annonse
annonse
annonse

HTC One

Kärlek vid första ögonkastet

En snabb blick på HTC One räcker för att bli förälskad. Låt oss berätta varför.

Snygg design av hög kvalitet Klassledande skärm Bästa ljudet någonsin Ljuskänslig kamera
Alla älskar inte BlinkFeed Fast batteri Minnet kan ej utökas
annonse

HTC One kan något som inte många andra smartmobiler kan: väcka känslor. Strunta ett ögonblick i allt om specifikationer, styrsystem, appar och funktioner. I första hand handlar det om just känslor. Och även om det finns massor av Android-mobiler på marknaderna så är det långt mellan de riktiga godbitarna.

HTC One är en sådan godbit – här handlar det inte bara om en ännu en produkt i mängden, utan om ett läckert stycke industriell design. Den är faktiskt så snygg att vi knappt kan låta bli att pilla på den utan att få ett drömskt uttryck i ansiktet …

Det hör alltså till historien att vi inte låta bli att ha en smula positiva förutfattade meningar när vi nu ska göra vårt allra yttersta för att recensera HTC One helt objektivt enligt alla konstens regler. Fast rent subjektivt är det kärlek vid första ögonkastet. Vi kan gilla den med hjärnan, men vi älskar den med hjärtat.

Mer än 3 timmar
Att designen är fängslande är ingen slump – HTC har lagt ner åtskilliga mängder blod, svett och tårar på utvecklingen av den här smartmobilen. HTC One är gjord av ett enda stycke aluminium, urfräst och tillskuret av CNC-maskiner i en process som tar mer än 3 timmar per enhet. Unibody-skalet förstärks sedan av polykarbonat längs sidorna och skärmen täcks av stenhårt och repfritt Gorilla Glass 2 som helt saknar fogar och kanter och går ända ut till kanten av aluminiumskalet. Baksidan är svagt välvd – den så kallade ”kudd-designen” – så att telefonen är en aning tjockare i mitten än ut mot kanterna, och det gör att den ligger perfekt i handen och känns tunnare än den är. Tack vare effektiv design har HTC fått plats med en skärm på rymliga 4,7 tum, trots att telefonen inte känns särskilt mycket större än en iPhone 5 och dess 4-tumsskärm.

HTC One_Silver_Left

Konstruktionen innebär också att det är omöjligt att komma åt telefonens innanmäte på något sätt. På detta område liknar HTC One rivalerna iPhone 5 och Lumia 920, som inte heller tillåter att man byter ut batteriet eller utökar minnet med microSD-kort. Å andra sidan finns HTC One i versioner med både 32 och 64 GB minne. Dessutom utlovar den splitter nya Snapdragon 600-processorn en betydligt lägre strömförbrukning än S4 Pro-processorn som sitter i många Android-konkurrenter.

Bildkvalitet
HTC One har som sagt en 4,7 tum stor skärm och vi uppskattar faktiskt att den inte är större. Sonys och Samsungs flaggskepp skryter med 5-tumsskärmar med full HD-upplösning (1080 x 1920 pixlar), men den upplösningen lyckas HTC klämma in på 4,7 tum. Det innebär att HTC One har den högsta pixeltätheten (ppi) av alla mobiltelefoner som finns på marknaden just nu, och dessutom är den lite enklare att hantera med en hand än 5-tumskolosserna.

Att pixeltätheten är högre på HTC One (468 ppi) än på Sony Xperia Z (440 ppi) är dock bara en teoretisk fördel, man får ha väldigt god syn för att se skillnaden med blotta ögat.

Desto väsentligare är att vi tycker att HTC-skärmen är bättre än Sony-konkurrentens. Detta är helt enkelt den bästa skärmen vi har sett någonsin på en smartmobil, med knivskarpa bilder och gnistrande färger. Synvinkeln är också bättre än på Sony Xperia Z.

Kamera
HTC One har imponerande specifikationer på alla områden, så vi blir misstänksamma när vi konstarerar att kameran bara har ynka 4 megapixlar – åtskilligt mindre än konkurrenterna.

