annonse
annonse
annonse

iPad-tillbehör

Pimpa din iPad

Ska du skriva långa texter på iPaden? Använder du den ofta för att spela spel eller titta på film? Eller vill du helt enkelt bara pyssla om din käraste ägodel? Här är tillbehören som gör det ännu roligare att ha en surfplatta!

belkincinemastripefolio1

Belkin Cinema Stripe Folio

400 kr I www.belkin.se
Passar till iPad 2, iPad 3, iPad 4

Här är det tal om ett läckert och mycket elegant skal till din iPad som skyddar surfplattan mot de flesta faror. iPaden sätts fast med hjälp av fyra små hållare av hårt gummi. De passar vart och ett av iPadens fyra hörn, så när du väl har knäppt den på plats kommer den inte loss. Cinema Stripe Folio skyddar både baksidan och skärmen och kan omsluta iPaden helt med hjälp av ett magnetspänne. När den är stängd finns det inga hörn, knappar eller andra delar som sticker ut, och dessutom ger ytan av läder den rätta business-looken så att du kan ta den med dig till styrelsemötet. Mest av allt påminner den om en dyr Time Manager, från den tiden man använde sådant.

Belkin-skalet stöder iPad-funktionen som gör att skärmen sätts på när locket öppnas och en läcker detalj är att magnetspännet även kan fällas in mot lockets baksida när det är öppet, vilket hindrar att det hänger löst och fladdrar.

Det finns naturligtvis ett skäl till att Belkin döpt skalet till Cinema Stripe Folio, för när man öppnat det så kan iPaden ställas i fem lägen med olika lutning, vilket är perfekt när man vill titta på film eller bilder på skärmen.

Sammantaget är detta en robust och praktisk produkt som på samma gång känns exklusiv. Om du vill packa in din iPad i något är Cinema Stripe Folio absolut inte det sämsta alternativet.

Annons: Artikeln fortsätter nedan

belkin-yourtype-folio-keyboard-beschermhoes-met-toetsenbord-voor-de-nieuwe-ipad-en-de-ipad-2-bluetooth-toetsenbord

Belkin YourType Folio + Keyboard

900 kr I www.belkin.se
Passar till iPad 2, iPad 3, iPad 4

Så här förvandlar du iPaden till en laptop. Nästan, i alla fall. YourType Folio + Keyboard från Belkin är ett skyddande skal och ett bluetooth-tangentbord i en och samma produkt. Och allt fungerar utan problem. Att koppla ihop tangentbordet till iPaden görs med en enda knapptryckning och när iPaden väl sitter i sin ”ficka” kan den lutas upp framför tangentbordet som sätts fast på insidan med hjälp av kardborreband.

Själva tangentbordet fungerar lysande. Tangenterna har bra slaglängd och sitter på lagom avstånd från varandra, men av naturliga orsaker är de mycket små och även om bluetooth-tangentbordet naturligtvis gör det enklare att skriva längre texter än om man använder iPadens virtuella tangentbord, så kan Belkin-tangentbordet inte göra iPaden till något riktigt substitut för en bärbar dator.

Tangentbordet har ett par knappar som styr iPad-specifika funktioner, till exempel bildgalleri, startskärm och – märkligt nog – det virtuella tangentbordet, men det har inte plats för någon pekplatta eller trackpoint, så man måste fortfarande göra det mesta direkt på iPadens skärm. Vilket i princip hade varit tillräckligt användarvänligt om inte iPaden vilat i en nästan rät vinkel för att tangentbordet ska få plats. Ja, skärmen står nästan helt lodrät, vilket varken är en optimal synvinkel eller gör det särskilt bekvämt att sköta iPaden med fingrarna. Tangentbordet sitter visserligen inte fast på undersidan av skalet, och om man vill att iPaden ska sitta i en mer liggande vinkel kan man ta bort tangentbordet och ha det bredvid skalet. Fast då tar hela härligheten lite väl mycket plats och man får flera lösa delar än vad som är praktiskt.

