annonse
annonse
annonse

Lenovo Yoga Tablet 2

Bättre än föregångaren

Yoga Tablet 2 rättar till alla föregångarens brister och är en idealisk mellanklass-surfplatta.

Den speciella formfaktorn plus enastående byggkvalitet och material gör Yoga Tablet 2 till en lyxprodukt. Ljudkvaliteten är oöverträffad och bildkvaliteten är absolut godkänd. Prestanda ligger nästan på samma nivå som betydligt dyrare produkters.
Inget särskilt.

För bara ett par månader sedan testade vi fem surfplattor i mellanklassen och Lenovo Yoga Tablet 10 HD+ knep segern som bästa produkt – och vi korade den dessutom till Årets bästa budgetsurfplatta för hela 2014. Vi berömde den för det mesta, men var lite trötta på att prestanda lämnade en del att önska, plus att den inte fanns i en version med 4G/LTE.

Det verkar precis som om Lenovo har läst vårt test och använt den som recept när de skulle sätta ihop efterträdaren. Yoga Tablet 2 precis samma platta som Yoga Tablet 10 HD+, bortsett från att Lenovo har fixat allt vi anmärkte på.

Skærmbillede-2014-12-03-kl.-22.13.07

Precis som föregångaren har Lenovo Yoga Tablet ett slags cylinderformat handtag som fyller flera funktioner. För det första ger det plats åt ett kraftigt batteri, och för det andra gör handtaget att användaren får ett bättre grepp när surfplattan hålls med en hand. För det tredje fungerar det som ett stativ som gör att man kan ställa Yoga Tablet 2 på ett bord i 110 graders vinkel – och lägger man surfplattan på en plan yta så höjs bakkanten upp en smula.

Lenovo får plus i kanten för att de byggt surfplattan av ljus aluminium med snudd på perfekt byggkvalitet. Här är en produkt som i det närmaste strålar av kvalitet. I synnerhet om man tar med priset i beräkningen.

Skærmbillede-2014-12-03-kl.-22.13.44

Ljudet – med framåtvända stereohögtalare och Dolby Digital Plus-programvara – överträffar det mesta som konkurrenterna på surfplattemarknaden kan skryta med. Ljudbilden är detaljerad även när man lyssnar i lurar, det finns tryck och intensitet för varenda krona.

Yoga Tablet 2 har samma fina 10,1-tumsskärm med 1080p-upplösning som föregångaren, och bildkvaliteten är riktigt bra tack vare en behaglig och varm färgtemperatur.

Skærmbillede-2014-12-03-kl.-22.13.30

Men medan Yoga Tablet 10 HD+ fick nöja sig med en Snapdragon 400-processor, som i vårt prestandaprogram Geekbench 3 bara fick 428 poäng single-core och 1439 poäng multi-core, sitter det en 1,86 GHz Intel Atom quadcore-processor i Yoga Tablet 2, som klarar sig nästan dubbelt så bra. I Geekbench 3 får den nya Lenovo-surfplattan 771 respektive 2420 poäng, vilket – framför allt med tanke på priset – är riktigt respektingivande resultat som faktiskt innebär att Yoga Tablet 2 hamnar i samma liga som Samsung Galaxy Tab S och Google Nexus 9 från HTC, som är två av de bästa Android-surfplattorna på marknaden.

Och så har Lenovo sett till att Yoga Tablet 2 finns i en version med 4G/LTE, vilket var vår huvudsakliga efterlysning när i testade föregångaren. Vi tvekar inte att ge Lenovo Yoga Tablet 2 vår särskilda rekommendation.