Men faktum är att det räcker gott, upplösningen är ett medvetet beslut från HTC som satsat på en större bildsensor med bättre ljuskänslighet än vad man brukar hitta i mobilkameror – enligt HTC fångar sensorn upp hela 300 % mer ljus än konkurrenterna, fast den uppgiften har vi naturligtvis svårt att bekräfta eller bestrida.

I praktiken verkar HTC One dock leverera varorna. I synnerhet på kvällen i dålig belysning blir bilderna betydligt bättre än med Sony Xperia Z, som vi använde som referens. HTC-mobilen passar också utmärkt för att ta makrobilder, till exempel närbilder av mat (som ju är en klassiker på Facebook). Allt ser så fräscht och aptitligt ut att man blir sugen att stoppa in handen i bilden och börja smaska i sig godsakerna.

Det är först när vi zoomar in nära i motivet som bilderna visar sina begränsningar när det gäller upplösning, men det uppväger kameran för genom att ha bättre kontrast och fler detaljer. Den  ska också ha beröm för sin blixtsnabba slutare. Däremot är vi inte särskilt imponerade över ”HTC Zoe” som är en kamerafunktion som tar bilder som i själva verket är små filmsnuttar med ljud. Visst är det coolt att telefonen själv klipper ihop ”Zoe-bilder” till små filmer, men när det gäller kreativa kamerafunktioner når den inte upp till Nokia Lumia 920, som är vår referens på området.

Ljud
Å andra sidan har vi inte testat någon mobil som låter bättre än HTC One. Att HTC satsar på ljud är ingen nyhet – Beats Audio och allt – men HTC One är utrustad med stereohögtalare och en särskild förstärkare. HTC kallar det för ”BoomSound” och ljudet håller vad det lovar. Telefonen låter briljant, inte bara med hörlurar utan de inbyggda högtalarna spelar också imponerande högt och rent.

HTC One är utrustad med IR-sändare (som sitter i av/på-knappen) som kan styra TV:n (Sense-TV) men den funktionen har vi inte kunnat testa eftersom den inte är optimerad för den svenska marknaden ännu.

Användning
HTC:s nya startskärm kallas för BlinkFeed. Den påminner närmast om en blandning av de dynamiska panelerna i Windows Phone 8 och den populära Flipboard-appen. Man väljer själv olika innehåll, till exempel olika sociala nätverk, nyhetsmedier och annat, som dyker upp i en ”feed” som består av olika stora rutor (”Blinks”). Tillsammans utgör de ett slags rulle med dynamiskt innehåll man kan bläddra fram och tillbaka i.

BlinkFeed är visserligen en fin funktion men det är irriterande att HTC tvingar oss att använda den genom att göra den till startskärm som standard (vilket dock går att ändra på). Och så saknas det svenskt material som stöder funktionen, när det gäller exempelvis nyheter får man tills vidare nöja sig med de internationella varianterna som HTC samarbetar med.

BlinkFeed är en del av Sense 5.0, HTC:s eget gränssnitt som ligger ovanpå Android-operativsystemet. HTC One är den första mobilen som har version 5.0 och den största skillnaden mot tidigare versioner av Sense (och i övrigt mot standardversionen av Android) är att HTC One bara har två navigeringsknappar: Hem och Tillbaka. Den tredje knappen, menyknappen, har försvunnit. Detta kommer säkert att verka förvirrande för en del garvade Android-användare, men vi gillar det nya gränssnittet som på många sätt och vis har blivit enklare och mer överskådligt.

Prestanda
Här går det undan! Vilka operationer vi än utsatte HTC One för så gick det på nolltid. Om det uteslutande beror på Snapdragon 600-procesorn eller om det är förbättringar i mjukvaran som gör nytta är svårt att avgöra – troligtvis är det en kombination – men faktum är att HTC One har en blixtsnabb och felfri användarkänsla, helt befriad från smålagg och andra irritationsmoment. Till exempel startar telefonen på mindre än 5 sekunder när den är helt avstängd, vilket är det snabbaste vi har varit med om med någon smartmobil. Läckert.

