annonse
annonse
annonse

LG G Flex D955

Kurvig teknikuppvisning

LG imponerar med ny teknik men den är mer uppseendeväckande än praktisk.

Stor skärm med bra färger, utmärkt ljud. Topprestanda och praktiska finesser.
Lågupplöst skärm och kameran saknar bildstabilisering. Väl stor och den böjda formen ger inga direkta fördelar.
annonse

LG-G-Flex-hand

Med böjda TV-apparater som det stora dragplåstret på mässorna så var det så klart bara en tidsfråga innan det också skulle dyka upp i handhållna apparater. En av de stora fördelarna med OLED är ju att panelen är tunn och böjbar. Och LG har inte direkt hållit hemligt att man jobbat med just detta. Ända sedan i höstas har det läckt smygtagna bilder och videosnutt på nätet. Och nu är alltså den böjbara och självläkande mobilen äntligen här.

SAMSUNG CSC

LG G Flex mellan en Samsung Galaxy Note 3 och Sony Xperia Z1

Utseende och konstruktion
Med en skärm på hela 6 tum så faller G Flex in under phablet-kategorin. Den är helt enkelt för stor för att hantera med en hand, vilket är en av anledningarna till den böjda formen. Den ligger helt enkelt lite bättre än en platt telefon i handen. Argumentet att det skulle bli lättare att prata i den håller vi inte riktigt med om, för även om mikrofonen och högtalaren hamnar lite närmare ansiktet så är det inte många millimeter det handlar om. Och den är fortfarande så bred och stor att den känns obekvämt att prata i den.

SAMSUNG CSC
LG G Flex håller för trycket och fjädrar tillbaka efter belastning utan att skadas

Med en sådan form kan man fråga sig om man knäcker den när man råkar sätta sig på den. Det gör man inte för mobilen är som namnet antyder flexibel och fjädrar tillbaka från att ha varit helt utplattad. En annan imponerande bedrift när det gäller tåligheten är den omtalade självläkningen. Smårepor, exempelvis från nycklar i fickan, ska försvinna av sig själva från baksidan. Vårt lite väl entusiastiska test avslöjade att man nog inte ska repa den för våldsamt, men det funkar relativt bra för småskador. Läkningen går dock inte lika fort eller blir lika perfekt som i LG:s demonstrationer. Men det är en teknik vi gärna ser i fler mobiler då repiga mobiler är ett stort irritationsmoment och varje förbättring är välkommen.

SAMSUNG CSC
Vi kanske var väl hårdhänta, men alla repor försvann inte med självläkningen.

Skärm
En så pass stor skärm är som gjord för att titta på film på. Och det är det andra argumentet för den kurvade skärmen, den ska ge en bättre filmupplevelse. Men liksom vi tycker att det inte gör någon större skillnad på TV-apparater som inte är bisarrt stora så ser vi ingen poäng med det på en handhållen skärm. OLED-tekniken gör dock att man får en ljusstark skärm med bra svartnivå och livliga färger, vilket gör den mycket trevlig för att titta på film och foton.

LG D955_G_Flex_global-UI_2_web

Dock är skärmen lågupplöst med dagens mått. 720-upplösning är okej på små skärmar som Sony Xperia Z1 Compact, men alla konkurrenter med en skärm över 5 tum har faktiskt full 1080 HD-upplösning. Det gör det svårt att läsa liten text på webbsidor och förtar lite av poängen med att ha en stor skärm. Vi har faktiskt inte sett så låg pixeltäthet som 245 punkter per tum på över ett år. Synd på en annars bra skärm.

Kamera
På det stora hela har man varit smarta och behållit kameran från G2 som är den bästa kameramobilen LG har gjort. Det finns ett par scenlägen samt finesser som HDR, panorama, bild-i-bild med båda kamerorna, snabba bildserier och olika fotoeffekter. Den har även en praktisk funktion för självporträtt där en lampa talar om när den fokuserat på ditt ansikte. För den som gillar att bestämma själv kan man ställa exponeringskompensation, vitbalans och ISO. Eller så använder man det automatiska scenläget som funkar bra i de flesta situationer.

SAMSUNG CSC

Mycket riktigt är bildkvaliteten väl godkänd. Färgåtergivningen är korrekt och vi kunde inte hitta några färgstick i våra gråkort. Kameran är snabb och hittar ofta fokus snabbt. Däremot kämpar den i svagt ljus. Bilderna ljusas visserligen upp så att man ser vad de föreställer, men färgerna blir utvattnade och brusreduceringen suddar ut alla detaljer. De ser helt enkelt oskarpa ut och det kan skyllas på att man inte har optisk bildstabilisering som i G2.

LG G Flex Xrite
Bra färgåtergivning och vitbalans i våra studiobilder.