Bluetooth-tangentbordet väldigt plastigt och skalet är inte särskilt robust. Den automatiska funktionen som låser skärmen när man stänger locket över skärmen fungerar inte och när man kånkar runt på hela paketet med skal, iPad och tangentbord så väger allting så mycket och tar så mycket plats att man kanske trivs bättre med en 11-tums MacBook Air.

joystick_1

Logitech Joystick for iPad

200 kr I www.logitech.se
Passar till iPad, iPad 2, iPad 3, iPad 4

”Inte bara för arbete”, borde det väl kanske stå på kartongen man får iPad i. Faktum är hur som helst att de flesta av oss lägger ganska så mycket tid på att spela spel på våra surfplattor och om man tycker att styrningen av den så kallade virtuella joysticken man använder i många spel är lite för krånglig – eller orsakar för många feta fingerfläckar på skärmen – så kan man investera ett par kronor i Logitechs Joystick for iPad, som sätter en fysisk knapp över den virtuella joysticken. Den sitter fast med två sugproppar och även om allt ser lite mystiskt ut så fungerar det faktiskt helt lysande. Vi har provat själva och styrningen blir faktiskt en hel del mer exakt med den fysiska joysticken, eftersom man av naturliga skäl känner sina egna rörelser bättre när man flyttar ett föremål som ger ett visst motstånd.

Att det sedan finns fler och fler spel som uteslutande styrs med hjälp av gyroskop och accelerometer, där man inte kan använda Logitechs joystick, är en helt annan sak.

logitech_solar_keyboard_1

Logitech Solar Keyboard Folio

1 200 kr I www.logitech.se 
Passar till iPad 2, iPad 3, iPad 4

Den dyraste produkten som omnämns i denna artikel kan faktiskt spara pengar åt dig. Med Logitechs Solar Keyboard Folio behöver du nämligen inga batterier och ditt vägguttag kommer att samla damm. Den här laddas nämligen med hjälp av en solpanel på lockets framsida. En dag i solen är allt som behövs för att det integrerade tangentbordet ska fungera i flera dagar. iPaden placeras i en ficka på insidan av skyddet och på motsatta sidan sitter det integrerade tangentbordet. Surfplattan kan sättas i två olika vinklar. I arbetsläget befinner sig iPaden alldeles bakom tangentbordet i en ergonomiskt bra vinkel. I underhållningsläget sitter iPaden så att nedersta raden på tangentbordet går att använda och knapparna har dubbla funktioner så att de kan starta och stoppa en film, spola framåt och bakåt samt höja och sänka ljudet. Smart.

Själva tangentbordet är inte jättestort men knapparna sitter på bra avstånd från varandra, har bra slaglängd och allting känns robust och solitt. Skalet stöder iPadens automatiska av/på-funktion så att skärmen slocknar när locket fälls ned, och även om man släpar runt på iPad, solceller och inbyggt tangentbord så känns Solar Keyboard Folio varken för tjock eller för tung. Designen är också läcker och enkel, med en yta av konstläder och en diskret, gråfärgad innersida.

Vår enda negativa kritik är faktiskt att skyddet inte har någon låsmekanism som håller locket stängt när man fällt ner det. Det är en underlig konstruktion Logitech har valt, som är en smula irriterande när allt annat är så välgjort.

Logitech-Tablet-Keyboard

Logitech Tablet Keyboard for iPad

500 kr I www.logitech.se 
Passar till iPad, iPad 2, iPad 3, iPad 4

Om du bara ska ha ett tangentbord till din iPad så är Logitech Tablet Keyboard for iPad kanske det bästa alternativet. Tangentbordet har ett skyddande fodral som också fungerar som stöd för iPaden när det används. Sedan fälls fodralet ut och ställs upp och ned så att iPaden har något att luta mot, och en liten ”hylla” av blå plast håller fast den. Hyllan är justerbar så att iPaden kan stå i precis den vinkel som passar dig bäst.

Tangentbordet är precis så stort att det går att använda längre stunder. Det kopplas till iPaden med bluetooth, vilket tar två sekunder. Sedan är det bara att knappa igång. Tangenterna sitter på bra avstånd och slaglängden är också bra. Rent ergonomiskt går det med andra ord inte att klaga på Logitechs surfplattetangentbord. Som, när det inte används, passar i fodralet som ingår så att allting är smidigt att ha med sig överallt.