För bara ett par månader sedan testade vi fem surfplattor i mellanklassen och Lenovo Yoga Tablet 10 HD+ knep segern som bästa produkt – och vi korade den dessutom till Årets bästa budgetsurfplatta för hela 2014. Vi berömde den för det mesta, men var lite trötta på att prestanda lämnade en del att önska, plus att den inte fanns i en version med 4G/LTE. Det verkar precis som om Lenovo har läst vårt test och använt den som recept när de skulle sätta ihop efterträdaren. Yoga Tablet 2 precis samma platta som Yoga Tablet 10 HD+, bortsett från att Lenovo har fixat allt vi anmärkte på. Skærmbillede-2014-12-03-kl.-22.13.07 Precis som föregångaren har Lenovo Yoga Tablet ett slags cylinderformat handtag som fyller flera funktioner. För det första ger det plats åt ett kraftigt batteri, och för det andra gör handtaget att användaren får ett bättre grepp när surfplattan hålls med en hand. För det tredje fungerar det som ett stativ som gör att man kan ställa Yoga Tablet 2 på ett bord i 110 graders vinkel – och lägger man surfplattan på en plan yta så höjs bakkanten upp en smula. Lenovo får plus i kanten för att de byggt surfplattan av ljus aluminium med snudd på perfekt byggkvalitet. Här är en produkt som i det närmaste strålar av kvalitet. I synnerhet om man tar med priset i beräkningen. Skærmbillede-2014-12-03-kl.-22.13.44 Ljudet – med framåtvända stereohögtalare och Dolby Digital Plus-programvara – överträffar det mesta som konkurrenterna på surfplattemarknaden kan skryta med. Ljudbilden är detaljerad även när man lyssnar i lurar, det finns tryck och intensitet för varenda krona. Yoga Tablet 2 har samma fina 10,1-tumsskärm med 1080p-upplösning som föregångaren, och bildkvaliteten är riktigt bra tack vare en behaglig och varm färgtemperatur. Skærmbillede-2014-12-03-kl.-22.13.30 Men medan Yoga Tablet 10 HD+ fick nöja sig med en Snapdragon 400-processor, som i vårt prestandaprogram Geekbench 3 bara fick 428 poäng single-core och 1439 poäng multi-core, sitter det en 1,86 GHz Intel Atom quadcore-processor i Yoga Tablet 2, som klarar sig nästan dubbelt så bra. I Geekbench 3 får den nya Lenovo-surfplattan 771 respektive 2420 poäng, vilket – framför allt med tanke på priset – är riktigt respektingivande resultat som faktiskt innebär att Yoga Tablet 2 hamnar i samma liga som Samsung Galaxy Tab S och Google Nexus 9 från HTC, som är två av de bästa Android-surfplattorna på marknaden. Och så har Lenovo sett till att Yoga Tablet 2 finns i en version med 4G/LTE, vilket var vår huvudsakliga efterlysning när i testade föregångaren. Vi tvekar inte att ge Lenovo Yoga Tablet 2 vår särskilda rekommendation.
Läs hela artikeln och över 450 nya tester i året med prenumeration på Ljud & Bild.
är du redan prenumerant? Logga inn.
Provaprenumeration
0:-
Fri tillgång till ljudochbild.se
Bronsprenumeration
349:-/halvår
1/2 år (6 nr) Digitalutgåva varje månad Fri tillgång till ljudochbild.se
Silverprenumeration
580:-/år
1 år (11 nr) Välkomstgåva Fri tillgång till ljudochbild.se Digitalutgåva varje månad
Guldprenumeration
999:-/år
1 år (11 nr) Ny digital film varje månad Välkomstgåva Fri tillgång till ljudochbild.se Digitalutgåva varje månad
Prenumerationen kommer automatiskt att förnyas till vanligt pris: Månad 49:-

Med prenumeration på Ljud och Bild får du:

Fri tillgång till ljudochbild.se Digitalutgåva (iPad/Android) varje månad Rejäl rabattt Välj själv hur länge du vill prenumerera - och med eller utan film Fin välkomstpremie
Bästa pris på Lenovo Yoga Tablet 2
Pricerunner.se är en kommersiell partner till ljudochbild.se. De levererar uppdaterade priser, prisjämförelser och produktinformation.
  • Operativsystem: Android 4.4.2 Kit Kat
  • Skäm: 10,1-tums IPS, 1920 x 1200 (224 ppi)
  • Processor: 1,86 GHz Intel Atom quad-core
  • Internminne: 2 GB
  • Minne: 16 GB + microSD (max 64 GB)
  • Kamera: 8 Mp + 1,6 Mp
  • Trådlöst: 4G/LTE, 802.11 a/b/g/n, Bluetooth 4.0, A-GPS
  • Mått: 255 x 183 x 7,2 mm
  • Vikt: 619 g
  • Batteri: 9600 mAh
Pris: 3200,-

Har du något att tillägga?

