annons
annons

Denver TAD-10021

Stor skärm, liten prislapp

Denvers 10-tummare är mer än en stor skärm. Den är snabb och välutrustad också.

10 tum Snygg, färgrik skärm GPS
Låg upplösning Känns bräcklig

Denver är de enda som lyckats pressa ner en surfplatta i full 10-tumsstorlek i den superbilliga prisklassen. Bara detta faktum skiljer den från övriga deltagare. Att skärmen sedan är riktigt prisvärd ger extra plus i kanten. Bilden har bra balans utan att vara riktigt lika naturtrogen som på de bästa. Men kan man leva med en svag blåton (som bara syns vid en direkt jämförelse) och lite lägre ljusstyrka och skärpa än på de bästa, får man i gengäld en stor skärm som har massor av intensitet i färgerna. Naturtroget? Inte speciellt, men perfekt för film i knät.

Skärmen har inte direkt någon Retina-upplösning. 1024 x 600 punkter innebär att 10-tumsskärmen bara rymmer en femtedel så många pixlar som de mest högupplösta i samma storlek. Fast å andra sidan är priset också en femtedel. Skärmen överraskar dessutom genom att ha 10-punkters multitouch i stället för 5-punkters som de övriga. Inbyggd GPS och 1,9 Mp kamera raserar också fördomarna om billiga produkter.

Redline Rush kör med full hastighet och snygg grafik. Dessvärre reagerar skärmen långsamt på beröring.

Till film är den stora skärmen en enorm fördel. Till surfning och e-post gör den däremot ingen skillnad eftersom upplösningen inte är högre än i de fysiskt mindre plattorna. Fast du kan låta läsglasögonen ligga i byrålådan.

Ljudet är en aning mer rymligt än från de allra minsta, men den lilla högtalaren förvränger rejält i starka passager.

Denver-plattan är gjord av plast och den enda som inte har en metallram. Det leder oundvikligen till en sämre stabilitet i den förhållandevis stora enheten. Den ger efter påtagligt när man vrider på den, och trycker man på baksidan så syns en droppformad förvrängning på skärmytan.

Slutsats
TAD-10021 är en billig surfplatta från en tillverare som är specialist på produkter som utmärker sig mer med låga priser än teknisk överlägsenhet. I det sammanhanget är Denvers 10-tummare en positiv överraskning. Som hemmabio i soffan är den helt perfekt. Den överdrivna färgåtergivningen pryder film alldeles utmärkt. Som spelkonsol reagerar dock touchskärmen för långsamt.

Denver är de enda som lyckats pressa ner en surfplatta i full 10-tumsstorlek i den superbilliga prisklassen. Bara detta faktum skiljer den från övriga deltagare. Att skärmen sedan är riktigt prisvärd ger extra plus i kanten. Bilden har bra balans utan att vara riktigt lika naturtrogen som på de bästa. Men kan man leva med en svag blåton (som bara syns vid en direkt jämförelse) och lite lägre ljusstyrka och skärpa än på de bästa, får man i gengäld en stor skärm som har massor av intensitet i färgerna. Naturtroget? Inte speciellt, men perfekt för film i knät. Skärmen har inte direkt någon Retina-upplösning. 1024 x 600 punkter innebär att 10-tumsskärmen bara rymmer en femtedel så många pixlar som de mest högupplösta i samma storlek. Fast å andra sidan är priset också en femtedel. Skärmen överraskar dessutom genom att ha 10-punkters multitouch i stället för 5-punkters som de övriga. Inbyggd GPS och 1,9 Mp kamera raserar också fördomarna om billiga produkter. Redline Rush kör med full hastighet och snygg grafik. Dessvärre reagerar skärmen långsamt på beröring. Till film är den stora skärmen en enorm fördel. Till surfning och e-post gör den däremot ingen skillnad eftersom upplösningen inte är högre än i de fysiskt mindre plattorna. Fast du kan låta läsglasögonen ligga i byrålådan. Ljudet är en aning mer rymligt än från de allra minsta, men den lilla högtalaren förvränger rejält i starka passager. Denver-plattan är gjord av plast och den enda som inte har en metallram. Det leder oundvikligen till en sämre stabilitet i den förhållandevis stora enheten. Den ger efter påtagligt när man vrider på den, och trycker man på baksidan så syns en droppformad förvrängning på skärmytan. Slutsats TAD-10021 är en billig surfplatta från en tillverare som är specialist på produkter som utmärker sig mer med låga priser än teknisk överlägsenhet. I det sammanhanget är Denvers 10-tummare en positiv överraskning. Som hemmabio i soffan är den helt perfekt. Den överdrivna färgåtergivningen pryder film alldeles utmärkt. Som spelkonsol reagerar dock touchskärmen för långsamt.
Läs hela artikeln och över 450 nya tester i året med prenumeration på Ljud & Bild.
är du redan prenumerant? Logga inn.
Provaprenumeration
0:-
Fri tillgång till ljudochbild.se
Bronsprenumeration
349:-/halvår
1/2 år (6 nr) Digitalutgåva varje månad Fri tillgång till ljudochbild.se
Silverprenumeration
580:-/år
1 år (11 nr) Välkomstgåva Fri tillgång till ljudochbild.se Digitalutgåva varje månad
Guldprenumeration
999:-/år
1 år (11 nr) Ny digital film varje månad Välkomstgåva Fri tillgång till ljudochbild.se Digitalutgåva varje månad
Prenumerationen kommer automatiskt att förnyas till vanligt pris: Månad 49:-

Med prenumeration på Ljud och Bild får du:

Fri tillgång till ljudochbild.se Digitalutgåva (iPad/Android) varje månad Rejäl rabattt Välj själv hur länge du vill prenumerera - och med eller utan film Fin välkomstpremie
Bästa pris på Denver TAD-10021
Pricerunner.se är en kommersiell partner till ljudochbild.se. De levererar uppdaterade priser, prisjämförelser och produktinformation.
 • Operativsystem: Android 4.1.1
 • Skärm: 10 tum, 1024 x 600, 10-punkts multitouch
 • Ikoner på skärmen: 24 (6 x 4)
 • CPU: 1,6 GHz dual-core A9
 • GPU: Quad-core Mali 400
 • 1 GB RAM / 4 GB minne
 • Kamera: 0,3 Mp (front) / 1,9 Mp (baksida)
 • Anslutningar: HDMI, 2 x USB, SD-kort
 • G-sensor, Bluetooth, GPS
 • Antutu-poäng: 11094
 • Mått: 253 x 165 x 13 mm
 • Vikt: 588 g
 • Pris: 1 400 kr
Pris: 1400:-


Har du något att lägga till??

Värlkommen till Ljud & Bilds diskussionsforum. Vi vill gärna veta vad du tycker. Håll dig till ärmnet och var saklig så slipper vi ta bort eller moderera inlärgg. övriga frågor och synpunkter härnvisas till redaktion@ljudochbild.se.

Alltid uppdaterad!

Fri tillgång till Ljud & Bild i en månad

0:-