Enda klagomålet från vår sida är att det hela – i synnerhet lådan – känns väldigt plastigt. Robust och absolut med hög byggkvalitet, men inte vare sig läckert eller exklusivt.

versavu_uden_ipad

Targus Versavu

300 kr I www.targus.com 
Passar till iPad 2, iPad 3, iPad 4

Det här fodralet är fullproppat med funktioner och verkar vara ett bra köp vid första anblicken. iPaden sätts i ett eget fack som sitter fast i ett gångjärn som kan rotera 360 grader runt sin egen axel. I gångjärnet är ett stort hål så att man ser Apple-loggan, vilket är en design som Targus till och med håller på att ta patent på!

När fodralet är öppet fungerar det som ett stativ och tre olika skåror på undersidan ger tre olika vinklar. Gångjärnet gör att iPaden kan snurras runt och man väljer själv om den ska vila på kort- eller långsidan.

Trots detta är vi milt sagt inte förtjusta i Targus fodral. För det första är ”fästet” som håller fast iPaden på undersidan gjort av hård plast som kan repa iPadens baksida. Sedan har vi ganska så svårt att förstå poängen med att kunna rotera surfplatten 360 grader runt sin egen axel när skärmbilden ändå kan rotera likadant på egen hand …

När Targus Versavu är hopfälld är iPaden ungefär tre gånger tjockare än den var från början, och ändå får man känslan av att den älskade Apple-prylen inte är särskilt väl skyddad.

Targus skryter med att Versavu stöder den magnetiska av/på-funktionen som styrs av locket till fodralet, men det fungerar inte alls.

Sammantaget tycker vi att Targus Versavi är en besvikelse och inte värd pengarna.

Logitech_Ultrathin_Keyboard_Cover_Image_01

Logitech Ultra-thin Keyboard Cover

800 kr ı www. logitech.se
Passar till iPad 2, iPad 3, iPad 4

Med det här skyddet har Logitech verkligen lyckats med ett genidrag. Det är gjort som en trogen kopia av iPadens aluminiumbaksida (och är också gjort av aluminium) och hakas fast på sidan av iPaden med hjälp av en magnet, på samma sätt som Apples egen Smart Cover. Det betyder naturligtvis att när ”locket” är stängt så täcker det precis iPadens skärm. Å andra sidan ser allting ut som en liten anteckningsbok, helt av aluminium. Verkligen en läcker och genomtänkt design.

På insidan av Logitech-skyddet sitter ett litet tangentbord som ansluts till iPaden med bluetooth. Vill man arbeta med tangentbordet behöver man bara ta bort iPaden från magnetfästet och sätta den i en skåra alldeles ovanför tangenterna. Där sitter iPaden fast ordentligt och har en bra vinkel som inte är för lodrät utan passar utmärkt även till längre arbetspass och touch-användning.

Trots sin ringa storlek är själva tangentbordet mycket användarvänligt, med avrundade knappar, bra avstånd mellan tangenterna och bra slaglängd. Dessutom finns en rad särskilda iPad-funktionsknappar som bland annat byter språk, går till startskärmen, låser skärmen, etc. Locket stöder den automatiska av/på-funktionen.

iPad plus tangentbord är inte mycket tjockare än med Apples eget Smart Cover. Och så får man ett exklusivt utseende som passar perfekt till Apples estetik.

Ska du ha ett kombinerat tangentbord/fodral till din iPad kan du knappast göra ett bättre köp än Logitechs Ultrathin Keyboard Cover!