Tekniska tester bekräftar våra subjektiva intryck. HTC One får hela 2641 poäng i Geekbench, vilket är det bästa resultatet vi har sett någonsin. Som jämförelse får Xperia Z 2135 poäng och LG Optimus G 2251 poäng.

Webbläsarprestanda ger HTC One 2310 poäng i Browsermark 2.0. Det är något lägre än iPhone 5:s 2446 och Samsung Galaxy S III:s 2408, men inte dåligt alls.

HTC One har 4G/LTE som i den europeiska versionen stöder frekvensbanden 800, 1800 och 2600 MHz. Det innebär att den kan användas i i stort sett samtliga skandinaviska operatörers nät, vilket ju är mycket praktiskt. Vi mätte LTE-hastigheten (med Speedtest.net från Ookla) och där klarar sig HTC också fint med en nedladdningshastighet (ett genomsnitt efter tio mätningar) på 62,7 Mbit/s och en uppladdningshastighet på imponerande 20,2 Mbit/s.

Vi har inte kunnat göra något tillfredsställande syntetiskt test av batterikapaciteten, men mycket tyder på att Snapdragon 600-processorn från Qualcomm slår föregångarna när det gäller energistyrning. Trots att vi pressade HTC One hårt och utsatte den för massor av filmvisning, långa samtal och LTE-surfning så lyckades vi inte få den att köra slut på batteriet. Inte ens med långa dagars testande.

Slutsats
HTC One träffar oss rakt i hjärtat och är så läckert och exakt byggd att den hör hemma på en utställning om industridesign! Skärmen på 4,7 tum har full-HD-upplösning och den högsta pixeltätheten (468 ppi) vi har skådat på någon mobiltelefon. ”Ultrapixel”-kameran tar läckra, skarpa och kontrastrika bilder och när det gäller ljudet så låter HTC markant mer potent än konkurrenterna.

Det nya Sense 5.0-gränssnittet bjuder på många fina finesser men det som lyfter användarupplevelsen allra mest är framför allt HTC:s grymma prestanda. HTC One är faktiskt den snabbaste telefonen vi har testat någonsin, vilket inte precis blir sämre av den långa batteritiden och stödet för LTE/4G.

Vi tvekar alltså inte en sekund att med både hjärtat och hjärnan kröna HTC One till den nya Android-kungen!