Välkommen till Ljud & Bilds diskussionsforum. Vi vill gärna veta vad du tycker. Håll dig till ämnet och var saklig så slipper vi ta bort eller moderera inlägg. Övriga frågor och synpunkter hänvisas till redaktion@ljudochbild.se.
Flaggskeppet Galaxy S10 är här Vi har känt på Samsungs nya monstermobil som har alla finesser man kan tänka sig.
Recension
Pacific Rim 2 – Uprising
Skitfilm! Uppföljaren till ”jätterobotar slår ihjäl jättemonster” är en stor besvikelse.
test
Datacolor SpyderX Pro
Så får du korrekta färger

Fotografer måste kalibrera skärmen om färgerna ska bli rätt.

test
SteelSeries Stratus Duo
Gör datorn till en konsol

SteelSeries trådlösa spelkontroll är perfekt för springa-och-hoppa-spel på PC:n och mobilen.

test
Sonos Amp
Sonos dubblar

Äntligen en Sonos-förstärkare som är tillräckligt stark för att driva ordentliga högtalare med övertygelse. Naturligtvis med full multiroom-funktion.

Dyk med drönare Glöm flygande drönare, en undervattensdrönare är roligare!
Resekameror med superzoom Panasonic-kameror för fotografer på resande fot.
test
Nikon Z6
Fullträff med fullformat

Billigast är bäst i Nikons nya Z-serie med systemkameror.

High End Mässan 2019 Årets mässa bjöd på det mesta av det bästa inom ljud för kräsna öron.
2019 års Panasonic-TV får Dolby Vision och HDR10+ Det är bara den allra billigaste TV-modellen som inte får vara med när Panasonic rullar ut bättre HDR-format. Och Dolby Atmos.
grupptest
Seks 55-tums 4K med HDR-videokvalitet
En bra andra-TV

På jakt efter en billig extra-TV? Nu när butikerna tömmer sina lager på förra årets modeller kan du göra riktiga klipp!

Trådlös McIntosh-soundbar Här är en soundbar-högtalare som tror att den är en hel anläggning.
Sluten toppmodell och förstärkare från Focal Den fantastiska hörluren Utopia har fått ett slutet alternativ i form av Stellia. Och så släpper Focal hörlursförstärkaren Arche.
Recension
The Predator (2018)
Skugga från det förflutna Inte en remake, utan en misslyckad fortsättning och en trist hyllning till originalet från 1987.
Recension
The Truth Matters
Mörkläggningen om kriget i Irak Bush-administrationen ljög medvetet om orsakerna till andra Irak-kriget – och pressen lät bli att ställa dem till svars.
annonse
Recension
Peppermint
Fullständigt ointressant Blodtörstig Jennifer Garner i blodfattig actionklyscha.
Recension
BlacKkKlansman
En politisk ­knytnäve! Spike Lee levererar en av sina bästa filmer – om rashat förr och nu.
Släpp lös musiken Genom att jorda högtalarna har Audiovector lyckats förbättra ljudet.
16x-zoom från Olympus Kompakt 12–200 mm-objektiv.
test
Nokia 5.1 Plus
Billig Nokia ­överraskar en smula

På flera områden är Nokia 5.1 Plus bättre än man kan förvänta sig för pengarna. Fast ett par kompromisser kommer man inte undan.

test
Audeze Mobius
Utanför huvudet-upplevelse

Audezes lyx-headset bryter mot en av de grundläggande reglerna för hörlurar. Och låter bra!

Bättre skärmkalibrering Datacolor har förbättrad Spyder-kalibreringen.
Tre nya specialobjektiv från Leica Så här ser de alltså ut, de tre specialobjektiven som Leica lanserat till M-systemet.
Recension
Velvet Buzzsaw
Konstnärligt mord! En ganska så misslyckad genreblandning av ironisk satir och slasher-rysare.
grupptest
6 trådlösa hörlurar
Trådlöst ljud ­ på allvar

Hörlurar för dig som tar ljudkvaliteten seriöst men inte vill bli helt ruinerad på kuppen.

grupptest
5 pickuper i budgetklassen
Den viktigaste delen

En ny och bättre pickup är det enklaste och bästa sättet att få bättre ljud.

Utomhus- och inbyggda högtalare från Sonos Tillsammans med Sonance har de tagit fram serien, speciellt lämplig för nya Amp.
test
Denon CEOL N10
Bonsai-stereo

Denons dvärgstereo utmanar Sonos högtalare och soundbar på deras hemmabana.