre.

Förra året stormade det kinesiska mobilmärket OnePlus in i mångas medvetande med den billiga smartmobilen OnePlus One, som bara gick att köpa online och som trots sitt låga pris slog massor av de etablerade märkena på fingrarna när det gällde specifikationer, prestanda och användarkänsla.

Tyvärr lyckades vi på Ljud & Bild aldrig lägga beslag på något testexemplar, men nu har vi fått en chans att ta revansch eftersom vi har haft turen att få en inbjudan att köpa ett exemplar av succéns efterträdare, OnePlus 2.

oneplus_2_invite_system
Foto: OnePlus

Ja, du läste rätt. En inbjudan. Intresset för den kinesiska smartmobilen är nämligen så stort att OnePlus bara säljer sina mobiler till användare som fått en elektronisk invitation från dem. Och i skrivande stund väntar 4,6 miljoner personer i kö får att få en inbjudan – som man visserligen kan ha turen att få före alla andra om man till exempel deltar i tävlingar på OnePlus hemsida, gillar företaget på Facebook eller anmäler sig som användare i företagets diskussionsforum.

OnePlus sålde i runda slängar 1,5 miljoner exemplar av One-modellen förra året, så det är inte otänkbart att det kinesiska märket kan omvandla en stor del av de många väntande kunderna till betalande dito. Det är minsann inte dåligt av en tillverkare som ingen hade hört talas om för bara ett par månader sedan, men som vi strax ska se inte är helt fel ute när de kallar sin nya smartmobil för ”2016-flaggskeppsdödare”.

OP_s01_c004_web
Foto: OnePlus

Annons: Artikeln fortsätter nedan

 

Utseende och konstruktion

OnePlus 2 påminner en del om Nexus 5, som LG gjorde åt Google för ett par år sedan. Ramen är nästan helt rektangulär, även om mobilen har en svag böjning överst och underst, och baksidan är svagt välvd. Även om metallramen, som är gjord av magnesium och aluminium, är oerhört skarpt utskuren så är telefonen skön att hålla i handen eftersom metallramen har urfrästa små avrundningar så att kanten inte skär in i handen.

Baksidan är gjord av plast, fast känns som ett slags grov sandsten. Den går dock att tas av och bytas ut mot andra skal av bland annat bambu, aprikosträ eller Kevlar. Under skalet finns plats för två SIM-kort men det går inte att ta ut batteriet och det finns inte heller plats för att utöka lagringskapaciteten med microSD-kort.

Image converted using ifftoany
Image converted using ifftoany

OnePlus 2 är en av de första produkterna vi har testat med USB-C.
Foto: OnePlus

På framsidan sitter en kapacitiv hem-knapp som även fungerar som fingeravtrycksläsare, och till höger och vänster om denna sitter ytterligare två kapacitiva knappar. På höger sida finns av/på-knappen samt volymknappar och på vänster sida sitter en liten skjutknapp som snabbt kan byta mellan tre tillstånd: alla meddelanden blockeras, bara prioriterade meddelanden släpps igenom, eller alla meddelanden släpps igenom. Smart.

OP_s03_c034
Foto: OnePlus

I nederkant sitter högtalaren samt USB-C-kontakten som laddar och ansluter mobilen till omvärlden. OnePlus 2 är bara den andra produkten som vi har testet med den senaste USB-standarden (den första var Apples senaste MacBook), men det lär knappast vara den sista.

Sammantaget har mobilen tyngd (vikten är 175 gram) och utstrålar kvalitet. Det är ingen tvekan om att man har med en flaggskeppsprodukt att göra.

 

Skärm

5,5 tum placerar nästan OnePlus 2 i phablet-kategorin, men ändå känns skärmen inte för stor och det stör inte heller att upplösningen ”bara” är Full-HD (1920 x 1080 pixlar), även om andra tillverkare i premiumklassen redan har tagit steget upp till QHD och ännu högre upplösningar.

OP_s02_c014

Ett av skälen är förmodligen att OneOPlus 2-skärmen är ganska så ljusstark (600 nits) och tack vare en mycket naturlig färgåtergivning, helt mörk svärta och fullständig avsaknad av artefakter är den fantastisk till video. Och pixeltätheten (401 ppi) är tillräckligt hög för att bokstäver, ikoner och bilder ska vara knivskarpa.

