annons
annons

Lenovo Yoga Tablet 2

Bättre än föregångaren

Yoga Tablet 2 rättar till alla föregångarens brister och är en idealisk mellanklass-surfplatta.

Den speciella formfaktorn plus enastående byggkvalitet och material gör Yoga Tablet 2 till en lyxprodukt. Ljudkvaliteten är oöverträffad och bildkvaliteten är absolut godkänd. Prestanda ligger nästan på samma nivå som betydligt dyrare produkters.
Inget särskilt.

För bara ett par månader sedan testade vi fem surfplattor i mellanklassen och Lenovo Yoga Tablet 10 HD+ knep segern som bästa produkt – och vi korade den dessutom till Årets bästa budgetsurfplatta för hela 2014. Vi berömde den för det mesta, men var lite trötta på att prestanda lämnade en del att önska, plus att den inte fanns i en version med 4G/LTE.

Det verkar precis som om Lenovo har läst vårt test och använt den som recept när de skulle sätta ihop efterträdaren. Yoga Tablet 2 precis samma platta som Yoga Tablet 10 HD+, bortsett från att Lenovo har fixat allt vi anmärkte på.

Skærmbillede-2014-12-03-kl.-22.13.07

Precis som föregångaren har Lenovo Yoga Tablet ett slags cylinderformat handtag som fyller flera funktioner. För det första ger det plats åt ett kraftigt batteri, och för det andra gör handtaget att användaren får ett bättre grepp när surfplattan hålls med en hand. För det tredje fungerar det som ett stativ som gör att man kan ställa Yoga Tablet 2 på ett bord i 110 graders vinkel – och lägger man surfplattan på en plan yta så höjs bakkanten upp en smula.

Lenovo får plus i kanten för att de byggt surfplattan av ljus aluminium med snudd på perfekt byggkvalitet. Här är en produkt som i det närmaste strålar av kvalitet. I synnerhet om man tar med priset i beräkningen.

Skærmbillede-2014-12-03-kl.-22.13.44

Ljudet – med framåtvända stereohögtalare och Dolby Digital Plus-programvara – överträffar det mesta som konkurrenterna på surfplattemarknaden kan skryta med. Ljudbilden är detaljerad även när man lyssnar i lurar, det finns tryck och intensitet för varenda krona.

Yoga Tablet 2 har samma fina 10,1-tumsskärm med 1080p-upplösning som föregångaren, och bildkvaliteten är riktigt bra tack vare en behaglig och varm färgtemperatur.

Skærmbillede-2014-12-03-kl.-22.13.30

Men medan Yoga Tablet 10 HD+ fick nöja sig med en Snapdragon 400-processor, som i vårt prestandaprogram Geekbench 3 bara fick 428 poäng single-core och 1439 poäng multi-core, sitter det en 1,86 GHz Intel Atom quadcore-processor i Yoga Tablet 2, som klarar sig nästan dubbelt så bra. I Geekbench 3 får den nya Lenovo-surfplattan 771 respektive 2420 poäng, vilket – framför allt med tanke på priset – är riktigt respektingivande resultat som faktiskt innebär att Yoga Tablet 2 hamnar i samma liga som Samsung Galaxy Tab S och Google Nexus 9 från HTC, som är två av de bästa Android-surfplattorna på marknaden.

Och så har Lenovo sett till att Yoga Tablet 2 finns i en version med 4G/LTE, vilket var vår huvudsakliga efterlysning när i testade föregångaren. Vi tvekar inte att ge Lenovo Yoga Tablet 2 vår särskilda rekommendation.