LG G Flex sushi
I svagt ljus försvinner detaljerna och färgerna blir lite bleka

Ljud
Däremot har man inte snålat på ljudmöjligheterna. Även G Flex kan skryta med HD-ljud, det vill säga att den klarar att spela musikfiler i 24 bitar och 192 kHz. Samt att den hanterar okomprimerade ljudfiler. Det ger naturligtvis ett bättre ljud med bra hörlurar, men musiken tar också stor plats. För att ge en bättre filmupplevelse stöder den även Dolby Mobile. En fördel med den böjda formen är att högtalaren inte hamnar mot underlaget när man lägger den ned.

Användning
Precis som på G2 har telefonen inga knappar på framsidan eller sidorna utan allt sitter på baksidan. Vi tycker fortfarande att det är en bra idé då det ju är där man har fingrarna. Beroende på vad man gör så har de olika funktion, som att justera volymen eller knäppa bilder. För att väcka mobilen dubbelknackar man på skärmen. Startskärmen ändrar sig beroende på tid och väder, kanske inte nödvändigt men en kul detalj.

SAMSUNG CSC
Baksidans knappar är sig lika från LG G2

En annan gimmick är QTheater som låter dig ”öppna ridån” med två fingrar för att komma till video-, Youtube- och bildvisning. Mer praktiskt är finesserna som låter dig jobba med flera saker samtidigt. Med Slide Aside växlar man enkelt mellan appar och Dual Window kan ha två appar på skärmen samtidigt. Det funkar dock inte med alla appar. Vi gillar också Quickremote som låter dig använda mobilen som en multifjärr till hemmabion.

2014-02-05 19.38.32
Dual Window låter dig ha två appar på skärmen samtidigt

Prestanda

Vid daglig användning känns G Flex väldigt snabb att använda och det är sällan man behöver vänta på att något ska ske. Det bekräftas också av våra testprogram som genomgående visar utmärkta resultat. I stort sett ligger den i nivå med andra mobiler som använder Snapdragon 800 men det finns avvikelser. 3D-prestanda är fantastisk så den lämpar sig utmärkt för krävande spel. Däremot får den lägre resultat i Browsermark än både Nexus 5 och LG G2. Tack vare det stora batteriet är batteritiden oväntat bra.

 

LG G Flex Antutu LG G Flex Geekbench LG G Flex Antutu 3D LG G Flex Vellamo LG G Flex Browsermark Lg G Flex Antutu battery
<
>
LG G Flex Vellamo Mobile Benchmark resultat

 

Slutsats
Det är spännande att LG har lyckats göra en böjd mobil, men vi kan inte riktigt se poängen bortsett från att den passar bättre i bakfickan. Det ger oss dock en förhoppning om framtidens böjbara mobiler. Visst är det en blixtsnabb phablet med bra kamera och utmärkt ljud. Men vi är besvikna på skärmupplösningen, den är väl stor och den ser anonym ut. För det här premiumpriset vill man ha en lyxig och praktiskt mobil snarare än bara en kul gimmick.

Bästa pris på LG G Flex D955
Pricerunner.se är en kommersiell partner till ljudochbild.se. De levererar uppdaterade priser, prisjämförelser och produktinformation.
  • Operativsystem: Android 4.2.2
  • Skärm: 6,0 tum OLED 1280x720 (245 ppi)
  • Processor: 2,26 GHz Snapdragon 800 quad
  • Minne: 2 GB / 32 GB
  • Kameror: 13 MP / 2,1 MP
  • Trådlöst: LTE, Wifi a/b/g/n, BT 4.0, NFC
  • Fysiskt: 160,5 x 81,6 x 7,9 mm, 177 gram
  • Batteri: 3500 mAh
Pris: 7000,-

Har du något att tillägga?

Välkommen till Ljud & Bilds diskussionsforum. Vi vill gärna veta vad du tycker. Håll dig till ämnet och var saklig så slipper vi ta bort eller moderera inlägg. Övriga frågor och synpunkter hänvisas till redaktion@ljudochbild.se.
Recension
The Truth Matters

Mörkläggningen om kriget i Irak

Bush-administrationen ljög medvetet om orsakerna till andra Irak-kriget – och pressen lät bli att ställa dem till svars.

Recension
Peppermint

Fullständigt ointressant

Blodtörstig Jennifer Garner i blodfattig actionklyscha.

Recension
BlacKkKlansman

En politisk ­knytnäve!

Spike Lee levererar en av sina bästa filmer – om rashat förr och nu.

Släpp lös musiken

Genom att jorda högtalarna har Audiovector lyckats förbättra ljudet.

16x-zoom från Olympus

Kompakt 12–200 mm-objektiv.

Billig Nokia ­överraskar en smula

På flera områden är Nokia 5.1 Plus bättre än man kan förvänta sig för pengarna. Fast ett par kompromisser kommer man inte undan.

test
Audeze Mobius

Utanför huvudet-upplevelse

Audezes lyx-headset bryter mot en av de grundläggande reglerna för hörlurar. Och låter bra!

Bättre skärmkalibrering

Datacolor har förbättrad Spyder-kalibreringen.

Tre nya specialobjektiv från Leica

Så här ser de alltså ut, de tre specialobjektiven som Leica lanserat till M-systemet.