belkincinemastripefolio1

Belkin Cinema Stripe Folio

400 kr I www.belkin.se Passar till iPad 2, iPad 3, iPad 4 Här är det tal om ett läckert och mycket elegant skal till din iPad som skyddar surfplattan mot de flesta faror. iPaden sätts fast med hjälp av fyra små hållare av hårt gummi. De passar vart och ett av iPadens fyra hörn, så när du väl har knäppt den på plats kommer den inte loss. Cinema Stripe Folio skyddar både baksidan och skärmen och kan omsluta iPaden helt med hjälp av ett magnetspänne. När den är stängd finns det inga hörn, knappar eller andra delar som sticker ut, och dessutom ger ytan av läder den rätta business-looken så att du kan ta den med dig till styrelsemötet. Mest av allt påminner den om en dyr Time Manager, från den tiden man använde sådant. Belkin-skalet stöder iPad-funktionen som gör att skärmen sätts på när locket öppnas och en läcker detalj är att magnetspännet även kan fällas in mot lockets baksida när det är öppet, vilket hindrar att det hänger löst och fladdrar. Det finns naturligtvis ett skäl till att Belkin döpt skalet till Cinema Stripe Folio, för när man öppnat det så kan iPaden ställas i fem lägen med olika lutning, vilket är perfekt när man vill titta på film eller bilder på skärmen. Sammantaget är detta en robust och praktisk produkt som på samma gång känns exklusiv. Om du vill packa in din iPad i något är Cinema Stripe Folio absolut inte det sämsta alternativet. belkin-yourtype-folio-keyboard-beschermhoes-met-toetsenbord-voor-de-nieuwe-ipad-en-de-ipad-2-bluetooth-toetsenbord

Belkin YourType Folio + Keyboard

900 kr I www.belkin.se Passar till iPad 2, iPad 3, iPad 4 Så här förvandlar du iPaden till en laptop. Nästan, i alla fall. YourType Folio + Keyboard från Belkin är ett skyddande skal och ett bluetooth-tangentbord i en och samma produkt. Och allt fungerar utan problem. Att koppla ihop tangentbordet till iPaden görs med en enda knapptryckning och när iPaden väl sitter i sin ”ficka” kan den lutas upp framför tangentbordet som sätts fast på insidan med hjälp av kardborreband. Själva tangentbordet fungerar lysande. Tangenterna har bra slaglängd och sitter på lagom avstånd från varandra, men av naturliga orsaker är de mycket små och även om bluetooth-tangentbordet naturligtvis gör det enklare att skriva längre texter än om man använder iPadens virtuella tangentbord, så kan Belkin-tangentbordet inte göra iPaden till något riktigt substitut för en bärbar dator. Tangentbordet har ett par knappar som styr iPad-specifika funktioner, till exempel bildgalleri, startskärm och – märkligt nog – det virtuella tangentbordet, men det har inte plats för någon pekplatta eller trackpoint, så man måste fortfarande göra det mesta direkt på iPadens skärm. Vilket i princip hade varit tillräckligt användarvänligt om inte iPaden vilat i en nästan rät vinkel för att tangentbordet ska få plats. Ja, skärmen står nästan helt lodrät, vilket varken är en optimal synvinkel eller gör det särskilt bekvämt att sköta iPaden med fingrarna. Tangentbordet sitter visserligen inte fast på undersidan av skalet, och om man vill att iPaden ska sitta i en mer liggande vinkel kan man ta bort tangentbordet och ha det bredvid skalet. Fast då tar hela härligheten lite väl mycket plats och man får flera lösa delar än vad som är praktiskt. Bluetooth-tangentbordet väldigt plastigt och skalet är inte särskilt robust. Den automatiska funktionen som låser skärmen när man stänger locket över skärmen fungerar inte och när man kånkar runt på hela paketet med skal, iPad och tangentbord så väger allting så mycket och tar så mycket plats att man kanske trivs bättre med en 11-tums MacBook Air. joystick_1

Logitech Joystick for iPad

200 kr I www.logitech.se Passar till iPad, iPad 2, iPad 3, iPad 4 ”Inte bara för arbete”, borde det väl kanske stå på kartongen man får iPad i. Faktum är hur som helst att de flesta av oss lägger ganska så mycket tid på att spela spel på våra surfplattor och om man tycker att styrningen av den så kallade virtuella joysticken man använder i många spel är lite för krånglig – eller orsakar för många feta fingerfläckar på skärmen – så kan man investera ett par kronor i Logitechs Joystick for iPad, som sätter en fysisk knapp över den virtuella joysticken. Den sitter fast med två sugproppar och även om allt ser lite mystiskt ut så fungerar det faktiskt helt lysande. Vi har provat själva och styrningen blir faktiskt en hel del mer exakt med den fysiska joysticken, eftersom man av naturliga skäl känner sina egna rörelser bättre när man flyttar ett föremål som ger ett visst motstånd. Att det sedan finns fler och fler spel som uteslutande styrs med hjälp av gyroskop och accelerometer, där man inte kan använda Logitechs joystick, är en helt annan sak. logitech_solar_keyboard_1

