annons
annons

HP Slate 7

Sött, rött designgodis

HP har genomtänkt design, bra kamera, rent och klart ljud – och ett förvånansvärt bra ljud.

Läcker design Bäst ljud Bra bild 3 Mp-kamera
Inte HD-upplösning Förhållandevis dyr Ingen HDMI

Svart plast på framsidan, aluminiumram och silkeslen röd plastbaksida. När man håller HP Slate 7 i handen känner man att det är tal om en märkesvara med välgjord formgivning.

Skärmen är riktigt bra. Den är naturtrogen och ljusstark och den vita färgen verkar vit – fast har ett marginellt varmare helhetsintryck än den kliniska Archos-plattan.

Kameran på Slate 7 är också bra. Hela 3,1 megapixlar klarar den bakre kameran. Det innebär att den är fullt användbar för enklare fotografering. Alltså om du inte har telefonen med dig, för även om HP:s kamera är testets bästa så är den fortfarande sämre än vad en billig smartmobil klarar av nu för tiden.

Slate 7 uppvisar inga tecken på ansträngning när man använder den. Speltestet avlöper problemfritt och detsamma gör surfning, Facebook och e-post. Tunga nyhetssidor hackar lite, men det är en begränsning som gäller samtliga testdeltagare.

Jag måste erkänna att jag inte har varit så förtjust i att man sätter en rappares namn på allsköns produkter som något slags bevis på att det låter bra. Fast någon form av mirakel har den gode Dr Dre ändå uträttat. Det som kommer ut ur de två små springorna i nederkant har inget med hifi att göra men är ändå förhållandevis behagligt att lyssna på, även när man vrider upp volymen. Om jag skulle komma på tanken att lyssna på musik genom de inbyggda högtalarna i en surfplatta, så skulle det vara med den här.

HP:n böjer sig en smula under vridtestet, men knakar eller gnisslar inte. Och bilden påverkas inte.

Slutsats
HP var en av få stora tillverkare som hade en surfplatta i den superbilliga klassen. Och Slate 7 har minsann annat än namnet att skryta med. Skärmen är en av de mest naturtrogna, hastigheten är utmärkt – och så ser den knall(röd)bra ut!

Svart plast på framsidan, aluminiumram och silkeslen röd plastbaksida. När man håller HP Slate 7 i handen känner man att det är tal om en märkesvara med välgjord formgivning. Skärmen är riktigt bra. Den är naturtrogen och ljusstark och den vita färgen verkar vit – fast har ett marginellt varmare helhetsintryck än den kliniska Archos-plattan. Kameran på Slate 7 är också bra. Hela 3,1 megapixlar klarar den bakre kameran. Det innebär att den är fullt användbar för enklare fotografering. Alltså om du inte har telefonen med dig, för även om HP:s kamera är testets bästa så är den fortfarande sämre än vad en billig smartmobil klarar av nu för tiden. Slate 7 uppvisar inga tecken på ansträngning när man använder den. Speltestet avlöper problemfritt och detsamma gör surfning, Facebook och e-post. Tunga nyhetssidor hackar lite, men det är en begränsning som gäller samtliga testdeltagare. Jag måste erkänna att jag inte har varit så förtjust i att man sätter en rappares namn på allsköns produkter som något slags bevis på att det låter bra. Fast någon form av mirakel har den gode Dr Dre ändå uträttat. Det som kommer ut ur de två små springorna i nederkant har inget med hifi att göra men är ändå förhållandevis behagligt att lyssna på, även när man vrider upp volymen. Om jag skulle komma på tanken att lyssna på musik genom de inbyggda högtalarna i en surfplatta, så skulle det vara med den här. HP:n böjer sig en smula under vridtestet, men knakar eller gnisslar inte. Och bilden påverkas inte. Slutsats HP var en av få stora tillverkare som hade en surfplatta i den superbilliga klassen. Och Slate 7 har minsann annat än namnet att skryta med. Skärmen är en av de mest naturtrogna, hastigheten är utmärkt – och så ser den knall(röd)bra ut!
Läs hela artikeln och över 450 nya tester i året med prenumeration på Ljud & Bild.
är du redan prenumerant? Logga inn.
Provaprenumeration
0:-
Fri tillgång till ljudochbild.se
Bronsprenumeration
349:-/halvår
1/2 år (6 nr) Digitalutgåva varje månad Fri tillgång till ljudochbild.se
Silverprenumeration
580:-/år
1 år (11 nr) Välkomstgåva Fri tillgång till ljudochbild.se Digitalutgåva varje månad
Guldprenumeration
999:-/år
1 år (11 nr) Ny digital film varje månad Välkomstgåva Fri tillgång till ljudochbild.se Digitalutgåva varje månad
Prenumerationen kommer automatiskt att förnyas till vanligt pris: Månad 49:-

Med prenumeration på Ljud och Bild får du:

Fri tillgång till ljudochbild.se Digitalutgåva (iPad/Android) varje månad Rejäl rabattt Välj själv hur länge du vill prenumerera - och med eller utan film Fin välkomstpremie
Bästa pris på HP Slate 7
Pricerunner.se är en kommersiell partner till ljudochbild.se. De levererar uppdaterade priser, prisjämförelser och produktinformation.
 • Operativsystem: Android 4.1.1
 • Skärm: 7 tum, 1024 x 600, 5-punkts multitouch
 • Ikoner på skärmen: 30 (6 x 5)
 • CPU: 1,6 GHz dual-core A9
 • GPU: Quad-core Mali 400
 • 1 GB RAM / 8 GB minne
 • Kamera: 0,3 Mp (front) / 3,1 Mp (baksida)
 • Anslutning: USB, SD-kort
 • G-sensor, Bluetooth
 • Antutu-poäng: 11094
 • Mått:197 x 116 x 10,7 mm
 • Vikt: 370 g
 • Pris: 1 500 kr
Pris: 1500:-


Har du något att lägga till??

Värlkommen till Ljud & Bilds diskussionsforum. Vi vill gärna veta vad du tycker. Håll dig till ärmnet och var saklig så slipper vi ta bort eller moderera inlärgg. övriga frågor och synpunkter härnvisas till redaktion@ljudochbild.se.

Alltid uppdaterad!

Fri tillgång till Ljud & Bild i en månad

0:-