HTC One kan något som inte många andra smartmobiler kan: väcka känslor. Strunta ett ögonblick i allt om specifikationer, styrsystem, appar och funktioner. I första hand handlar det om just känslor. Och även om det finns massor av Android-mobiler på marknaderna så är det långt mellan de riktiga godbitarna. HTC One är en sådan godbit – här handlar det inte bara om en ännu en produkt i mängden, utan om ett läckert stycke industriell design. Den är faktiskt så snygg att vi knappt kan låta bli att pilla på den utan att få ett drömskt uttryck i ansiktet … Det hör alltså till historien att vi inte låta bli att ha en smula positiva förutfattade meningar när vi nu ska göra vårt allra yttersta för att recensera HTC One helt objektivt enligt alla konstens regler. Fast rent subjektivt är det kärlek vid första ögonkastet. Vi kan gilla den med hjärnan, men vi älskar den med hjärtat. Mer än 3 timmar Att designen är fängslande är ingen slump – HTC har lagt ner åtskilliga mängder blod, svett och tårar på utvecklingen av den här smartmobilen. HTC One är gjord av ett enda stycke aluminium, urfräst och tillskuret av CNC-maskiner i en process som tar mer än 3 timmar per enhet. Unibody-skalet förstärks sedan av polykarbonat längs sidorna och skärmen täcks av stenhårt och repfritt Gorilla Glass 2 som helt saknar fogar och kanter och går ända ut till kanten av aluminiumskalet. Baksidan är svagt välvd – den så kallade ”kudd-designen” – så att telefonen är en aning tjockare i mitten än ut mot kanterna, och det gör att den ligger perfekt i handen och känns tunnare än den är. Tack vare effektiv design har HTC fått plats med en skärm på rymliga 4,7 tum, trots att telefonen inte känns särskilt mycket större än en iPhone 5 och dess 4-tumsskärm. HTC One_Silver_Left Konstruktionen innebär också att det är omöjligt att komma åt telefonens innanmäte på något sätt. På detta område liknar HTC One rivalerna iPhone 5 och Lumia 920, som inte heller tillåter att man byter ut batteriet eller utökar minnet med microSD-kort. Å andra sidan finns HTC One i versioner med både 32 och 64 GB minne. Dessutom utlovar den splitter nya Snapdragon 600-processorn en betydligt lägre strömförbrukning än S4 Pro-processorn som sitter i många Android-konkurrenter. Bildkvalitet HTC One har som sagt en 4,7 tum stor skärm och vi uppskattar faktiskt att den inte är större. Sonys och Samsungs flaggskepp skryter med 5-tumsskärmar med full HD-upplösning (1080 x 1920 pixlar), men den upplösningen lyckas HTC klämma in på 4,7 tum. Det innebär att HTC One har den högsta pixeltätheten (ppi) av alla mobiltelefoner som finns på marknaden just nu, och dessutom är den lite enklare att hantera med en hand än 5-tumskolosserna. Att pixeltätheten är högre på HTC One (468 ppi) än på Sony Xperia Z (440 ppi) är dock bara en teoretisk fördel, man får ha väldigt god syn för att se skillnaden med blotta ögat. Desto väsentligare är att vi tycker att HTC-skärmen är bättre än Sony-konkurrentens. Detta är helt enkelt den bästa skärmen vi har sett någonsin på en smartmobil, med knivskarpa bilder och gnistrande färger. Synvinkeln är också bättre än på Sony Xperia Z. Kamera HTC One har imponerande specifikationer på alla områden, så vi blir misstänksamma när vi konstarerar att kameran bara har ynka 4 megapixlar – åtskilligt mindre än konkurrenterna. Men faktum är att det räcker gott, upplösningen är ett medvetet beslut från HTC som satsat på en större bildsensor med bättre ljuskänslighet än vad man brukar hitta i mobilkameror – enligt HTC fångar sensorn upp hela 300 % mer ljus än konkurrenterna, fast den uppgiften har vi naturligtvis svårt att bekräfta eller bestrida. I praktiken verkar HTC One dock leverera varorna. I synnerhet på kvällen i dålig belysning blir bilderna betydligt bättre än med Sony Xperia Z, som vi använde som referens. HTC-mobilen passar också utmärkt för att ta makrobilder, till exempel närbilder av mat (som ju är en klassiker på Facebook). Allt ser så fräscht och aptitligt ut att man blir sugen att stoppa in handen i bilden och börja smaska i sig godsakerna. Det är först när vi zoomar in nära i motivet som bilderna visar sina begränsningar när det gäller upplösning, men det uppväger kameran för genom att ha bättre kontrast och fler detaljer. Den  ska också ha beröm för sin blixtsnabba slutare. Däremot är vi inte särskilt imponerade över ”HTC Zoe” som är en kamerafunktion som tar bilder som i själva verket är små filmsnuttar med ljud. Visst är det coolt att telefonen själv klipper ihop ”Zoe-bilder” till små filmer, men när det gäller kreativa kamerafunktioner når den inte upp till Nokia Lumia 920, som är vår referens på området. Ljud Å andra sidan har vi inte testat någon mobil som låter bättre än HTC One. Att HTC satsar på ljud är ingen nyhet – Beats Audio och allt – men HTC One är utrustad med stereohögtalare och en särskild förstärkare. HTC kallar det