 

Kamera

Precis som LG G4 har OnePlus 2-kameran laserfokus, vilket ger en snabb och mycket exakt fokusering. Den har 13 Mp (1,3 µm pixelstorlek) och bländare f2,0 och OnePlus hävdar själva att kameran lyckas bättre än de flesta konkurrenter i dåligt ljus och att linsen med sex element ska förhindra förvrängning.

iPhone_nolight_pic
Bild tagen med iPhone 6. 
Foto: Peter Gotschalk, Ljud & Bild

oneplus2_nolight_pic
Även om OnePlus hävdar att deras nya mobil tar bra bilder i dåligt ljus så klarar sig iPhone 6 (överst) en hel del bättre.
Foto: Peter Gotschalk, Ljud & Bild

I praktiken tycker vi dock att bilder tagna i dagsljus har en tendens att bli överexponerade, medan exempelvis iPhone 6 tar mycket bättre bilder än OnePlus 2 i dämpad belysning. Kameran i OnePlus 2 är absolut bra nog för de flesta, men det finns rivaler på marknaden som gör det bättre. Inte minst LG G4 och Samsung Galaxy S6.

OnePlus_light_pic_web
OnePlus 2 har laserfokus och tar knivskarpa bilder, fast de blir ofta för ljusa. 
Foto: Peter Gotschalk, Ljud & Bild

 

Ljud

De inbyggda högtalarna inte mycket att skryta om, men kopplar du in ett par bra hörlurar … oompf! OnePlus 2 har inget mindre än ett fantastiskt ljud – lika är klart och sprött som skinnet på farmors fläskstek samtidigt som det har en botten lika djup och tung som Slayers dubbla baskaggar.

Även om det inte är många nu för tiden som faktisk använder sin mobil för att prata med andra människor (fniss), så bör samtalsljudet också ha med saken att göra. Och inte heller här finns något att klaga på. OnePlus 2 har två mikrofoner med brusreduceringsteknik, så att personen du pratar med hör dig klart och tydligt och en duglig högtalare ger bra samtalskvalitet i din ände.

OP_s03_c031_web
Det finns en rad extra baksidor till OnePlus 2 av bland annat bambu, aprikosträ och äkta Kevlar. Foto: OnePlus

 

Användning

Den aktuella Android-versionen 5.1 kompletterad av OnePlus eget gränssnitt som heter Oxygen OS 2 ger en riktigt behaglig användarkänsla. Det syns ingen skymt av bloatware någonstans. Snarare tvärtom. Oxygen OS saknar till exempel en särskild mail-app, och det finns ingen särskild kalender-app. OnePlus räknar i stället med att man använder Googles appar och man använder till exempel Gmail-appen för att hämta sin e-post – även från egna POP3- eller IMAP-konton.

Till stor frustration stödde vårt testexemplar inte Microsoft Exchange, men OnePlus lovar att det kommer att fixas i en kommande software-uppdatering.

NFC har inte mobilen heller, men ärligt talat … vi saknar det inte.

Oxygen OS har dock ett par äss i rockärmen. Alltså utöver fingeravtrycksläsaren som tyvärr inte fungerar så bra som vi hade velat. Man kan till exempel använda olika gester direkt på skärmen för att starta kamera-appen (rita ett O med fingret på den släckta skärmen), sätta på LED-blixten (rita ett V) och så vidare.

Det är också en god idé att man kan anpassa de kapacitiva knapparna på fronten som man vill. Förutom de sedvanliga funktionerna kan man ställa in vad som ska hända om man gör långa tryckningar och dubbeltryckningar, så att varje knapp kan ha upp till tre funktioner.

OP_s01_c005_web
Foto: OnePlus

 

Prestanda

Under huven sitter Qualcomms åttakärniga Snapdragon 810-processor, som egentligen har varit lite av ett problembarn för chiptillverkaren. Men de välbekanta problemen med överdriven värmeutveckling märkte vi inget av under testet och i stora drag är mobilens prestanda oöverträffade.

Geekbench 3-resultaten 1002 poäng singlecore och 4246 poäng multicore överträffas i dagsläget bara av Samsung Galaxy S6, annars är den kinesiska mobilen den snabbaste vi har testat. Någonsin. Det är en uppfattning som inte rubbas när vi kör benchmark-programmet AnTuTu, som ger 61 118 poäng. Här är det också bara Samsung som kan vara med och tampas.

