annons
annons
annons

Test av LG G Flex 2

Lyckad kurvtagning från LG

Det andra försöket med en böjd mobil är bättre än föregångaren på alla sätt.

Ljud & Bild tycker

 • Formen gör den skön att hålla i. Kameran är riktigt bra med ovanligt snabb autofokus. Bra prissatt jämfört med konkurrenterna.

 • Lägre skärmupplösning och mindre minne än jämförbara mobiler. Ibland uppstår oväntade pauser och ryck i användningen. Knapparnas placering kräver tillvänjning.

annons

Läs hela testet av LG G Flex 2 här

Förra årets LG G Flex stack verkligen ut från mängden med sin stora kurvade skärm, böjbara kropp och självläkande skal. Men den hade en förhållandevis lågupplöst skärm och måttliga prestanda. Så det kändes verkligen som att man bara betalade premiumpriset för det ovanliga formatet. Uppföljaren G Flex 2 är en betydligt intressantare mobil med smidigare mått, bättre skärm och senaste hårdvaran. Och formatet får man så att säga på köpet.

Utseende och konstruktion
Det mest uppenbart annorlunda är så klart den böjda formen och att den faktiskt kan tryckas helt platt utan att spricka. Det är inte bara en gimmick utan gör faktiskt mobilen väldigt skön att hålla i handen och att ha i byxfickan. Att knapparna sitter på baksidan är det många som stör sig på men det är en smaksak. Baksidans självläkande funktion är praktiskt mot smårepor men den blir ändå repig med tiden. Och materialet känns inte speciellt lyxigt för prisklassen.

Skärm
Jämfört med föregångarens skärm har den både blivit mindre och mer högupplöst. Det ger en mycket bättre skärpa och detaljrikedom. På pappret ser det ändå klent ut jämfört med konkurrenternas QHD-upplösning, men i praktiken är det absolut bra nog. Plast-OLED-panelen ger en mycket bra betraktningvinkel, svartnivå och kontrast. Vi upplever den också som ljusstarkare än föregångaren. Däremot är färgerna väl överdrivna med standardinställningen.

Kamera
Den fokuserar omedelbart tack vare laserautofokusen. Och mycket riktigt får man oftare skarpa bilder än med konkurrenterna, speciellt med rörliga objekt och i dålig belysning. I svagt ljus var vi därför ovanligt nöjda med resultatet, även om man faktiskt fick lite mer brus och förre detaljer än med LG G3. Utomhus noterade vi också att den inte riktigt når upp till toppmodellens resultat, men på det hela taget fick vi välexponerade bilder med bra färger.

Användning
Liksom Samsung och HTC har LG lagt ett eget gränssnitt över Android. Men det känns mindre raffinerat och användbart, plus att det känns som att det gör mobilen långsammare. Vi gillar dock det egna, anpassningsbara, tangentbordet och möjligheten att se klocka och notifieringar utan att låsa upp mobilen. Den kurvade skärmen gör däremot inte alls filmtittande mer njutbart utan snarare det svårare att bli av med störande reflexer.

Slutsats
Att ha en böjd mobil är främst en fråga om komfort då den är skön att hålla och att ha i fickan. Och är man lockad av det behöver man med den nya modellen inte längre kompromissa. LG G Flex 2 kan mycket väl mäta sig med konkurrenterna både vad gäller prestanda och funktioner. Den tar ovanligt lyckade bilder och skärmen är bra. Kan man överse med den något lägre upplösningen och det mindre minnet så gör det lite lägre priset den till ett lockande val.

LG G Flex2 (2)

Fakta

 • Operativsystem: Android 5.0.1 Lollipop
 • Skärm: 5,5-tums P-OLED, 1920x1080 (403 ppi)
 • Processor: 1,5/2,0 GHz octacore Snapdragon 810
 • Internminne: 2 GB
 • Minne: 16 GB + microSD (max 128 GB)
 • Kameror: 13 Mp OIS + 2,1 Mp
 • Trådlöst: 4G LTE, Wifi ac, BT 4.1, NFC
 • Mått: 149 x 75 x 7,1 mm, 152 gram
 • Batteri: 3 000 mAh
Tillverkare:
LG
Pris:
6.000,-
Importör:
Bildkvalitet
Ljudkvalitet
Funktionalitet
Användning
Kvalitetsintryck
annons
annons
annons
annons