Logitech Solar Keyboard Folio

1 200 kr I www.logitech.se  Passar till iPad 2, iPad 3, iPad 4 Den dyraste produkten som omnämns i denna artikel kan faktiskt spara pengar åt dig. Med Logitechs Solar Keyboard Folio behöver du nämligen inga batterier och ditt vägguttag kommer att samla damm. Den här laddas nämligen med hjälp av en solpanel på lockets framsida. En dag i solen är allt som behövs för att det integrerade tangentbordet ska fungera i flera dagar. iPaden placeras i en ficka på insidan av skyddet och på motsatta sidan sitter det integrerade tangentbordet. Surfplattan kan sättas i två olika vinklar. I arbetsläget befinner sig iPaden alldeles bakom tangentbordet i en ergonomiskt bra vinkel. I underhållningsläget sitter iPaden så att nedersta raden på tangentbordet går att använda och knapparna har dubbla funktioner så att de kan starta och stoppa en film, spola framåt och bakåt samt höja och sänka ljudet. Smart. Själva tangentbordet är inte jättestort men knapparna sitter på bra avstånd från varandra, har bra slaglängd och allting känns robust och solitt. Skalet stöder iPadens automatiska av/på-funktion så att skärmen slocknar när locket fälls ned, och även om man släpar runt på iPad, solceller och inbyggt tangentbord så känns Solar Keyboard Folio varken för tjock eller för tung. Designen är också läcker och enkel, med en yta av konstläder och en diskret, gråfärgad innersida. Vår enda negativa kritik är faktiskt att skyddet inte har någon låsmekanism som håller locket stängt när man fällt ner det. Det är en underlig konstruktion Logitech har valt, som är en smula irriterande när allt annat är så välgjort. Logitech-Tablet-Keyboard

Logitech Tablet Keyboard for iPad

500 kr I www.logitech.se  Passar till iPad, iPad 2, iPad 3, iPad 4 Om du bara ska ha ett tangentbord till din iPad så är Logitech Tablet Keyboard for iPad kanske det bästa alternativet. Tangentbordet har ett skyddande fodral som också fungerar som stöd för iPaden när det används. Sedan fälls fodralet ut och ställs upp och ned så att iPaden har något att luta mot, och en liten ”hylla” av blå plast håller fast den. Hyllan är justerbar så att iPaden kan stå i precis den vinkel som passar dig bäst. Tangentbordet är precis så stort att det går att använda längre stunder. Det kopplas till iPaden med bluetooth, vilket tar två sekunder. Sedan är det bara att knappa igång. Tangenterna sitter på bra avstånd och slaglängden är också bra. Rent ergonomiskt går det med andra ord inte att klaga på Logitechs surfplattetangentbord. Som, när det inte används, passar i fodralet som ingår så att allting är smidigt att ha med sig överallt. Enda klagomålet från vår sida är att det hela – i synnerhet lådan – känns väldigt plastigt. Robust och absolut med hög byggkvalitet, men inte vare sig läckert eller exklusivt. versavu_uden_ipad