Det bör dock nämnas att vi har testat den ”dyra” versionen av OnePlus 2 som har 4 gigabyte RAM och 64 gigabyte minne. Den lite billigare modellen som kostar en dryg femhundring mindre har bara 16 gigabyte minne och 3 gigabyte RAM och har därför möjligtvis inte samma prestanda.

Batteriet i de två modellerna är dock detsamma och av typen litiumpolymer. Det är på 3300 mAh och vårt benchmark-test visade att det räckte i 3 timmar och 11 minuter med konstant aktivitet och tänd skärm. Det är helt acceptabelt och i praktiken upplevde vi inte några problem med batteritiden.

OP_s01_c001_web
Foto: OnePlus

 

Slutsats

Är OnePlus 2 verkligen en flaggskeppsdödare – märk väl när den jämförs med nästa års flaggskeppsmodeller? Tja, snudd på. Den är åtminstone fullt i klass med årets absoluta toppmodeller, men kostar bara hälften så mycket. Visst, skärmupplösningen är inte riktigt lika hög som i Samsung Galaxy S6 eller LG G4, men även HTC One M9Sony Xperia Z3+ och iPhone 6 Plus har Full-HD-upplösning utan att de är dåliga bara därför.

Och på i stort sett alla andra punkter – kamera, ljud, prestanda, funktioner, design och byggkvalitet – är OnePlus 2 minst lika bra eller till och med bättre än marknadens nuvarande flaggskeppsmobiler. Så det finns absolut ingenting som hindrar att man går ut på nätet och köper den imponerande Kina-mobilen. Det skulle väl vara väntelistan, i så fall.

Förra året stormade det kinesiska mobilmärket OnePlus in i mångas medvetande med den billiga smartmobilen OnePlus One, som bara gick att köpa online och som trots sitt låga pris slog massor av de etablerade märkena på fingrarna när det gällde specifikationer, prestanda och användarkänsla. Tyvärr lyckades vi på Ljud & Bild aldrig lägga beslag på något testexemplar, men nu har vi fått en chans att ta revansch eftersom vi har haft turen att få en inbjudan att köpa ett exemplar av succéns efterträdare, OnePlus 2. oneplus_2_invite_system Foto: OnePlus Ja, du läste rätt. En inbjudan. Intresset för den kinesiska smartmobilen är nämligen så stort att OnePlus bara säljer sina mobiler till användare som fått en elektronisk invitation från dem. Och i skrivande stund väntar 4,6 miljoner personer i kö får att få en inbjudan – som man visserligen kan ha turen att få före alla andra om man till exempel deltar i tävlingar på OnePlus hemsida, gillar företaget på Facebook eller anmäler sig som användare i företagets diskussionsforum. OnePlus sålde i runda slängar 1,5 miljoner exemplar av One-modellen förra året, så det är inte otänkbart att det kinesiska märket kan omvandla en stor del av de många väntande kunderna till betalande dito. Det är minsann inte dåligt av en tillverkare som ingen hade hört talas om för bara ett par månader sedan, men som vi strax ska se inte är helt fel ute när de kallar sin nya smartmobil för ”2016-flaggskeppsdödare”. OP_s01_c004_web Foto: OnePlus  

Utseende och konstruktion

OnePlus 2 påminner en del om Nexus 5, som LG gjorde åt Google för ett par år sedan. Ramen är nästan helt rektangulär, även om mobilen har en svag böjning överst och underst, och baksidan är svagt välvd. Även om metallramen, som är gjord av magnesium och aluminium, är oerhört skarpt utskuren så är telefonen skön att hålla i handen eftersom metallramen har urfrästa små avrundningar så att kanten inte skär in i handen. Baksidan är gjord av plast, fast känns som ett slags grov sandsten. Den går dock att tas av och bytas ut mot andra skal av bland annat bambu, aprikosträ eller Kevlar. Under skalet finns plats för två SIM-kort men det går inte att ta ut batteriet och det finns inte heller plats för att utöka lagringskapaciteten med microSD-kort. [caption id="attachment_55135" align="alignnone" width="4960"]Image converted using ifftoany Image converted using ifftoany[/caption] OnePlus 2 är en av de första produkterna vi har testat med USB-C. Foto: OnePlus På framsidan sitter en kapacitiv hem-knapp som även fungerar som fingeravtrycksläsare, och till höger och vänster om denna sitter ytterligare två kapacitiva knappar. På höger sida finns av/på-knappen samt volymknappar och på vänster sida sitter en liten skjutknapp som snabbt kan byta mellan tre tillstånd: alla meddelanden blockeras, bara prioriterade meddelanden släpps igenom, eller alla meddelanden släpps igenom. Smart. OP_s03_c034 Foto: OnePlus I nederkant sitter högtalaren samt USB-C-kontakten som laddar och ansluter mobilen till omvärlden. OnePlus 2 är bara den andra produkten som vi har testet med den senaste USB-standarden (den första var Apples senaste MacBook), men det lär knappast vara den sista. Sammantaget har mobilen tyngd (vikten är 175 gram) och utstrålar kvalitet. Det är ingen tvekan om att man har med en flaggskeppsprodukt att göra.  

