annonse
annonse

Samsung Galaxy Note II 4G

Medelmåttig jätte

Många bra funktioner och hyggliga bilder men ett väl klumpigt format för att fotografera.

Ljud & Bild tycker

Många funktioner Stor skärm
Ingen avtryckare Klumpigt format för fotografering

Den stora poängen med Note II, som vi avhandlade i vårt separata test, är den stora skärmen och pennan. Kameran pratar man inte så mycket om och tittar man på specifikationerna så är de misstänkt lika de i Galaxy S3. Det är alltså en fullt godkänd beprövad sensor med bakbelysning för bättre ljuskänslighet men en lins som inte ser så imponerande ut längre. Den har inte heller någon avtryckarknapp för kameran. Samsung menade ändå att detta var den bästa mobilen för testet.

Det finns 13 scenlägen samt en mängd lägen för exempelvis HDR-bilder, leende-igenkänning, ansiktsigenkänning, snyggare porträttbilder och snabba bildserier. Man kan även välja geotaggning och skakreducering eller använda funktionen för att knäppa bilden med röstkontroll. Vill man ha kontroll över resultatet finns det bra nog exponeringskompensation, vitbalans, ISO och för en gångs skull olika typer av ljusmätning. Man kan även själv välja vilka inställningar man vill ha genvägar till.

Det är faktiskt lite knepigt att plåta med Note II eftersom det är en så pass stor, tunn och tung apparat. Man får helt enkelt inget säkert grepp om den. Lyckas man bara hålla den still så belönas man med skarpa bilder och relativt bra färgåtergivning även om den drar lite åt det kalla hållet. Närbilder blir bra och det är inga större problem med geometrin. I svag belysning får man experimentera lite med scenvalen för att få vitbalansen rätt och det saknas detaljer och blir ganska så rejält med brus.

Slutsats
Kameran känns som att den är direkt hämtad från Galaxy S3 vilket i och för sig inte är så dumt. Men Notes stora format gör att den är betydligt klumpigare att hantera och hålla. Bra inställningsmöjligheter och många funktioner gör dock att man kan leva med det. Däremot är resultatet inte speciellt imponerande. Framför allt är det i svag belysning som Galaxy Note II inte alls räcker till. Under bra förhållanden kan man dock ta riktigt bra bilder, men det gäller å andra sidan många mobilkameror.

Samsung matbild

Den stora poängen med Note II, som vi avhandlade i vårt separata test, är den stora skärmen och pennan. Kameran pratar man inte så mycket om och tittar man på specifikationerna så är de misstänkt lika de i Galaxy S3. Det är alltså en fullt godkänd beprövad sensor med bakbelysning för bättre ljuskänslighet men en lins som inte ser så imponerande ut längre. Den har inte heller någon avtryckarknapp för kameran. Samsung menade ändå att detta var den bästa mobilen för testet. Det finns 13 scenlägen samt en mängd lägen för exempelvis HDR-bilder, leende-igenkänning, ansiktsigenkänning, snyggare porträttbilder och snabba bildserier. Man kan även välja geotaggning och skakreducering eller använda funktionen för att knäppa bilden med röstkontroll. Vill man ha kontroll över resultatet finns det bra nog exponeringskompensation, vitbalans, ISO och för en gångs skull olika typer av ljusmätning. Man kan även själv välja vilka inställningar man vill ha genvägar till. Det är faktiskt lite knepigt att plåta med Note II eftersom det är en så pass stor, tunn och tung apparat. Man får helt enkelt inget säkert grepp om den. Lyckas man bara hålla den still så belönas man med skarpa bilder och relativt bra färgåtergivning även om den drar lite åt det kalla hållet. Närbilder blir bra och det är inga större problem med geometrin. I svag belysning får man experimentera lite med scenvalen för att få vitbalansen rätt och det saknas detaljer och blir ganska så rejält med brus. Slutsats Kameran känns som att den är direkt hämtad från Galaxy S3 vilket i och för sig inte är så dumt. Men Notes stora format gör att den är betydligt klumpigare att hantera och hålla. Bra inställningsmöjligheter och många funktioner gör dock att man kan leva med det. Däremot är resultatet inte speciellt imponerande. Framför allt är det i svag belysning som Galaxy Note II inte alls räcker till. Under bra förhållanden kan man dock ta riktigt bra bilder, men det gäller å andra sidan många mobilkameror. Samsung matbild
Läs hela artikeln och över 450 nya tester i året med prenumeration på Ljud & Bild.
är du redan prenumerant? Logga inn.
Provaprenumeration
0:-
Fri tillgång till ljudochbild.se
Bronsprenumeration
349:-/halvår
1/2 år (6 nr) Digitalutgåva varje månad Fri tillgång till ljudochbild.se
Silverprenumeration
580:-/år
1 år (11 nr) Välkomstgåva Fri tillgång till ljudochbild.se Digitalutgåva varje månad
Guldprenumeration
999:-/år
1 år (11 nr) Ny digital film varje månad Välkomstgåva Fri tillgång till ljudochbild.se Digitalutgåva varje månad
Prenumerationen kommer automatiskt att förnyas till vanligt pris: Månad 39:-

Med prenumeration på Ljud och Bild får du:

Fri tillgång till ljudochbild.se Digitalutgåva (iPad/Android) varje månad Rejäl rabattt Välj själv hur länge du vill prenumerera - och med eller utan film Fin välkomstpremie
  • Sensor: 8 Mp BSI
  • Optik: F2,6
  • Blixt: LED
  • Video: 1080p 30 bps
  • Frontkamera: 1,9 Mp BSI
Pris: 6800,-

Alltid uppdaterad!

Fri tillgång till Ljud & Bild i en månad

0:-