Targus Versavu

300 kr I www.targus.com  Passar till iPad 2, iPad 3, iPad 4 Det här fodralet är fullproppat med funktioner och verkar vara ett bra köp vid första anblicken. iPaden sätts i ett eget fack som sitter fast i ett gångjärn som kan rotera 360 grader runt sin egen axel. I gångjärnet är ett stort hål så att man ser Apple-loggan, vilket är en design som Targus till och med håller på att ta patent på! När fodralet är öppet fungerar det som ett stativ och tre olika skåror på undersidan ger tre olika vinklar. Gångjärnet gör att iPaden kan snurras runt och man väljer själv om den ska vila på kort- eller långsidan. Trots detta är vi milt sagt inte förtjusta i Targus fodral. För det första är ”fästet” som håller fast iPaden på undersidan gjort av hård plast som kan repa iPadens baksida. Sedan har vi ganska så svårt att förstå poängen med att kunna rotera surfplatten 360 grader runt sin egen axel när skärmbilden ändå kan rotera likadant på egen hand … När Targus Versavu är hopfälld är iPaden ungefär tre gånger tjockare än den var från början, och ändå får man känslan av att den älskade Apple-prylen inte är särskilt väl skyddad. Targus skryter med att Versavu stöder den magnetiska av/på-funktionen som styrs av locket till fodralet, men det fungerar inte alls. Sammantaget tycker vi att Targus Versavi är en besvikelse och inte värd pengarna. Logitech_Ultrathin_Keyboard_Cover_Image_01

Logitech Ultra-thin Keyboard Cover

800 kr ı www. logitech.se Passar till iPad 2, iPad 3, iPad 4 Med det här skyddet har Logitech verkligen lyckats med ett genidrag. Det är gjort som en trogen kopia av iPadens aluminiumbaksida (och är också gjort av aluminium) och hakas fast på sidan av iPaden med hjälp av en magnet, på samma sätt som Apples egen Smart Cover. Det betyder naturligtvis att när ”locket” är stängt så täcker det precis iPadens skärm. Å andra sidan ser allting ut som en liten anteckningsbok, helt av aluminium. Verkligen en läcker och genomtänkt design. På insidan av Logitech-skyddet sitter ett litet tangentbord som ansluts till iPaden med bluetooth. Vill man arbeta med tangentbordet behöver man bara ta bort iPaden från magnetfästet och sätta den i en skåra alldeles ovanför tangenterna. Där sitter iPaden fast ordentligt och har en bra vinkel som inte är för lodrät utan passar utmärkt även till längre arbetspass och touch-användning. Trots sin ringa storlek är själva tangentbordet mycket användarvänligt, med avrundade knappar, bra avstånd mellan tangenterna och bra slaglängd. Dessutom finns en rad särskilda iPad-funktionsknappar som bland annat byter språk, går till startskärmen, låser skärmen, etc. Locket stöder den automatiska av/på-funktionen. iPad plus tangentbord är inte mycket tjockare än med Apples eget Smart Cover. Och så får man ett exklusivt utseende som passar perfekt till Apples estetik. Ska du ha ett kombinerat tangentbord/fodral till din iPad kan du knappast göra ett bättre köp än Logitechs Ultrathin Keyboard Cover!
Läs hela artikeln och över 450 nya tester i året med prenumeration på Ljud & Bild.
är du redan prenumerant? Logga inn.
Provaprenumeration
0:-
Fri tillgång till ljudochbild.se
Bronsprenumeration
349:-/halvår
1/2 år (6 nr) Digitalutgåva varje månad Fri tillgång till ljudochbild.se
Silverprenumeration
580:-/år
1 år (11 nr) Välkomstgåva Fri tillgång till ljudochbild.se Digitalutgåva varje månad
Guldprenumeration
999:-/år
1 år (11 nr) Ny digital film varje månad Välkomstgåva Fri tillgång till ljudochbild.se Digitalutgåva varje månad
Prenumerationen kommer automatiskt att förnyas till vanligt pris: Månad 49:-

Med prenumeration på Ljud och Bild får du:

Fri tillgång till ljudochbild.se Digitalutgåva (iPad/Android) varje månad Rejäl rabattt Välj själv hur länge du vill prenumerera - och med eller utan film Fin välkomstpremie
Bästa pris på iPad-tillbehör
Pricerunner.se är en kommersiell partner till ljudochbild.se. De levererar uppdaterade priser, prisjämförelser och produktinformation.

Har du något att tillägga?