Recension
Velvet Buzzsaw

Konstnärligt mord!

En ganska så misslyckad genreblandning av ironisk satir och slasher-rysare.

annonse
grupptest
6 trådlösa hörlurar

Trådlöst ljud ­ på allvar

Hörlurar för dig som tar ljudkvaliteten seriöst men inte vill bli helt ruinerad på kuppen.

grupptest
5 pickuper i budgetklassen

Den viktigaste delen

En ny och bättre pickup är det enklaste och bästa sättet att få bättre ljud.

Utomhus- och inbyggda högtalare från Sonos

Tillsammans med Sonance har de tagit fram serien, speciellt lämplig för nya Amp.

test
Denon CEOL N10

Bonsai-stereo

Denons dvärgstereo utmanar Sonos högtalare och soundbar på deras hemmabana.

grupptest
5 gaming-PC i premiumklassen

Fem häftiga

Det behövs bra grejor när det ska spelas. Vi har gett oss ut på slagfältet med fem bärbara datorer som inte bangar för något.

test
Marantz NA6006

Utsökt spelare med vital brist

Den här nätverksspelaren är lättskött, spelar det mesta och låter jättebra. Men de som strömmar högupplöst musik blir besvikna.

De första bilderna från Lumix S1R

Vi har fotograferat med Panasonics flaggskepp, som kan ta bilder med uppemot till 187 Mp!

Sonus faber går in i väggen

Nu kommer italienarna med lanserar in-wall-högtalare.

Fler Pentax-objektiv

I väntan på nya kameror kan vi glädja oss åt två nya vidvinkelobjektiv.

Hörlurar för battle-spel

Logitech har utvecklat helt ny ljudteknik speciellt för battle-spel.

test
Ring Stick Up Cam Wired

Smidig övervakning som kostar

Man har inte mycket nytta av Ring Stick Up Cam Wired utan ett abonnemang, som gör att Ring laddar upp videofilmerna till molnet.

Ruark har allt

Den här eleganta anläggningen kommer inte förrän längre fram i vår, men kan vara värd att vänta på.

annonse
test
Devialet Expert 140 Pro

Högteknologisk

Marknadens mest avancerade förstärkare har fått en lillebror. Expert 140 Pro är en högteknologisk Formel 1-förstärkare som fler kan ha råd med.

test
Apple Mac Mini 2018

Racertrimmad Mac Mini

Äntligen en ny minidator från Apple med den senaste generationens hårdvara.

Nya koncept från Q Acoustics

Prisbelönta Concept 500 har fått en lillebror som står på egna – mycket ovanliga – ben.

Mer om Panasonics fullformatkameror

Nu har äntligen detaljerna kommit om Lumix S-serien och de första objektiven.

test
Lenovo ThinkPad X1 Extreme

Extremt dyr

ThinkPad-toppmodellen lever bara upp till sitt namn när det gäller priset.

Sonos stöder YouTube Music

Nu har Sonos fått inbyggt stöd för YouTube Music – för de som har Premium-abonnemang.

test
Lenovo ThinkPad X1 Carbon

Klassisk och modern ultrabärbar

ThinkPad X1 Carbon är lätt, elegant, robust och stark på samma gång.

test
Bowers & Wilkins 603

B&W är tilbaka för fullt

Den nya 600-serien öppnar upp ljudet och får fram dynamiken på ett helt annat sätt än föregångarna. Toppmodellen 603 är inget undantag.

LED i stället för blixt

Rotolight är bärbara LED-lampor för foto och video.

Recension
Close

Not even close…

Actionthriller som utspelas i Marocko, knackigt skriven och utförd.

Apple vill ha dina bilder

Om du har några bra ögonblicksbilder som är tagna med en iPhone så kan du ställa upp i ”Shot in iPhone”-tävlingen.

test
Nikon Nikkor Z 35mm f1.8 S

Nikons bästa vidvinkel

Den kostar en del, men 35:an till Nikon Z är snudd på perfekt.

Tungt ljud för tunna plånböcker

En billig men bra soundbar gör underverk i TV-soffan. Här är de fem bästa för under 5 000 kronor.

test
Canon RF 35mm f1.8 IS Macro STM

Användbar Canon-makro

Kompakt, lätt och billig med lysande optisk kvalitet.

Recension
Sex Education, säsong 1

”Masters of Sex” för tonåringar

Skön dramakomedi om sexuellt frustrerade och överkåta ungdomar – och charmigt så det ryker om det!

test
Xiaomi Mi Mix 3

Annorlunda och prisvärd

Xiaomi sticker ut med annorlunda lösningar som är mer intressanta än praktiska.

Recension
The Equalizer 2

Tunn vigilant

Uppföljaren med den stenhårda, ensamma vigilanten lever tyvärr inte upp till originalet.

Olympus: – Nybörjaren är viktig för oss

Under lanseringen av det nya flaggskeppet berättade Olympus om sina tankar om framtida produkter.