annons
annons

Nomad ChargeKey

Genial laddsladd

Med den här kan du ladda mobilen var som helst, så länge det finns en USB-port i närheten.

Den mest praktiska laddkabeln vi har sett, både liten och billig. En sådan här klarar man inte vara utan.
Ingenting.

Det är inte många som går omkring med mobilladdaren i fickan. Om strömmen tar slut finns det inget annat att göra än att fråga om någon annan har en laddare i fickan. Vilket de inte brukar ha. En annan lösning kan vara att ha ett extra batteri, eller en batteriladdare i fickan.

Men här är något mycket smartare och billigare.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Nomads lilla ChargeKey är en kort och platt liten kabel av rejält gummi. Med USB-kontakt i ena änden och en laddkontakt i andra. Den finns i två versioner, den ena med Apples lightning-kontakt som passar alla modernare iPhone-, iPad- och iPod-modeller, och den andra med en vanlig mikroUSB-kontakt för alla andra mobiler och surfplattor.

ChargeKey är så liten och lätt att den får plats på nyckelringen eller i plånboken, jackfickan eller i princip var som helst.

Den kostar en dryg 150-lapp, beroende på dollarkursen, och skickas per post utan extra fraktkostnader.

Läs mer om Chargekey på Nomads hemsida, där det också går att beställa den.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

De senaste veckorna har vi använt ChargeKey så som den är tänkt att användas, som startkabel till mobilen, och från och med nu kommer den att få följa med överallt.

Den tar ingen plats alls, och när mobilen varnar om att strömmen börjar sina är det sällan svårt att hitta en USB-port i närheten där man kan ladda mobilen.

Konttakterna är förgyllda och den gummerade kabeln kan vridas, böjas och sträckas ut utan att den går sönder. Den är enkel att trä på nyckelknippan och går även att använda till iPad, som behöver mer ström än mobiltelefoner.

ChargeKey stöder naturligtvis synkronisering av mobilen.

För lite drygt 150 kronor är den billigare än en separat laddkabel från Apple. Och är mer praktisk att ha med sig, och håller vad den lovar.

Det finns inga skäl till att inte rekommendera ChargeKey, som är så genial att man kanske borde köpa två stycken.

Nomad

Bästa pris på Nomad ChargeKey
Pricerunner.se är en kommersiell partner till ljudochbild.se. De levererar uppdaterade priser, prisjämförelser och produktinformation.
  • 3,1 A laddström
  • USB 2.0
  • Lightning eller MikroUSB
  • Pris: 160 kr
  • Hellonomad.com
Pris: 160:-


Har du något att lägga till??

Värlkommen till Ljud & Bilds diskussionsforum. Vi vill gärna veta vad du tycker. Håll dig till ärmnet och var saklig så slipper vi ta bort eller moderera inlärgg. övriga frågor och synpunkter härnvisas till redaktion@ljudochbild.se.

Alltid uppdaterad!

Fri tillgång till Ljud & Bild i en månad

0:-