Välkommen till Ljud & Bilds diskussionsforum. Vi vill gärna veta vad du tycker. Håll dig till ämnet och var saklig så slipper vi ta bort eller moderera inlägg. Övriga frågor och synpunkter hänvisas till redaktion@ljudochbild.se.
test
Nokia 8.1
Räcker ett ”Nokia”? Tja …

Nokia 8.1 är en prisvärd mellanklassmobil. Men har den något speciellt att komma med? Förutom namnet?

Flaggskeppet Galaxy S10 är här Vi har känt på Samsungs nya monstermobil som har alla finesser man kan tänka sig.
test
Datacolor SpyderX Pro
Så får du korrekta färger

Fotografer måste kalibrera skärmen om färgerna ska bli rätt.

test
SteelSeries Stratus Duo
Gör datorn till en konsol

SteelSeries trådlösa spelkontroll är perfekt för springa-och-hoppa-spel på PC:n och mobilen.

test
Sonos Amp
Sonos dubblar

Äntligen en Sonos-förstärkare som är tillräckligt stark för att driva ordentliga högtalare med övertygelse. Naturligtvis med full multiroom-funktion.

Dyk med drönare Glöm flygande drönare, en undervattensdrönare är roligare!
Resekameror med superzoom Panasonic-kameror för fotografer på resande fot.
test
Nikon Z6
Fullträff med fullformat

Billigast är bäst i Nikons nya Z-serie med systemkameror.

High End Mässan 2019 Årets mässa bjöd på det mesta av det bästa inom ljud för kräsna öron.
2019 års Panasonic-TV får Dolby Vision och HDR10+ Det är bara den allra billigaste TV-modellen som inte får vara med när Panasonic rullar ut bättre HDR-format. Och Dolby Atmos.
grupptest
Seks 55-tums 4K med HDR-videokvalitet
En bra andra-TV

På jakt efter en billig extra-TV? Nu när butikerna tömmer sina lager på förra årets modeller kan du göra riktiga klipp!

Recension
Pacific Rim 2 – Uprising
Skitfilm! Uppföljaren till ”jätterobotar slår ihjäl jättemonster” är en stor besvikelse.
Trådlös McIntosh-soundbar Här är en soundbar-högtalare som tror att den är en hel anläggning.
annonse
Sluten toppmodell och förstärkare från Focal Den fantastiska hörluren Utopia har fått ett slutet alternativ i form av Stellia. Och så släpper Focal hörlursförstärkaren Arche.
Recension
The Predator (2018)
Skugga från det förflutna Inte en remake, utan en misslyckad fortsättning och en trist hyllning till originalet från 1987.
Recension
The Truth Matters
Mörkläggningen om kriget i Irak Bush-administrationen ljög medvetet om orsakerna till andra Irak-kriget – och pressen lät bli att ställa dem till svars.
Recension
Peppermint
Fullständigt ointressant Blodtörstig Jennifer Garner i blodfattig actionklyscha.
Recension
BlacKkKlansman
En politisk ­knytnäve! Spike Lee levererar en av sina bästa filmer – om rashat förr och nu.
Släpp lös musiken Genom att jorda högtalarna har Audiovector lyckats förbättra ljudet.
16x-zoom från Olympus Kompakt 12–200 mm-objektiv.
test
Nokia 5.1 Plus
Billig Nokia ­överraskar en smula

På flera områden är Nokia 5.1 Plus bättre än man kan förvänta sig för pengarna. Fast ett par kompromisser kommer man inte undan.

test
Audeze Mobius
Utanför huvudet-upplevelse

Audezes lyx-headset bryter mot en av de grundläggande reglerna för hörlurar. Och låter bra!

Bättre skärmkalibrering Datacolor har förbättrad Spyder-kalibreringen.
Tre nya specialobjektiv från Leica Så här ser de alltså ut, de tre specialobjektiven som Leica lanserat till M-systemet.
Recension
Velvet Buzzsaw
Konstnärligt mord! En ganska så misslyckad genreblandning av ironisk satir och slasher-rysare.
grupptest
6 trådlösa hörlurar
Trådlöst ljud ­ på allvar

Hörlurar för dig som tar ljudkvaliteten seriöst men inte vill bli helt ruinerad på kuppen.