För bara ett par månader sedan testade vi fem surfplattor i mellanklassen och Lenovo Yoga Tablet 10 HD+ knep segern som bästa produkt – och vi korade den dessutom till Årets bästa budgetsurfplatta för hela 2014. Vi berömde den för det mesta, men var lite trötta på att prestanda lämnade en del att önska, plus att den inte fanns i en version med 4G/LTE. Det verkar precis som om Lenovo har läst vårt test och använt den som recept när de skulle sätta ihop efterträdaren. Yoga Tablet 2 precis samma platta som Yoga Tablet 10 HD+, bortsett från att Lenovo har fixat allt vi anmärkte på. Skærmbillede-2014-12-03-kl.-22.13.07 Precis som föregångaren har Lenovo Yoga Tablet ett slags cylinderformat handtag som fyller flera funktioner. För det första ger det plats åt ett kraftigt batteri, och för det andra gör handtaget att användaren får ett bättre grepp när surfplattan hålls med en hand. För det tredje fungerar det som ett stativ som gör att man kan ställa Yoga Tablet 2 på ett bord i 110 graders vinkel – och lägger man surfplattan på en plan yta så höjs bakkanten upp en smula. Lenovo får plus i kanten för att de byggt surfplattan av ljus aluminium med snudd på perfekt byggkvalitet. Här är en produkt som i det närmaste strålar av kvalitet. I synnerhet om man tar med priset i beräkningen. Skærmbillede-2014-12-03-kl.-22.13.44 Ljudet – med framåtvända stereohögtalare och Dolby Digital Plus-programvara – överträffar det mesta som konkurrenterna på surfplattemarknaden kan skryta med. Ljudbilden är detaljerad även när man lyssnar i lurar, det finns tryck och intensitet för varenda krona. Yoga Tablet 2 har samma fina 10,1-tumsskärm med 1080p-upplösning som föregångaren, och bildkvaliteten är riktigt bra tack vare en behaglig och varm färgtemperatur. Skærmbillede-2014-12-03-kl.-22.13.30 Men medan Yoga Tablet 10 HD+ fick nöja sig med en Snapdragon 400-processor, som i vårt prestandaprogram Geekbench 3 bara fick 428 poäng single-core och 1439 poäng multi-core, sitter det en 1,86 GHz Intel Atom quadcore-processor i Yoga Tablet 2, som klarar sig nästan dubbelt så bra. I Geekbench 3 får den nya Lenovo-surfplattan 771 respektive 2420 poäng, vilket – framför allt med tanke på priset – är riktigt respektingivande resultat som faktiskt innebär att Yoga Tablet 2 hamnar i samma liga som Samsung Galaxy Tab S och Google Nexus 9 från HTC, som är två av de bästa Android-surfplattorna på marknaden. Och så har Lenovo sett till att Yoga Tablet 2 finns i en version med 4G/LTE, vilket var vår huvudsakliga efterlysning när i testade föregångaren. Vi tvekar inte att ge Lenovo Yoga Tablet 2 vår särskilda rekommendation.
Läs hela artikeln och över 450 nya tester i året med prenumeration på Ljud & Bild.
är du redan prenumerant? Logga inn.
Provaprenumeration
0:-
Fri tillgång till ljudochbild.se
Bronsprenumeration
349:-/halvår
1/2 år (6 nr) Digitalutgåva varje månad Fri tillgång till ljudochbild.se
Silverprenumeration
580:-/år
1 år (11 nr) Välkomstgåva Fri tillgång till ljudochbild.se Digitalutgåva varje månad
Guldprenumeration
999:-/år
1 år (11 nr) Ny digital film varje månad Välkomstgåva Fri tillgång till ljudochbild.se Digitalutgåva varje månad
Prenumerationen kommer automatiskt att förnyas till vanligt pris: Månad 39:-

Med prenumeration på Ljud och Bild får du:

Fri tillgång till ljudochbild.se Digitalutgåva (iPad/Android) varje månad Rejäl rabattt Välj själv hur länge du vill prenumerera - och med eller utan film Fin välkomstpremie
Bästa pris på Lenovo Yoga Tablet 2
Pricerunner.se är en kommersiell partner till ljudochbild.se. De levererar uppdaterade priser, prisjämförelser och produktinformation.
  • Operativsystem: Android 4.4.2 Kit Kat
  • Skäm: 10,1-tums IPS, 1920 x 1200 (224 ppi)
  • Processor: 1,86 GHz Intel Atom quad-core
  • Internminne: 2 GB
  • Minne: 16 GB + microSD (max 64 GB)
  • Kamera: 8 Mp + 1,6 Mp
  • Trådlöst: 4G/LTE, 802.11 a/b/g/n, Bluetooth 4.0, A-GPS
  • Mått: 255 x 183 x 7,2 mm
  • Vikt: 619 g
  • Batteri: 9600 mAh
Pris: 3200:-


Har du något att lägga till??

Värlkommen till Ljud & Bilds diskussionsforum. Vi vill gärna veta vad du tycker. Håll dig till ärmnet och var saklig så slipper vi ta bort eller moderera inlärgg. övriga frågor och synpunkter härnvisas till redaktion@ljudochbild.se.

Alltid uppdaterad!

Fri tillgång till Ljud & Bild i en månad

0:-