för ”BoomSound” och ljudet håller vad det lovar. Telefonen låter briljant, inte bara med hörlurar utan de inbyggda högtalarna spelar också imponerande högt och rent. HTC One är utrustad med IR-sändare (som sitter i av/på-knappen) som kan styra TV:n (Sense-TV) men den funktionen har vi inte kunnat testa eftersom den inte är optimerad för den svenska marknaden ännu. Användning HTC:s nya startskärm kallas för BlinkFeed. Den påminner närmast om en blandning av de dynamiska panelerna i Windows Phone 8 och den populära Flipboard-appen. Man väljer själv olika innehåll, till exempel olika sociala nätverk, nyhetsmedier och annat, som dyker upp i en ”feed” som består av olika stora rutor (”Blinks”). Tillsammans utgör de ett slags rulle med dynamiskt innehåll man kan bläddra fram och tillbaka i. BlinkFeed är visserligen en fin funktion men det är irriterande att HTC tvingar oss att använda den genom att göra den till startskärm som standard (vilket dock går att ändra på). Och så saknas det svenskt material som stöder funktionen, när det gäller exempelvis nyheter får man tills vidare nöja sig med de internationella varianterna som HTC samarbetar med. BlinkFeed är en del av Sense 5.0, HTC:s eget gränssnitt som ligger ovanpå Android-operativsystemet. HTC One är den första mobilen som har version 5.0 och den största skillnaden mot tidigare versioner av Sense (och i övrigt mot standardversionen av Android) är att HTC One bara har två navigeringsknappar: Hem och Tillbaka. Den tredje knappen, menyknappen, har försvunnit. Detta kommer säkert att verka förvirrande för en del garvade Android-användare, men vi gillar det nya gränssnittet som på många sätt och vis har blivit enklare och mer överskådligt. Prestanda Här går det undan! Vilka operationer vi än utsatte HTC One för så gick det på nolltid. Om det uteslutande beror på Snapdragon 600-procesorn eller om det är förbättringar i mjukvaran som gör nytta är svårt att avgöra – troligtvis är det en kombination – men faktum är att HTC One har en blixtsnabb och felfri användarkänsla, helt befriad från smålagg och andra irritationsmoment. Till exempel startar telefonen på mindre än 5 sekunder när den är helt avstängd, vilket är det snabbaste vi har varit med om med någon smartmobil. Läckert. Tekniska tester bekräftar våra subjektiva intryck. HTC One får hela 2641 poäng i Geekbench, vilket är det bästa resultatet vi har sett någonsin. Som jämförelse får Xperia Z 2135 poäng och LG Optimus G 2251 poäng. Webbläsarprestanda ger HTC One 2310 poäng i Browsermark 2.0. Det är något lägre än iPhone 5:s 2446 och Samsung Galaxy S III:s 2408, men inte dåligt alls. HTC One har 4G/LTE som i den europeiska versionen stöder frekvensbanden 800, 1800 och 2600 MHz. Det innebär att den kan användas i i stort sett samtliga skandinaviska operatörers nät, vilket ju är mycket praktiskt. Vi mätte LTE-hastigheten (med Speedtest.net från Ookla) och där klarar sig HTC också fint med en nedladdningshastighet (ett genomsnitt efter tio mätningar) på 62,7 Mbit/s och en uppladdningshastighet på imponerande 20,2 Mbit/s. Vi har inte kunnat göra något tillfredsställande syntetiskt test av batterikapaciteten, men mycket tyder på att Snapdragon 600-processorn från Qualcomm slår föregångarna när det gäller energistyrning. Trots att vi pressade HTC One hårt och utsatte den för massor av filmvisning, långa samtal och LTE-surfning så lyckades vi inte få den att köra slut på batteriet. Inte ens med långa dagars testande. Slutsats HTC One träffar oss rakt i hjärtat och är så läckert och exakt byggd att den hör hemma på en utställning om industridesign! Skärmen på 4,7 tum har full-HD-upplösning och den högsta pixeltätheten (468 ppi) vi har skådat på någon mobiltelefon. ”Ultrapixel”-kameran tar läckra, skarpa och kontrastrika bilder och när det gäller ljudet så låter HTC markant mer potent än konkurrenterna. Det nya Sense 5.0-gränssnittet bjuder på många fina finesser men det som lyfter användarupplevelsen allra mest är framför allt HTC:s grymma prestanda. HTC One är faktiskt den snabbaste telefonen vi har testat någonsin, vilket inte precis blir sämre av den långa batteritiden och stödet för LTE/4G. Vi tvekar alltså inte en sekund att med både hjärtat och hjärnan kröna HTC One till den nya Android-kungen!
Läs hela artikeln och över 450 nya tester i året med prenumeration på Ljud & Bild.
är du redan prenumerant? Logga inn.
Provaprenumeration
0:-
Fri tillgång till ljudochbild.se
Bronsprenumeration
349:-/halvår
1/2 år (6 nr) Digitalutgåva varje månad Fri tillgång till ljudochbild.se
Silverprenumeration
580:-/år
1 år (11 nr) Välkomstgåva Fri tillgång till ljudochbild.se Digitalutgåva varje månad
Guldprenumeration
999:-/år
1 år (11 nr) Ny digital film varje månad Välkomstgåva Fri tillgång till ljudochbild.se Digitalutgåva varje månad
Prenumerationen kommer automatiskt att förnyas till vanligt pris: Månad 49:-