Skärm

5,5 tum placerar nästan OnePlus 2 i phablet-kategorin, men ändå känns skärmen inte för stor och det stör inte heller att upplösningen ”bara” är Full-HD (1920 x 1080 pixlar), även om andra tillverkare i premiumklassen redan har tagit steget upp till QHD och ännu högre upplösningar. OP_s02_c014 Ett av skälen är förmodligen att OneOPlus 2-skärmen är ganska så ljusstark (600 nits) och tack vare en mycket naturlig färgåtergivning, helt mörk svärta och fullständig avsaknad av artefakter är den fantastisk till video. Och pixeltätheten (401 ppi) är tillräckligt hög för att bokstäver, ikoner och bilder ska vara knivskarpa.  

Kamera

Precis som LG G4 har OnePlus 2-kameran laserfokus, vilket ger en snabb och mycket exakt fokusering. Den har 13 Mp (1,3 µm pixelstorlek) och bländare f2,0 och OnePlus hävdar själva att kameran lyckas bättre än de flesta konkurrenter i dåligt ljus och att linsen med sex element ska förhindra förvrängning. iPhone_nolight_pic Bild tagen med iPhone 6.  Foto: Peter Gotschalk, Ljud & Bild oneplus2_nolight_pic Även om OnePlus hävdar att deras nya mobil tar bra bilder i dåligt ljus så klarar sig iPhone 6 (överst) en hel del bättre. Foto: Peter Gotschalk, Ljud & Bild I praktiken tycker vi dock att bilder tagna i dagsljus har en tendens att bli överexponerade, medan exempelvis iPhone 6 tar mycket bättre bilder än OnePlus 2 i dämpad belysning. Kameran i OnePlus 2 är absolut bra nog för de flesta, men det finns rivaler på marknaden som gör det bättre. Inte minst LG G4 och Samsung Galaxy S6. OnePlus_light_pic_web OnePlus 2 har laserfokus och tar knivskarpa bilder, fast de blir ofta för ljusa.  Foto: Peter Gotschalk, Ljud & Bild  

Ljud

De inbyggda högtalarna inte mycket att skryta om, men kopplar du in ett par bra hörlurar … oompf! OnePlus 2 har inget mindre än ett fantastiskt ljud – lika är klart och sprött som skinnet på farmors fläskstek samtidigt som det har en botten lika djup och tung som Slayers dubbla baskaggar. Även om det inte är många nu för tiden som faktisk använder sin mobil för att prata med andra människor (fniss), så bör samtalsljudet också ha med saken att göra. Och inte heller här finns något att klaga på. OnePlus 2 har två mikrofoner med brusreduceringsteknik, så att personen du pratar med hör dig klart och tydligt och en duglig högtalare ger bra samtalskvalitet i din ände. OP_s03_c031_web Det finns en rad extra baksidor till OnePlus 2 av bland annat bambu, aprikosträ och äkta Kevlar. Foto: OnePlus  

