annons
annons
annons

Test av LG 47LM760

Smart och läcker

47LM760 är en mycket välutrustad TV med marknadens bästa smart-fjärrkontroll, men den saknar lite bildkvalitet jämfört med allra bästa.

Ljud & Bild tycker

  • Välutrustad och lättskött.

  • Tappar skärpa i rörelser.

annons

Första intrycket av LG:s skärm är att den är väldigt spegelblank och därför har lätt att reflektera föremål i rummet. Inte idealiskt om TV:n ska användas kvällstid i ett rum med många lampor.

Bildpanelen har en superbra ljusstyrka och kontrast direkt ur kartongen och ser väldigt imponerande ut med en gång, men färgerna är väldigt överdrivna och har en smula kall färgtemperatur i standardläge, som får bilden att se lite blåaktig ut. Bioläget har däremot mycket bra och neutrala färger och LG har dessutom utrustat skärmen med ett fullt kalibrerbart ISF-läge med särskilda inställningar för dagsljus och kväll.

LG-skärmen utmärker sig genom att ha en väldigt bra ljusstyrka och kontrast, utan att bilden känns för hård eller ansträngande att titta på, tack vare den fina ljusfördelningen. Därför är bilden mer briljant och levande än hos många av konkurrenterna. 47LM760 kan däremot inte skryta med riktigt samma svärta som Sony och Samsung, och skärpan i rörelser är inte heller lika bra. En bonus för 3D-älskare är att LG-skärmen har passiva 3D-glasögon vilket ger en mer behaglig 3D-upplevelse än många av de aktiva alternativen.

Ljudkvalitet
LG:s trådsmala skärm har inte mycket plats för högtalare och resultatet är ett ganska så instängt och tunt ljud.

Användning och finesser
47LM760 är välutrustad för att vara en TV i mellanprisklassen. Precis som till 860- och 960-modellerna ingår det två fjärrkontroller, en av dem är pekvarianten Magic Remote som enligt vår mening är en av de smartaste på hela marknaden. Med den är det mycket behagligare att navigera runt i TV:ns webbläsare och andra smartfunktioner. LG:s smartportal har blivit betydligt snabbare och samtidigt mer överskådlig. Urvalet av bra tjänster är i närheten av vad Samsung har att erbjuda, med sociala medier och lokala tjänster som Viaplay bland de mest intressanta.

Slutsats
47LM760 är välutrustad och har hög bildkvalitet. Helt på nivå med testets allra bästa är LG:s TV emellertid inte, den saknar det allra sista i skärpa och svärta för att ta sig hela vägen till toppen.

LG:s TV har bra ljusstyrka och kontrast, och tack vare ljusfördelningen är inte bilden tröttsam att titta på. Eftersom LG har valt den passiva 3D-tekniken är 3D-bilden också lugn och behaglig. 

Fakta

  • 47-tums LCD-LED-TV
  • 1920 x 1080-upplösning
  • 4 HDMI
  • VGA PC-ingång
Tillverkare:
LG
Pris:
16.000,-
Importör:
Bildkvalitet
Ljudkvalitet
Funktionalitet
Användning
Kvalitetsintryck
annons
annons
annons
annons