annons
September 2015ASUS MeMO Pad 8 ME581C

ASUS MeMO Pad 8 ME581C

Kompakt arbetshäst

ASUS MeMo Pad 8 levererar varorna för en liten peng.

annons

Vid första anblicken ser den inte mycket ut för världen, ASUS MeMo Pad 8, men den kompakta Android-surfplattan med 8-tums skärm och Intel Atom quadcore-processor är lite av en varg i fårakläder, för på en rad områden presterar den som en mycket dyrare produkt.
Skärmen är snudd på testets bästa och har en knivskarp bild med bra ljusstyrka och tjusiga, verklighetstrogna färger.

Ljudet är inte lätt att säga något dåligt om. Om man använder ett ordentligt par hörlurar får man som belöning en kraftfull volym och en bra djupbas helt utan förvrängning. Och kombinerar man den snygga skärmbilden med det fina ljudet så säger det nästan sig självt att videoegenskaperna är snudd på enastående. Det är svårt att hitta en mer optimal surfplatta när det ska tittas på film på tåget, på planet eller i baksätet på bilen.
MeMo Pad 8 är gjord av plast och glas, och baksidan har en förmåga att sugna åt sig kladdiga fingeravtryck. Men kvalitetskänslan är ändå överlag positiv och lyckligtvis är surfplattan så robust att den enkelt överlever när barnen drar i den åt olika håll.

Vår enda negativa kritik om surfplattans fysiska egenskaper måste vara att den har en tendens att bli ganska varmt på baksidan om man pressar den för hårt.
Lyckligtvis är det lättare sagt än gjort, för som våra benchmark-siffror visar har MeMo Pad 8 massor av muskler att uträtta storverk med. Den får testets näst högsta resultat i Geekbench 3-mätningen och i AnTuTu-prestandatestet är den till och med vinnaren. Till vardags är intrycken desamma. Appar öppnas omedelbart, navigering i startskärmar och menyer går snabbt och tunga appar som våra sedvanliga testspel, Asphalt 8, körs utan knot.

Om vi prompt måste ta fram de kritiska glasögonen så måste det vara för att ASUS proppar sina surfplattor – MeMo Pad 8 också – med alldeles för mycket bloatware. För att bara nämna några så finns appar som PartyLink, MyASUS, SuperNote, Mirror, Omlet Chat och så vidare. Vi inser naturligtvis att ASUS försöker vinna användarnas gunst genom att involvera dem i något slags ASUS-värld med appar och tjänster, men någon borde lära dem en sak eller två om behärskningens svåra konst.

 

Slutsats

Helhetsintrycket av ASUS MeMo Pad 8 är dock fortfarande positivt. Här är det verkligen tal om en kvalitetsprodukt till reapris. Oavsett om vi pratar om prestanda, kvalitetskänsla, skärm eller ljud så levererar ASUS varorna på en nivå som man annars bara förväntar sig av betydligt dyrare produkter. Surfplattan är perfekt för barnen – så bra som den är med video, musik och spel – men vuxna kan också använda den.
MeMo Pad 8 finns för övrigt också i en något dyrare version med 4G/LTE.

annons
annons
Bästa pris på ASUS MeMO Pad 8 ME581C
Pricerunner.se är en kommersiell partner till ljudochbild.se. De levererar uppdaterade priser, prisjämförelser och produktinformation.
 • Operativsystem: Android 5.0.1 Lollipop
 • Skärm: 8-tums LED IPS, 1920 x 1200 (283 ppi)
 • Processor: 1,83 GHz Intel Atom Z3560 quadcore
 • Internminne: 2 GB
 • Minne: 16 GB + microSD (max 64 GB)
 • Kamera: 5 Mp (baksida), 1,2 Mp (framsida)
 • Trådlöst: 802.11 ac/a/b/g/n, Bluetooth 4.0, GPS, NFC, Miracast
 • Mått: 213 x 123 x 7,45 mm
 • Vikt: 299 g
 • Batteri: Upp till 9 timmar (15 Wh litiumpolymer)
Pris: 2500 kr
Plus Strålande skärm med hög upplösning och bildkvalitet. I kombination med bra ljud, utmärkta prestanda och robust konstruktion innebär det att MeMo Pad 8 är den optimala surfplattan för hela familjen.
Minus Strålande skärm med hög upplösning och bildkvalitet. I kombination med bra ljud, utmärkta prestanda och robust konstruktion innebär det att MeMo Pad 8 är den optimala surfplattan för hela familjen.
  5 surfplattor i mellanklassen
  Också i detta test:
  Apple iPad mini 2
  Fortfarande bäst
  iPad mini 2 har nästan två år på nacken men kan nog ändå lära de yngre konkurrenterna en sak eller två.
  Huawei MediaPad T1 10
  När ”budget” blir för billigt
  Huawei har sparat in på för mycket i sin MediaPad T1 10.
  Samsung Galaxy Tab A
  Aj, det gör ont i ögonen!
  Samsung Galaxy Tab A lider av en helt otroligt dålig skärm.
  Lenovo Yoga Tablet 2
  Android-kungen
  Lenovo Yoga Tablet 2 är en idealisk mellanklass-surfplatta.

  E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

  annons

  Läs också

  Apple iPad Mini (2019)

  Apple iPad Mini (2019)

  Äntligen en mini-modell av iPad som inte kompromissar med prestanda eller skärm.
  OnePlus 7 Pro

  OnePlus 7 Pro

  OnePlus 7 Pro är mobilen du ska välja i stället för toppmodellerna från Apple, Huawei och Samsung. Varför kan du läsa här.
  Sony Xperia 10 Plus

  Sony Xperia 10 Plus

  Trots 21:9-skärm har Xperia 10 Plus för många kompromisser för att övertyga.
  Motorola moto G7 Plus

  Motorola moto G7 Plus

  Motorola moto G7 Plus talar till förnuftet. Flaggskeppsmodellerna på marknaden är naturligtvis bättre, men de är tre gånger dyrare också.
  Nokia 8.1

  Nokia 8.1

  Nokia 8.1 är en prisvärd mellanklassmobil. Men har den något speciellt att komma med? Förutom namnet?
  Nokia 5.1 Plus

  Nokia 5.1 Plus

  På flera områden är Nokia 5.1 Plus bättre än man kan förvänta sig för pengarna. Fast ett par kompromisser kommer man inte undan.
  Xiaomi Mi Mix 3

  Xiaomi Mi Mix 3

  Xiaomi sticker ut med annorlunda lösningar som är mer intressanta än praktiska.
  2 gaming-mobiler

  2 gaming-mobiler

  Visst kan du ta spelet med dig! Gaming-mobiler ger dig full action, vart du än går.