Användning

Den aktuella Android-versionen 5.1 kompletterad av OnePlus eget gränssnitt som heter Oxygen OS 2 ger en riktigt behaglig användarkänsla. Det syns ingen skymt av bloatware någonstans. Snarare tvärtom. Oxygen OS saknar till exempel en särskild mail-app, och det finns ingen särskild kalender-app. OnePlus räknar i stället med att man använder Googles appar och man använder till exempel Gmail-appen för att hämta sin e-post – även från egna POP3- eller IMAP-konton. Till stor frustration stödde vårt testexemplar inte Microsoft Exchange, men OnePlus lovar att det kommer att fixas i en kommande software-uppdatering. NFC har inte mobilen heller, men ärligt talat … vi saknar det inte. Oxygen OS har dock ett par äss i rockärmen. Alltså utöver fingeravtrycksläsaren som tyvärr inte fungerar så bra som vi hade velat. Man kan till exempel använda olika gester direkt på skärmen för att starta kamera-appen (rita ett O med fingret på den släckta skärmen), sätta på LED-blixten (rita ett V) och så vidare. Det är också en god idé att man kan anpassa de kapacitiva knapparna på fronten som man vill. Förutom de sedvanliga funktionerna kan man ställa in vad som ska hända om man gör långa tryckningar och dubbeltryckningar, så att varje knapp kan ha upp till tre funktioner. OP_s01_c005_web Foto: OnePlus  

Prestanda

Under huven sitter Qualcomms åttakärniga Snapdragon 810-processor, som egentligen har varit lite av ett problembarn för chiptillverkaren. Men de välbekanta problemen med överdriven värmeutveckling märkte vi inget av under testet och i stora drag är mobilens prestanda oöverträffade. Geekbench 3-resultaten 1002 poäng singlecore och 4246 poäng multicore överträffas i dagsläget bara av Samsung Galaxy S6, annars är den kinesiska mobilen den snabbaste vi har testat. Någonsin. Det är en uppfattning som inte rubbas när vi kör benchmark-programmet AnTuTu, som ger 61 118 poäng. Här är det också bara Samsung som kan vara med och tampas. Det bör dock nämnas att vi har testat den ”dyra” versionen av OnePlus 2 som har 4 gigabyte RAM och 64 gigabyte minne. Den lite billigare modellen som kostar en dryg femhundring mindre har bara 16 gigabyte minne och 3 gigabyte RAM och har därför möjligtvis inte samma prestanda. Batteriet i de två modellerna är dock detsamma och av typen litiumpolymer. Det är på 3300 mAh och vårt benchmark-test visade att det räckte i 3 timmar och 11 minuter med konstant aktivitet och tänd skärm. Det är helt acceptabelt och i praktiken upplevde vi inte några problem med batteritiden. OP_s01_c001_web Foto: OnePlus  

Slutsats

Är OnePlus 2 verkligen en flaggskeppsdödare – märk väl när den jämförs med nästa års flaggskeppsmodeller? Tja, snudd på. Den är åtminstone fullt i klass med årets absoluta toppmodeller, men kostar bara hälften så mycket. Visst, skärmupplösningen är inte riktigt lika hög som i Samsung Galaxy S6 eller LG G4, men även HTC One M9Sony Xperia Z3+ och iPhone 6 Plus har Full-HD-upplösning utan att de är dåliga bara därför. Och på i stort sett alla andra punkter – kamera, ljud, prestanda, funktioner, design och byggkvalitet – är OnePlus 2 minst lika bra eller till och med bättre än marknadens nuvarande flaggskeppsmobiler. Så det finns absolut ingenting som hindrar att man går ut på nätet och köper den imponerande Kina-mobilen. Det skulle väl vara väntelistan, i så fall.
Läs hela artikeln och över 450 nya tester i året med prenumeration på Ljud & Bild.
är du redan prenumerant? Logga inn.
Provaprenumeration
0:-
Fri tillgång till ljudochbild.se
Bronsprenumeration
349:-/halvår
1/2 år (6 nr) Digitalutgåva varje månad Fri tillgång till ljudochbild.se
Silverprenumeration
580:-/år
1 år (11 nr) Välkomstgåva Fri tillgång till ljudochbild.se Digitalutgåva varje månad
Guldprenumeration
999:-/år
1 år (11 nr) Ny digital film varje månad Välkomstgåva Fri tillgång till ljudochbild.se Digitalutgåva varje månad
Prenumerationen kommer automatiskt att förnyas till vanligt pris: Månad 49:-

Med prenumeration på Ljud och Bild får du:

