annons
annons

ASUS MeMO Pad 7 ME572CL

En liten pärla

ASUS MeMO Pad 7 är kanske klen, men den kan verkligen vara med och leka bland de stora grabbarna.

Framför allt med tanke på priset får man enastående prestanda, läcker bildkvalitet och gedigen byggkvalitet.
Ljudet är en smula för bastungt, touch-funktionen hade kunnat vara bättre och ramen runt skärmen är mycket, mycket bred. Kameran tar grumliga bilder i dålig belysning och surfplattan är full av bloatware

Vi lät tillverkarna bestämma själva vilka produkter de skulle skicka, vi sade bara till dem att vi ville testa den absolut bästa surfplattan de hade i sortimentet. Så när ASUS ställde upp med den senaste inkarnationen av deras 7-tums MeMO Pad blev vi lite förvånade. Vi hade nämligen räknat med att den lilla Intel Atom-baserade plattan skulle bli överkörd av konkurrenterna på alla områden, men det visade sig att så inte alls var fallet. ASUS MeMO Pad 7 ME572CL har faktiskt överraskat positivt, och det är ingen tvekan om att man här får en riktigt bra produkt som absolut får plats i surfplatte-superligan.

MeMO Pad 7 är utrustad med en briljant liten 7-tumsskärm som har Full HD-upplösning och därmed hög pixeltäthet. Bilden är skarp och färgtemperaturen är övertygande naturlig. Bara kontrasten hade kunnat vara en smula bättre, och touch-funktionen reagerar inte alltid så exakt som man kunde önska sig.

Kameran tar respektabla bilder, fast de blir snabbt grumliga och oskarpa så fort belysningen inte är optimal.

Ljudet är bra och har massor av tyngd. Faktiskt så mycket tyngd att somliga lär tycka att det är lite för bastungt. Det saknas nämligen lite skärpa i de högre frekvensregistren. Men sammantaget är ljuddelen absolut godkänd.

Intel får bättre och bättre fotfäste på marknaden för mobila enheter, där företag som Qualcomm annars har satt standarden i åratal med sina Snapdragon-processorer. Men den 64-bitars Intel Atom Z35600 quadcore-processor som sitter i MeMO Pad 7 lämnar inget att önska. Benchmark-testet ger ett strålande resultat och när vi utsätter surfplattan för ett tungt spel som Asphalt 8: Airborne går allt som på räls. Appen startar direkt och vi upplever inget lag.

Vi är däremot inte så förtjusta i ASUS eget Android-gränssnitt, ZenUI, som fyller surfplattan med appar vi garanterar att du aldrig kommer att använda.

MeMO Pad 7 är rejält byggd, trots att den är gjord av plast, och vi har inget att klaga på när det gäller det allmänna kvalitetsintrycket.

Surfplattan är väldigt avlång och har en design som ska påminna det slags handväska som vissa kvinnor föredrar. Dessutom är ramen runt skärmen mycket bred, framför allt på höger och vänster sida, vilket nästan får MeMO Pad 7 att se ut som en miniatyrversion av en platt-TV från 2008.

Slutsats
Skärmkvaliteten är felfri och bilen är skarp och mycket naturtrogen, och ljudet är absolut godkänt även om basen tar mer än lovligt mycket plats i ljudbilden. MeMO Pad 7 kör stora och grafiktunga appar utan att knysta och resultatet av prestandatestet bekräftar att Intel, som har gjort surfplattans processor, är någon att räkna med i framtiden på marknaden för mobila enheter. Det var nära att vi utsåg MeMO Pad 7 till testets bästa köp, men i slutändan påverkade problem som en halvdålig kamera, bloatware och småtrassel med touch-funktionaliteten totalbetyget för mycket.

Bästa pris på ASUS MeMO Pad 7 ME572CL
Pricerunner.se är en kommersiell partner till ljudochbild.se. De levererar uppdaterade priser, prisjämförelser och produktinformation.
 • Operativsystem: Android 4.4.2 KitKat
 • Skärm: 7-tums LED IPS, 1920 x 1200 (323 ppi)
 • Processor: 1,83 GHz Intel Atom Z3560 64 bit quad-core
 • Internminne: 2 GB
 • Minne: 16 GB + microSD (max 64 GB)
 • Kamera: 5 Mp (baksida), 2 Mp (framsida)
 • Trådlöst: 802.11 b/g/n, Bluetooth 4.0, GPS, GLONASS, Miracast
 • Anslutning: Micro USB 2.0
 • Mått: 200 x 114,3 x 8,3 mm
 • Vikt: 269 g
 • Batteri: Upp till 11 timmar (15 Wh litiumpolymer)
 • Pris: 3 300 kr
 • asus.se
Pris: 3300:-


Har du något att lägga till??

Värlkommen till Ljud & Bilds diskussionsforum. Vi vill gärna veta vad du tycker. Håll dig till ärmnet och var saklig så slipper vi ta bort eller moderera inlärgg. övriga frågor och synpunkter härnvisas till redaktion@ljudochbild.se.

Alltid uppdaterad!

Fri tillgång till Ljud & Bild i en månad

0:-