Med prenumeration på Ljud och Bild får du:

Fri tillgång till ljudochbild.se Digitalutgåva (iPad/Android) varje månad Rejäl rabattt Välj själv hur länge du vill prenumerera - och med eller utan film Fin välkomstpremie
Bästa pris på HTC One
Pricerunner.se är en kommersiell partner till ljudochbild.se. De levererar uppdaterade priser, prisjämförelser och produktinformation.
  • Operativsystem: Android 4.1 Jelly Bean
  • Skärm: 4,7 tum, 1080 x 1920 Super LCD, 468 ppi
  • Processor: 1,7 GHz Snapdragon 600 quad-core
  • Minne: 2 GB RAM/32 GB
  • Kamera: 4 Mp (Ultrapixel) + 2,1 Mp
  • Trådlöst: 4G/LTE, NFC, BT 4.0, 802.11 a/ac/b/g/n
  • Mått: 137,4 x 68,2 x 9,3 mm
  • Vikt: 143 g
  • Batteri: 2300 mAh
Pris: 6000,-

Har du något att tillägga?

Välkommen till Ljud & Bilds diskussionsforum. Vi vill gärna veta vad du tycker. Håll dig till ämnet och var saklig så slipper vi ta bort eller moderera inlägg. Övriga frågor och synpunkter hänvisas till redaktion@ljudochbild.se.
Recension
The Truth Matters

Mörkläggningen om kriget i Irak

Bush-administrationen ljög medvetet om orsakerna till andra Irak-kriget – och pressen lät bli att ställa dem till svars.

Recension
Peppermint

Fullständigt ointressant

Blodtörstig Jennifer Garner i blodfattig actionklyscha.

Recension
BlacKkKlansman

En politisk ­knytnäve!

Spike Lee levererar en av sina bästa filmer – om rashat förr och nu.

Släpp lös musiken

Genom att jorda högtalarna har Audiovector lyckats förbättra ljudet.

16x-zoom från Olympus

Kompakt 12–200 mm-objektiv.

Billig Nokia ­överraskar en smula

På flera områden är Nokia 5.1 Plus bättre än man kan förvänta sig för pengarna. Fast ett par kompromisser kommer man inte undan.

test
Audeze Mobius

Utanför huvudet-upplevelse

Audezes lyx-headset bryter mot en av de grundläggande reglerna för hörlurar. Och låter bra!

Bättre skärmkalibrering

Datacolor har förbättrad Spyder-kalibreringen.

Tre nya specialobjektiv från Leica

Så här ser de alltså ut, de tre specialobjektiven som Leica lanserat till M-systemet.

Recension
Velvet Buzzsaw

Konstnärligt mord!

En ganska så misslyckad genreblandning av ironisk satir och slasher-rysare.

annonse
grupptest
6 trådlösa hörlurar

Trådlöst ljud ­ på allvar

Hörlurar för dig som tar ljudkvaliteten seriöst men inte vill bli helt ruinerad på kuppen.

grupptest
5 pickuper i budgetklassen

Den viktigaste delen

En ny och bättre pickup är det enklaste och bästa sättet att få bättre ljud.