Fri tillgång till ljudochbild.se Digitalutgåva (iPad/Android) varje månad Rejäl rabattt Välj själv hur länge du vill prenumerera - och med eller utan film Fin välkomstpremie
Bästa pris på OnePlus 2
Pricerunner.se är en kommersiell partner till ljudochbild.se. De levererar uppdaterade priser, prisjämförelser och produktinformation.
  • Operativsystem: Android 5.1 med Oxygen OS 2
  • Skärm: 5,5-tums LCD, 1920 x 1080 (401ppi)
  • Processor: 1,8 GHz Snapdragon 810 octa-core 64 bit
  • Internminne: 4 GB
  • Minne: 64 GB
  • Kamera: 13 M + 5 Mp
  • Trådlöst: 4G/LTE, 802.11 ac/a/b/g/n, Bluetooth 4.1, GPS, GLONASS
  • Mått: 151,8 x 74,9 x 9,85 mm
  • Vikt: 175 g
  • Batteri: 3300 mAh
Pris: 3800,-

Har du något att tillägga?

Välkommen till Ljud & Bilds diskussionsforum. Vi vill gärna veta vad du tycker. Håll dig till ämnet och var saklig så slipper vi ta bort eller moderera inlägg. Övriga frågor och synpunkter hänvisas till redaktion@ljudochbild.se.

Stranger Things, säsong 3 – första trailern!

4 juli återvänder Netflix till Hawkins och Stranger Things.

test
Panasonic Lumix S 24-105mm F4 Macro OIS

Superb allround-zoom

Panasonics första standardzoom i fullformat lever upp till förväntningarna.

Philips OLED934: Ny toppmodell avslöjad

Här är de första bilderna på Philips nya OLED-toppmodell!

Apple turbotrimmar iMac

De nya iMacarna klarar tuffa jobb dubbelt så snabbt.

test
Panasonic Lumix DC-S1R

Bästa kameran

Lumix S1R är rena rama ymnighetshornet – och en av de bästa kamerorna vi har testat.

Ljusstarkt porträttobjektiv till Sony alpha

Tyst, snabbt och med snygg boheh är några av egenskaperna man får med Samyangs 85mm f1.4.

test
Canon EOS RP

Klipp från Canon

EOS RP saknar inte helt kompromisser men har en aggressiv prislapp och är mycket tillfredsställande att fotografera med.

Allt om Samsungs QLED-TV 2019

Samsungs kommande 2019-modeller får ett markant lyft i bildkvalitet, och den här gången gäller det inte bara toppmodellerna.

test
Samsung QE65Q900R

8K mot 4K: ­Teknisk knockout

Är Samsungs minsta och billigaste 8K-skärm bättre än en vanlig, bra 4K-TV? Vi testar!

Mässbilder från Sound Society 2019

Även i vårt grannland Danmark finns det naturligtvis hifi-mässor. Här är bilder från en av dem!

Tidal ger studioljud i iPhone

Tidal-användare kan glädja sig åt att iPhone har fått MQA-stöd, och alltså kommer närmare ljudet från inspelningsstudion.

grupptest
5 trådlösa brusreducerande hörlurar

Tyst och skönt på flyget

Brusreducerande hörlurar motverkar trötthet och skonar hörseln på långa flygresor.

test
Line Magnetic Audio 805iA

Glödande klangmästare

En av de bästa rörförstärkare vi har testat raserar alla fördomar.

Sonos One får nytt innehåll

Sonos One Gen 2 är lika enkel att använda som tidigare. Så vad är det egentligen som är nytt?

Vår favoritkamera blir bättre

Leica Q2 är kanske den perfekta resekameran.

Recension
Triple Frontier

Greed is good…

Före detta amerikanska elitsoldater bestämmer sig för att råna en sydamerikansk knarkbaron. Det går inte riktigt som planerat.

test
RME ADI-2 DAC

Bästa ljudet vi har hört

Du hittar knappast en bättre DAC för pengarna än RME ADI-2 DAC.

test
Stax SR-009s

Detta är inte ljud – det är magi

Nu vet jag hur det känns att ha ett helt universum inklämt mellan öronen.

Recension
A star is Born

Gnistrande personkemi

Cooper och Gaga sjunger sig in i filmhistorien med en fängslande remake av motgångar-gör-dig-stark-klassikern.

Recension
Venom

Fisk på torra land!

Tom Hardy korsad med vrålande och gläfsande alien blir varken fågel eller fisk.