Utomhus- och inbyggda högtalare från Sonos

Tillsammans med Sonance har de tagit fram serien, speciellt lämplig för nya Amp.

test
Denon CEOL N10

Bonsai-stereo

Denons dvärgstereo utmanar Sonos högtalare och soundbar på deras hemmabana.

grupptest
5 gaming-PC i premiumklassen

Fem häftiga

Det behövs bra grejor när det ska spelas. Vi har gett oss ut på slagfältet med fem bärbara datorer som inte bangar för något.

test
Marantz NA6006

Utsökt spelare med vital brist

Den här nätverksspelaren är lättskött, spelar det mesta och låter jättebra. Men de som strömmar högupplöst musik blir besvikna.

De första bilderna från Lumix S1R

Vi har fotograferat med Panasonics flaggskepp, som kan ta bilder med uppemot till 187 Mp!

Sonus faber går in i väggen

Nu kommer italienarna med lanserar in-wall-högtalare.

Fler Pentax-objektiv

I väntan på nya kameror kan vi glädja oss åt två nya vidvinkelobjektiv.

Hörlurar för battle-spel

Logitech har utvecklat helt ny ljudteknik speciellt för battle-spel.

test
Ring Stick Up Cam Wired

Smidig övervakning som kostar

Man har inte mycket nytta av Ring Stick Up Cam Wired utan ett abonnemang, som gör att Ring laddar upp videofilmerna till molnet.

Ruark har allt

Den här eleganta anläggningen kommer inte förrän längre fram i vår, men kan vara värd att vänta på.

annonse
test
Devialet Expert 140 Pro

Högteknologisk

Marknadens mest avancerade förstärkare har fått en lillebror. Expert 140 Pro är en högteknologisk Formel 1-förstärkare som fler kan ha råd med.

test
Apple Mac Mini 2018

Racertrimmad Mac Mini

Äntligen en ny minidator från Apple med den senaste generationens hårdvara.

Nya koncept från Q Acoustics

Prisbelönta Concept 500 har fått en lillebror som står på egna – mycket ovanliga – ben.

Mer om Panasonics fullformatkameror

Nu har äntligen detaljerna kommit om Lumix S-serien och de första objektiven.

test
Lenovo ThinkPad X1 Extreme

Extremt dyr

ThinkPad-toppmodellen lever bara upp till sitt namn när det gäller priset.

Sonos stöder YouTube Music

Nu har Sonos fått inbyggt stöd för YouTube Music – för de som har Premium-abonnemang.

test
Lenovo ThinkPad X1 Carbon

Klassisk och modern ultrabärbar

ThinkPad X1 Carbon är lätt, elegant, robust och stark på samma gång.

test
Bowers & Wilkins 603

B&W är tilbaka för fullt

Den nya 600-serien öppnar upp ljudet och får fram dynamiken på ett helt annat sätt än föregångarna. Toppmodellen 603 är inget undantag.

LED i stället för blixt

Rotolight är bärbara LED-lampor för foto och video.

Recension
Close

Not even close…

Actionthriller som utspelas i Marocko, knackigt skriven och utförd.

Apple vill ha dina bilder

Om du har några bra ögonblicksbilder som är tagna med en iPhone så kan du ställa upp i ”Shot in iPhone”-tävlingen.

test
Nikon Nikkor Z 35mm f1.8 S

Nikons bästa vidvinkel

Den kostar en del, men 35:an till Nikon Z är snudd på perfekt.

Tungt ljud för tunna plånböcker

En billig men bra soundbar gör underverk i TV-soffan. Här är de fem bästa för under 5 000 kronor.

test
Canon RF 35mm f1.8 IS Macro STM

Användbar Canon-makro

Kompakt, lätt och billig med lysande optisk kvalitet.

Recension
Sex Education, säsong 1

”Masters of Sex” för tonåringar

Skön dramakomedi om sexuellt frustrerade och överkåta ungdomar – och charmigt så det ryker om det!

test
Xiaomi Mi Mix 3

Annorlunda och prisvärd

Xiaomi sticker ut med annorlunda lösningar som är mer intressanta än praktiska.

Recension
The Equalizer 2

Tunn vigilant

Uppföljaren med den stenhårda, ensamma vigilanten lever tyvärr inte upp till originalet.

Olympus: – Nybörjaren är viktig för oss

Under lanseringen av det nya flaggskeppet berättade Olympus om sina tankar om framtida produkter.